Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

k.e.m.a.s

assalamualaikum
setelah bertungkus lumus semalam siapkan assignment, pagi ni hantar dengan tenang hati. tapi ada setimbun lagi yang menunggu. tak pe. slow-slow. bak kata kawan saya, 
no matter how many assignments were given. no matter how close their deadline. no matter how hard to accomplish them. I always got through.

 memang terbaik ayat dia. =D
dah settle hantar satu tu, tetiba rasa rajin sangat nak kemas lappy. Ya Allah, tak yah cakap la macam mana rupa lappy ni. kertas keje, esemen, nota merata-rata! dari sem satu degree. dah setahun setengah tak simpan pastu nak format men campak-campak je masuk disk D. so, salinan sama memang banyakkkkkk sangat. rugi space!
jadi, saya berusaha untuk kemaskan lappy petang ni. nak siapkan defrag, pastu beres! phew! lappy pun pening.
ok dah! nak turun main pulak. adios~ assalamualaikum =D

Sopoong

assalamualaikum
lama menghilang kini baru muncul kembali =D busy busy busy. sekarang ni dalam usaha menyiapkan tesis Master saya yang ke 50 kalau tak silap. haha! tipu~
sedang dalam perjalanan menyiapkan tugasan Hubungan Etnik sedangkan esok nak kena hantar banyak lagi tak siap padan muka sape suh tangguh ok dah. 
sopoong? amende sopoong? spoon ke? bukan ye, bukan. Sopoong adalah salah sebuah sebuah restoren Korea yang ada kat Malaysia nih. =D

yang pasti, saya memang tak leh telan makanan Korea mahupun Jepun disebabkan oleh saya tak suka makan rumpai laut. sape yang suka rumpai laut, boleh pegi ye. tapi tak semestinya yang tak suka tak boleh pegi =D ada makanan lain lah =D




nanti, boleh cuba ye. =D selamat makan!

1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn

assalamualaikum
cewah! masuk giveaway lagi. i rajin malam nih okeyh =D giveaway senang-senang saya join. kalau susah-sangat macam kne itu ini itu ini, bagi orang lain jeee~
kali ni, cik adik manis kita, nama kat atas tu haaaaa buat giveaway nih. baiknye hati. bagus dik, bagus! akak suka kalau hadiah kiut miut nih =D akak rela join. harharharhar!

sempat lagi nak join. memang sempat sangat lah! =D
hadiahnya berupa satu pencil case yang sangat kiut! hashtag kat twitter cakap, #IfYouKnowMeYouKnow saya suka sangat mende-mende-mende kiut neyh! sebab tu rajin semacam. hehe~

kenapa saya nak sangat pencil case tu?
pertama, dah 3x dah saya cakap, saya suka benda kiut! hewhewhewhew =D kedua, ni reason paling penting kenapa saya nak pencil case tu. saya nak kasik anak murid saya jeles ngan saya. harharharhar! *jahatjahatjahat* memandangkan anak murid saya tu budak sekolah rendah, memang confirm dorang akan jeles ngan saya! harharharhar! *sukasukasuka* pencil case tuh siap boleh letak nama lagi, memang 1…

baru je.

assalamualaikum
okeyh! saya baru habes blogwalking tadi. akhirnya, saya hentikan blogwalking saya secara mengejut. kenapa? sebab semua blog yang saya jalan-jalan chantek-chantek kiut-kiut. tak sanggup saya nak tengok dah. kecewa hati saya sebab saya bandingkan dengan blog saya. PLUS, almost blog yang saya lawat tadi, owner dia baru sekolah menengah ataupun pra-u,, rajinnye awak awak awak edit blog. bagus3! =D

p/s : just kidding =D tak kecewa pun. gembira adelah sebab lawa sangat korang punya blog =D

LTDL 2012 : Terengganu

assalamualaikum
setelah penat duk tunggu mesej tapi tak sampai-sampai, akhirnya, ke sini jua. haha!
minggu lepas jugak, saya pegi tgk LTDL a.k.a Le Tour De Langkawi. pegi dari pagi lagi. semangat nak tengok punye pasal. ok tipu.  ni lah hasilnya!













ada BMX comp ler. beskal yang banyak-banyak tu kitorang jumpa masa on the way balik dah. uhu.
sampai sini je. tata!

BIG Semester 3 2012

assalamualaikum
it has been a long time since my last post, right? i'm quite busy with all those activities at IPG,, phewww! oh! PLUS, the assignments. naaah! it's all excuses. assignments tak berjalan ponnnn!
ok, last week, 2nd March 2012, i had my third BIG a.k.a Bina Insan Guru. we went to Kampung Bukit Wan, which we had our gotong-royong there. kampung tu menang banyak anugerah, kampung paling cantik kat teganu tuh, bersih pulak tu,, amende sangat la pegi gotong-royong kat kampung bersih. haha!
let pictures do all the talking parts, boleh?











we even played futsal and netball with villagers. =D  ok dah ngantuk. taTa~

kerinduan . . .

i miss my family.
so much.

dah lama sangat tak balik rumah.
2minggu lepas,
abah hantar mesej.
"kak long ada duit lagi tak?"


malam ni,
abah hantar mesej lagi.
"minggu ni balik tak?"

tetiba air mata jatuh.
sebak hati.
sedih.

bukan selalu abah hantar mesej.
susah nak describe cane.
tapi mesej tu buat air mata saya jatuh.

saya nak balik.
tapi tugas & comitment saya,
menghalang saya untuk saya balik.

sabar.
seminggu lagi nak cuti ye.




p/s : teganu cuti hari ahad ni. tapi xleh balik! sedih gilos~