Skip to main content

i SAW.


assalamualaikum. =D

uuuu. pretty weird tittle huh? =D read it.

minggu lepas, memang minggu 'duit rabak' bagi saya. i went out 3days in a row! khamis, jumaat & sabtu,, eleh, baru 3hari kan? hellooooo~ my money is for 6months and 3days is like a month of spending the money! totally not in a good finance when it is at the end of the semester =.="

oh well. sepanjang saya keluar tu, entah kenapa saya asyik perhatikan orang je. this is not me. TOTALLY not me. maybe i am bored sitting with lovey-dovey couple and i'm aloneeeeee. what i saw?

pertama, saya pergi PizzaHut. mata saya tertacap pada satu kujur tubuh yang sedang memaki baju putih bersluar slack di depan saya. oh! sedang membersihkan meja. and you know what, mulut dia terkumat-kamit. adakah dia rasa kotor membersihkan meja tu (macam ada kek tak habis dengan isingnye kat meja tu) ATAU dia 'membebel' sebab makanan tak habis? i just saw he cleaned the table until he finished it =D good boy walaupun mulut tak benti terkumat-kamit.

second, kalaulah PizzaHut tu penuh dengan lelaki comel handsome &&& perempuan yang  cantik menawan, saya rasa akan penuh pizzahut tu. saya yang duk usha budak pizza yang kiut tu pun dah bahagia walaupun makanan memang lambat kot nak sampai! tapi tak pe, saya cool je sebab ada budak tu. harharhar! kalau makanan nak sampai sejam pun saya rela. gatal kau~

ketiga, teacher is a teacher; inside outside. i mean, tak kiralah kat mana saya berada, bila orang tahu saya bakal jadi sorang guru, penampilan even cara saya bercakap memang kena macam cikgulah! masa saya keluar, saya jumpa sekumpulan bakal guru. their appearence is not like a teacher at all. maksud saya, takde lah nak pakai baju kurung or tak leh berfesyen or what mase keluar tapi they not resemble as teachers at all. AT ALL. cuba la korang perhatikan cikgu-cikgu muda korang cane dorang berpakaian, even yang dah berusia pun still bersopan & cantik kan?kan? =D macam pelik tengok dorang. bakal sorang guru~

opssss! battery is low. got to go. bagitahu la saya apa yang awak nampak ye =D tata~
assalamualaikum~




p/s: kalau nampak hantu tak yah bagitau!

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…