cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Wednesday, October 24, 2012

#XPDC Trans Chemerong-Berembun-Lansir

assalamualaikum!

hai uolls! iolls akhirnya update blog setelah mengepost beberapa patah perkataan,,hehe,, hari tu, saya ke Gunung Tebu,,it is just a training to go to Tahan Mountain but unfortunately i didn't go to Tahan Mountain because i don't confident with my strength. saya ingatkan dah nak bersara setelah sekali je naik gunung tapi tapi tapi setelah diajak untuk next xpdc nih, rase macam rindu pulak & akhirnya membubuh namo.

den sonarnyo 2,3 kali jugak duk men tarik tali nak pogi ke tidok,,last-last buh jugak nama sebab katanya misi utama adalah nak tengok air terjun,,den memang suko air nih =D xpdc ni bermula pada 18 Oktober 2012 - 21 Oktober 2012.  4hari 3malam (1hari 1malam berada kat hutan lipur chemerong sebelum naik gunung)

hari pertama mendaki, hujan turun dengan ummmmm xtaula lebat ke tak sebab jalan bawah pokok kan tapi rase macam lebat =.=" xpdc kali ni, hari pertama memang teruk sikit sebab kami terus ke puncak gunung,, sehari naik, 2hari turun,, ehhhhhhh! kenapa turun sampai 2hari?? sabarrrr~ cite baru nak bermula kot! kasi la panjang sikit sebab pasni lam 3bulan pulak saya tak hapdet,,hahahahaha!



kawasan bonzai

pitcher plant =D

xtau tunjuk gunung ape =.="'

jangan ditanya berapa km/h mahupun horsepower saya guna untuk naik,, labi-labi pun boleh menang kalau nak dibandingkan ngan saya =.=" sampai satu tahap, nak angkat kaki pun tak larat,, daki punya daki punya daki akhirnya sampai la jugakkkkkk kat puncak tu,, bila kira balik, jalan start pukul 8 pagi dan sampai lam pukul 5 petang,, lama habaq hang! cuaca waktu kat puncak tu sangat sejukkkkk sebab hujan. boleh verangan macam duk oversea jap sebab berasap bile bercakap,,hikhikhik =D







oh ya! mesti anda tertanya-tanya how do i pray, right? walaupun dalam hutan, solat takleh tinggal melainkan uzur yna dibenarkan,, bila hiking, takdenye saya nak bawak kain solat yang tebal tu,,takde takde takde,,banyak space pulak nanti,,penyelesaiannya? baju hujan yang tebal =D alhamdulillah~




kami teruskan lagi sampai la jumpa air terjun lansir,, saya xtau ape nama sebenar air terjun tu, lansir ke, langsir? kalau kat papan tanda tulis lansir, kalau search, langsir,, tak kesah la nama ape pon, janji chantek,,haha! air terjun lansir/langsir ni air terjun yang paling tinggi kat asia,, ni satu lagi info yang saya pun tak pasti,, kalau air terjun lansir ni paling tinggi, habes tu air terjun kat gunung stong tu paling ape?? mohon cari sendiri kalau nak tau,,haha!




Lata Lesung, maybe,,lupaaaa~

ni baru lah air terjun langsir!

nk tgk air terjunnya perlu turun lagi ye,,saya gayat =.="


rumie =D

hari kedua, start turun dah,, turun separuh dulu sebab separuh hari kitorang nak mandi manda,,haha! sebab tulah turun jadi 2hari,,banyak nak main air,,hehe~ air die sejukkkk sangat,, mase kitorang turun, cuaca dah panas,, hari ketiga pun sama, turun turun turun,, agak malang apabila beberapa ahli kena serbu ngan peringat,, do you know peringat the small little animal yang terbang-terbang die panik kite pun panik pastu mula la sengat orang,,yup! that thing. alhamdulillah, everything's alright. handle with care =D & hari ketiga ni hujan turun lagi,,so, naik hujan, turun hari last pun hujan,, sejuk je mase jalan,,

ni kat Sungai Bangang. don't know why they call it like that =.="


guides yang bawak kitorang cakap, kitorang agak laju berbanding group sebelum-sebelum ni,,katanya, kalau group lain, ada yang kena jalan waktu malam,, alhamdulillah, group kami sampai puncak kul 5 petang lagi,, kalau kena jalan malam, xtau la cane keadaan saya nanti,,uhuk~ by the way, group kami semuanya 41orang =D

long enough to cover about 3months ahead? hehehehe,, okla,, need to go,, da big bro burger is waiting for me but i don't think I'll order it 'cuz i'm full,, cuma rase nak keluar sebab takde orang kat aras =.=" tata!



p/s : ada ahli yang nak pegi hiking kat luarnegara cuti akhir tahun ni. memang minat ngan gunung betol die kan =D selamat berjaya & selamat pegi dan balik ye =D

No comments:

:: heart wif u ::