Skip to main content

BIG SEM IV - OHSEM!


assalamualaikum

baru-baru ni, Program Bina Insan Guru untuk Semester 4 telah pun berlangsung,, ni merupakan BIG terakhir saya sebab sem depan dah takde,, busy ngan praktikum pulok yeeee,, kali ni, BIG kitoranag adalah Program Anak Angkat,, 5 unit terlibat dalam menjayakan BIG kali ni,, great works, great people! =D 

Program Bina Insan Guru Sem 4 - Program Anak Angkat
30 Ogos 2012 - 1 September 2012
Kampung Minda & Kampung Talong, Dungun, Terengganu

macam-macam pengalaman ada,, pengalaman hidup ngan orang susah, hidup kampung yang mostly mandi air bukit (sejuk sampai ke tulang!), hidup malam-malam lam bilik takde kipas & lampu (lampu ada kat luar je) & macam-macam lagi lah!

dalam banyak-banyak emmori, satu je yang saya takkan lupa,, pengalaman naik motor,, pengangkutan utama kat sana hanya motosikal,, last saya bawak moto mase Form 3,, nak panaskan otak nak ingat balik cane bawak motor, nak gather balik semangat bwk motor tu, phew!

ada jugak kawan yang belaja dalam masa 2saat pastu terus bawak motor,, nak tak nak memang kena bwk jugak sbb aktiviti mostly buat kat sekolah & sekolahnye jaohhhh banget deh,, takkan nak suh mami dedi angkat hantar setiap masa kan,, uhu,,

&&& tiap kali saya bawak motor, kalau takde peristiwa 'manis' memang tak sah! sebelum ni pernah jugak try nak bawak motor masa kat umah, bawaksekali round, pastu langgar pasu sebab lupa nak break =.=" mujur tak pecah pasu,, mase kat kampung tu, seronok bawak, sampai satu selekoh, terbabas tepi jalan! good try bebeyh! bila ingat balik mesti nak gelak,, haha! tapi takpe, pengalaman mematangkan seseorang *takde kaitan =.="


having tea-time kat umah mak angkat salah sorg dari dorang =D

mandi sungei

along yang hensem!


mami dedi angkat saya =D



panaskan otak; blaja naik motor =.="

dilarang tiru,,kat kampung je boleh buat gini tau!


alhamdulillah,, program tu berjalan dengan lancar,, sebelum saya mengundurkan diri, saya mohon maaf jika saya ada membuat sebarang kesilapan,, kite nak tdo, kena bermaaf-maafan kan? =D sehingga bertemu di lain post =D


p/s : due date assignments dah dekat,, ketaq kepala lutut, lembik otak, lenguh tangan nak siapkan =.=" doakan semoga saya berjaya ye kawang-kawang! =D

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…