cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Wednesday, October 24, 2012

#XPDC Trans Chemerong-Berembun-Lansir

assalamualaikum!

hai uolls! iolls akhirnya update blog setelah mengepost beberapa patah perkataan,,hehe,, hari tu, saya ke Gunung Tebu,,it is just a training to go to Tahan Mountain but unfortunately i didn't go to Tahan Mountain because i don't confident with my strength. saya ingatkan dah nak bersara setelah sekali je naik gunung tapi tapi tapi setelah diajak untuk next xpdc nih, rase macam rindu pulak & akhirnya membubuh namo.

den sonarnyo 2,3 kali jugak duk men tarik tali nak pogi ke tidok,,last-last buh jugak nama sebab katanya misi utama adalah nak tengok air terjun,,den memang suko air nih =D xpdc ni bermula pada 18 Oktober 2012 - 21 Oktober 2012.  4hari 3malam (1hari 1malam berada kat hutan lipur chemerong sebelum naik gunung)

hari pertama mendaki, hujan turun dengan ummmmm xtaula lebat ke tak sebab jalan bawah pokok kan tapi rase macam lebat =.=" xpdc kali ni, hari pertama memang teruk sikit sebab kami terus ke puncak gunung,, sehari naik, 2hari turun,, ehhhhhhh! kenapa turun sampai 2hari?? sabarrrr~ cite baru nak bermula kot! kasi la panjang sikit sebab pasni lam 3bulan pulak saya tak hapdet,,hahahahaha!



kawasan bonzai

pitcher plant =D

xtau tunjuk gunung ape =.="'

jangan ditanya berapa km/h mahupun horsepower saya guna untuk naik,, labi-labi pun boleh menang kalau nak dibandingkan ngan saya =.=" sampai satu tahap, nak angkat kaki pun tak larat,, daki punya daki punya daki akhirnya sampai la jugakkkkkk kat puncak tu,, bila kira balik, jalan start pukul 8 pagi dan sampai lam pukul 5 petang,, lama habaq hang! cuaca waktu kat puncak tu sangat sejukkkkk sebab hujan. boleh verangan macam duk oversea jap sebab berasap bile bercakap,,hikhikhik =D







oh ya! mesti anda tertanya-tanya how do i pray, right? walaupun dalam hutan, solat takleh tinggal melainkan uzur yna dibenarkan,, bila hiking, takdenye saya nak bawak kain solat yang tebal tu,,takde takde takde,,banyak space pulak nanti,,penyelesaiannya? baju hujan yang tebal =D alhamdulillah~




kami teruskan lagi sampai la jumpa air terjun lansir,, saya xtau ape nama sebenar air terjun tu, lansir ke, langsir? kalau kat papan tanda tulis lansir, kalau search, langsir,, tak kesah la nama ape pon, janji chantek,,haha! air terjun lansir/langsir ni air terjun yang paling tinggi kat asia,, ni satu lagi info yang saya pun tak pasti,, kalau air terjun lansir ni paling tinggi, habes tu air terjun kat gunung stong tu paling ape?? mohon cari sendiri kalau nak tau,,haha!




Lata Lesung, maybe,,lupaaaa~

ni baru lah air terjun langsir!

nk tgk air terjunnya perlu turun lagi ye,,saya gayat =.="


rumie =D

hari kedua, start turun dah,, turun separuh dulu sebab separuh hari kitorang nak mandi manda,,haha! sebab tulah turun jadi 2hari,,banyak nak main air,,hehe~ air die sejukkkk sangat,, mase kitorang turun, cuaca dah panas,, hari ketiga pun sama, turun turun turun,, agak malang apabila beberapa ahli kena serbu ngan peringat,, do you know peringat the small little animal yang terbang-terbang die panik kite pun panik pastu mula la sengat orang,,yup! that thing. alhamdulillah, everything's alright. handle with care =D & hari ketiga ni hujan turun lagi,,so, naik hujan, turun hari last pun hujan,, sejuk je mase jalan,,

ni kat Sungai Bangang. don't know why they call it like that =.="


guides yang bawak kitorang cakap, kitorang agak laju berbanding group sebelum-sebelum ni,,katanya, kalau group lain, ada yang kena jalan waktu malam,, alhamdulillah, group kami sampai puncak kul 5 petang lagi,, kalau kena jalan malam, xtau la cane keadaan saya nanti,,uhuk~ by the way, group kami semuanya 41orang =D

long enough to cover about 3months ahead? hehehehe,, okla,, need to go,, da big bro burger is waiting for me but i don't think I'll order it 'cuz i'm full,, cuma rase nak keluar sebab takde orang kat aras =.=" tata!



p/s : ada ahli yang nak pegi hiking kat luarnegara cuti akhir tahun ni. memang minat ngan gunung betol die kan =D selamat berjaya & selamat pegi dan balik ye =D

Soonerrrr

Assalamualikum! Ahaiiii! Salam ceria salam 1 Malaysia! Ewahhhh~ haha! 

