cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, May 20, 2012

#2 XPDC Gunung Tebu


assalamualaikum

dah selesai ngadap tv tengok bola? tahniah kepada Kelantan,, yeay! esok cuti! =D 
walau bagaimana pun, pada hemat saya (cewahh! 'hemat' weyh!) permainan malam ni tak best dan agak bosan,, agak bosannn la sikit,, sorry to say tapi tahniah jugak! =D

ok! kita sambung entri saya sebelum ni,, naik naik, tak turun pulak,, mana bolehhhhh~ kena ada turunnya, takkan nak bermastautin kat atas sana kot! nak bertapa ke ape?

let's proceed babeyh!

ni muka fresh dari Gunung Tebu bangun masak nasi goreng sedap! =D




hey ho! =D




oh! sambil turun tu, kami kutip sampassss

 
ponat pun sompat peace yo =D

gambar last tu, dah nak sampai dah,, ada la dalam 1000 meter lagi sebelum jejak kaki Lata Belatan tu,, sampai je kat Lata tu, kaki memang tak larat nak angkat dah,, naseb la ada orang tolong tolak,, haha! letak je beg, satu perasaan mula menyelinap,, pergh! ayat exam! macam terbang pun ada lepas letak beg tu,,

Alhamdulillah, selamat jugak naik dan turun dengan elok,, takde pape kecederaan pun,, kalau sakit kaki tu, biase bro! orang yang selalu lari pun sakit kaki, ni kan pulak duk naik turun gunung,, 3hari jugak gua panggil tukang urut datang bilik,, haha! sekarang da ok da~ =D

ok lah,, buku Anatomi dah tunggu,, persidangan para doktor pelatih pun dah nak mula,, jalan dulu daaaa~
Assalamualaikum~

Thursday, May 17, 2012

#1 XPDC Gunung Tebu

Assalamualaikum =D

hai! lama tak jumpa kan? sehat? alhamdulillah,, =D
saya? busy tak busy la jugak sebab sekarang musim exam,,
exam letak tepi dulu tapi takde la tepi sangat kan,, tepi sikitttt je =D

minggu lepas, sehari sebelum exam, dengan nekadnya saya ke Gunung Tebu,,
=D
actually, Gunung Tebu tu merupakan latihan untuk ke Gunung Tahan.
wow! Gunung Tahan kau cakap?! 
kenapa? tak percaya? =D
betul la,, ingat orang suka sangat tipu tipu neyh,,

let's proceed,,
latihan ni berlangsung selama 3hari,, kita akan baca sambil melihat gambar kerana saya perlu meneruskan study saya tapi saya tetap nak update blog =D


saya ni ahli Bulan Sabit Merah Malaysia =D saya lupa bape orang yang pegi,, tapi pompuan hanya 5 orang je,, hehe,, kami pegi hari Khamis lagi, balik hari Sabtu tengahari,,




















Jom kita tekan kalkulator jap,, 3401 kaki is equal to tujuh ribu lapan puluh lapan meter atau 7088 meter,,
hello! orang boleh baca lah! ok ok,,

selesai sudah sehari pendakian kami,, 
mula pukul 8 pagi dan akhirnya sampai ke puncak pada pukul 3 petang,,
pergh! mencabar beb, mencabarrrrrr,,
nanti kita sambung part 2 pulak a.k.a turun dari gunung =D
tata!
doakan saya berjaya dalam exam =D
amin~


next reading : part two

Sunday, May 6, 2012

H.E.L.L.O. =D


assalamualaikum

lama tak update kan? sorry. busy. nope. too busy. 
bila akhir-akhir sem cenggini, banyak la aktiviti muncul.
banyak sangattttttttt~
aktiviti sendiri + aktiviti IPG.
hari minggu pun kena ganggu =.="
&&&
aktiviti saya sem ni memang full sampai awal sem depan.
see??

exam is just around the corner leper.
14 Mei sampai 24 Mei 2012.
5 subjek.

dalam exam pun, there's some activity that i need to attend.
Ya Allah~
tabahkan hatiku.
sabarkan hatiku.
kuatkan ingatanku.
tenangkan aku.

AMIN~

:: heart wif u ::