Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

kamu HARUS baca agar kamu sedar . . .

assalamu'alaikum
Pernah tak semasa kita sedang asyik menikmati makan malam di sebuah restoran atau di warung-warung yang penuh dengan pelanggan..tiba-tiba kita didatangi oleh makcik tua yang datang ke meja kita jual kerepek?

Makcik tu datang berbondong-bondong dengan membawa 2 bungkusan plastik besar kiri dan kanan tangan nya berisikan kerepek-kerepek pisang..dia suruh kita beli. Dia akan pergi dari meja ke meja bertanyakan dengan semua pelanggan yang sedang asyik menikmati hidangan dengan ucapan yang macam ni.

Nak kerepek Kak? Nak kerepek bang? Macam-macam kerepek ada..kerepek pedas..kerepek manis..beli lah bang..beli lah kak..sambil dia keluarkan kerepek dia dan taburkan atas meja kita satu persatu...Beli lah bang..3 bungkus RM10.00 je..beli lah bang..

Makcik tua yang sebaya dengan mak kita tu tak jemu-jemu merayu kita untuk beli kerepek dia.

Wajah tua nya yang berpeluh kepenatan membondong plastik kerepek tu ke hulu ke hilir masih tak hilang..berdiri di sebelah kit…

TIPS : Nak kempiskan perut?

assalamu'alaikum.
petang ni, macam biasa, tengok TV lagi,, ehehehe,, insyaAllah malam nanti nak pegi Bangi,, saje jalan-jalan,
ha! saya duk tengok Amazing Race skam ni,, emo nih, emo! ada group anak ngan bapak dia,, bapak dia tak leh nak buat halangan jalan atastali tinggi tapi dia macam paksa bapak dia buat,, bapak dia trauma tempat tinggi,, bayangkan lah kena jalan atas tali setinggi bangunan 55 tingkat! dah bapak ko tak dapat nak buat, kenapa ko tak pegi?! ok jangan emo kita sambung apa yang kita patut sambung,,
ok, ada 6 cara untuk kempiskan perut,,

Makan makanan yang betul
Untuk miliki perut yang kempis, perkara utama yang perlu dititik beratkan adalah pengambilan makanan yang betul dan seimbang untuk tubuh badan kita. Perlu ada diet seimbang di dalam menu seharian kita kerana dengan berdiet, kita mampu untuk membuang lemak terutamanya di bahagian perut. Diet makanan yang betul sepatutnya mengandungi karbohidrat kompleks, serat, vitamin dan mineral, protein, ikan dan sayuran b…

oh! Sepang

assalamualaikum
haip! saya kat Sepang sekarang ni,,  sedang tengok tv,, tak dapat nak tido lagi,,
PLUS
panaslah kat sini! tengahari macam sauna,, apekah?! =.="

Dari Angkasa #2

assalamualaikum.
hai lama tak jumpa! (tak sampai 15minit saya cakap suh korang tidur,,) sila la bagi saya makan ubat tidur banyak-banyak =.="
akibat kebosanan dan saya masih tak dapat nak tidur! saya melepaskan geram ngan update lagi dan tambah lagi gambar,, muahahahaha! kesian korang =.="  jap! blog saya lambat nak loading ea? kesian kesian kesian,, tunggu saya renovate ea,, sekarang takde masa lagi,, uhu,,
okeng! jom terbang ke Jakertah =D



















done! cukuplah,, saya janji tak update dah malam ni,, esok lusa pulak kita terbang dari jakertah ke arab saudi ea,, ni betul betul dah,, tak tipu dah,, selamat malam semoga korang mimpi ngeri dua kali,, haha! assalamualaikum =D

Dari Angkasa #1

assalamualaikum
hello kepada yang masih belum tidur dan selamat tidur sila mimpi buruk sebab jeles korang dah tido saya tak dapat nak tido lagi =.=" 
kali ni, karangan tak banyak,, tak larat gwa nak buat karangan macam exam,, exam baru habes weyh! takkan nak sambung sini plak,, tak de pape, cuma kali ni saya nak berkongsi beberapa gambar yang saya ambil masa penerbangan dari Kelantan-Kuala Lumpur-Jakarta-Arab Saudi,, saya pernah siarkan (wow! siarkan beb,, ingat siaran langsung ke? hello! sekarang dah ada Astro PVR okeng!) tapi kecik sangat =D
jom tengok dari atas ye kawan-kawan. note that all the pictures were not edited,,hehehe,, klu kabur tu, bukak la mata luas-luas ye =D











okeng,, cukup sampai sini dulu,, sila tidur dahulu,, esok kita akan teruskan penerbangan kita ke Jakertah ya ibu ibu bapak bapak sekelien. =D  selamat malam