Hajat dihati mau menulis tapi apakan daya karangan berjela-jela hilang begitu saja namun jangn risau jangan hampa suatu hari akan ku tulis jua cuma bukan sekarang waktunya,,

Itu saja untuk kali ni jangan marah mohon  sabar selamat hari raya aidiladha =D

Sunday, October 7, 2012

SELAMAT HARI MELIHAT DUNIA YANG KE 22 TAHUN


assalamualaikum

alhamdulillah, genap sudah insan bernama Nik Nurfarhanis Binti Kamarudin ni berumur 22tahun pada 5 Oktober yang lalu,, oh! semua orang sekeliling dah tanya bila nak kawen,, why oh why?! umo wajib kawen ke ape? adik guwa dah mintak anak sedara! helllooooooo???? kakak korang tak habes belajar lagi lah! nak kena hempuk ngan mak kesayangan korang ke???

my friends made a 'surprise' kononnya,,last2 kantoi,,haha! on that day, i went to Open Day IPG,,saje jalan-jalan sebab stress buat esaimen dan balik2 tengok ada selipar depan bilik & lampu bilik terbukak,, ketuk2 tak nak jawab,, pastu tetiba lampu tertutup dan dengar orang duk cakap2,,still, tak nak jugak bukak pintu,,aiyark! korang punya surprise amende gitu depan mata ada selipar & tutup lampu,,haha!

bukak pintu terus dorang nyanyi,, still, terkejut jugak sebab tak sangka ada kek,,memang tak sangka,,ingatkan saje nak men kunci2 pintu =D thnx friends!

dan hari ni baru berkesempatan nak wish kat diri sendiri sebab malam birthday, saya sambut ngan esaimen Teknologi dalam Pengajaran dan Pendidikan,, gila stress! &&& hari ni last hantar sume esaimen. phew! lega tak leh nak cakap! kawan-kawan terus pegi terjun sungai untuk meraikannya,,saya?? qada' tido,, hahahahha! mana tak qada' bile tetiap malam tido pukul 4,5pagi =.="


dear myself,

happy belated birthday. i know you're tired. try to relax a bit. you're a positive thinker, so relax. don't be sad. i know you miss you parents. they miss you too. bear with it for two more years and after this plus plus plus =.="

and please! save your money!!!! sighs! how many times i need to tell you to save your money? stubborn girl! pulas telinga baru tau!

so, live your life well,, jangan tinggal solat, on time ye,, doa untuk abah & chek, adik beradik tau,,doa untuk diri sendiri jugak,, good luck on your exam, dear! take care! muahmuahmuah =D

sincerely,
yourself!


they call me 'kakak bekeng' =.="


thnx for the presents nini & tie =D

birthday girl =D

Wednesday, October 3, 2012

Hari Terbuka IPGKDRI =D


assalamualaikum!

alhamdulillah, dalam sibuk duk selesaikan esaimen bio & folder PJ untuk hantar esok, sempat jugak bukak blog sebab nak update,, rajin beno tangan,, esaimen bio mohon tangan laju macam ni ye =D

okeyh! hari ini, 3 Oktober 2012 (Rabu) sehingga 6 Oktober 2012 (Sabtu) merupakan Hari Terbuka IPGKDRI. hari terbuka ni julung-julung kali diadakan kat sini. jadiiiiiiiiii, meh la datang ramai-ramai yang mana duk berdekatan IPG tuuuu,, meh support kitorang meh =D

sekarang ni sedang berlangsung acara perasmian pembukaan hari terbuka. macam eksaited gitu. hehehe,, macam-macam ade! autoshow ada, pc fair ade, makanan ade, minuman ade, nyanyi pun ade =D jemput datang ramai-ramai ye! boleh jugak tengok kehidupan kitorang kat sini =D



:: heart wif u ::