cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, February 26, 2012

bila senang, . . . .


assalamu'alaikum

manusia, bila dah selalu senang,
bila perlu susah sikit dah tolak; tak nak.

manusia, bila dah selalu senang,
bila susah sikit, dah give-up; tak nak berusaha.

manusia, bila dah selalu senang,
selalu lah nak senang.

manusia, bila dah selalu senang . . .

Wednesday, February 22, 2012

this is it.


assalamualaikum.
hai hai hai =D

saya baru balik dari tengok pertandingan drama kelas. lucu =D oh! bukan ini sahaja cite untuk hari ni.
hari ni, ada kuiz anatomi. sighs! =.=" baguslah. at least saya tahu apa yang apa yang dah lecturer ajar. selama ni, keje salin je tapi hummmm. tak paham!

it supposed that i read the books and prepared myself one day before the quiz tapi saya tak buat pon. first of all, i'm too busy. dengan kertas kerja yang kena reject entah bape kali kena print balik, dengan report fizik lagi sampai kena pegi amek balik sebab lupa nak lukis, dengan drama lagi and also a choir that will be held on this Saturday. phew! nak balik rumah pun tak dapek =.="

so, dengan tangan dan otak yang ada, i took the quiz. open book leeee. i think, kalau tak open book pun, saya tetap tak baca buku sebab i'm too tired. i need a rest, please~

oh! this is how i took the quiz.



tak perlu nak jauh-jauh meja. duk sebelah je =D

this is the result!

buku lam BI, jawab lam BM. mmg function lah otak! 2kali keje =.="

tengkuraks dalam buku

tengkuraks wani

tengkuraks yang saya LUKIS =.="

y sebelah tu, farah punye. buruknye saya punye tengkuraks =.="


i'm very bad at drawing. very very very. tak pandai langsung nak melukis. amende la scapula macam sayap rama-rama. yang cannot go tuh, tulang rusuk! amende tulang rusuk gitu. sabor je lah Encik.

by the way, drama kelas saya dapat nombor 2! =D
alhamdulillah~

Monday, February 20, 2012

i SAW.


assalamualaikum. =D

uuuu. pretty weird tittle huh? =D read it.

minggu lepas, memang minggu 'duit rabak' bagi saya. i went out 3days in a row! khamis, jumaat & sabtu,, eleh, baru 3hari kan? hellooooo~ my money is for 6months and 3days is like a month of spending the money! totally not in a good finance when it is at the end of the semester =.="

oh well. sepanjang saya keluar tu, entah kenapa saya asyik perhatikan orang je. this is not me. TOTALLY not me. maybe i am bored sitting with lovey-dovey couple and i'm aloneeeeee. what i saw?

pertama, saya pergi PizzaHut. mata saya tertacap pada satu kujur tubuh yang sedang memaki baju putih bersluar slack di depan saya. oh! sedang membersihkan meja. and you know what, mulut dia terkumat-kamit. adakah dia rasa kotor membersihkan meja tu (macam ada kek tak habis dengan isingnye kat meja tu) ATAU dia 'membebel' sebab makanan tak habis? i just saw he cleaned the table until he finished it =D good boy walaupun mulut tak benti terkumat-kamit.

second, kalaulah PizzaHut tu penuh dengan lelaki comel handsome &&& perempuan yang  cantik menawan, saya rasa akan penuh pizzahut tu. saya yang duk usha budak pizza yang kiut tu pun dah bahagia walaupun makanan memang lambat kot nak sampai! tapi tak pe, saya cool je sebab ada budak tu. harharhar! kalau makanan nak sampai sejam pun saya rela. gatal kau~

ketiga, teacher is a teacher; inside outside. i mean, tak kiralah kat mana saya berada, bila orang tahu saya bakal jadi sorang guru, penampilan even cara saya bercakap memang kena macam cikgulah! masa saya keluar, saya jumpa sekumpulan bakal guru. their appearence is not like a teacher at all. maksud saya, takde lah nak pakai baju kurung or tak leh berfesyen or what mase keluar tapi they not resemble as teachers at all. AT ALL. cuba la korang perhatikan cikgu-cikgu muda korang cane dorang berpakaian, even yang dah berusia pun still bersopan & cantik kan?kan? =D macam pelik tengok dorang. bakal sorang guru~

opssss! battery is low. got to go. bagitahu la saya apa yang awak nampak ye =D tata~
assalamualaikum~




p/s: kalau nampak hantu tak yah bagitau!

Saturday, February 18, 2012

too excited!


assalamualaikum kawan-kawan! =D

ok, today's story is about last night story. fenin? let's continue. last night, we had a surprise party for our classmate,, urmm, takde lah seprise sangat =.=" the story started when an excited lady because of the surprise party yang takde kena mengena dengan dia became tooooo excited and started  to jump and play around over the playground.

&&& because of too excited, she knocked her head HARD pada sebatang besi kat taman permainan tu. maka, sakitlah beliau. kesian~ yang sakit makin sakit.

so, here's an advice. never get too excited on something. bye!


oh!
by the way, selamat hari jadi Tie =D




she, who knocked her head. jeng!

Thursday, February 16, 2012

selamat.


assalamualaikum =D

wah! lama dah tinggal bidang penulisan nih kan? kan? =D well, story tak memberangsangkan. pasal surprise hari tu pun tak update lagi. tak pelah. lain kali. insyaAllah~

actually, takde pape pun. bosan sangat nih. hari ni saya ponteng kelas sebenarnye. hehe~ yelah, takde surat MC, kira ponteng lah kan =D 

pagi-pagi, bangun tak leh tido dah. duk pusing-pusing sambil tunggu rumate balik. bosan bosan bosan =.=" nak buat cane, nak pegi kelas tak larat. bosan sangat duk tunggu, saya buat sudoku. seronok seronok seronok! =D 

PLUS
itu je saya mampu buat =.=" 
nak bersenam lari-lari basuh baju, tak larat den.


macam biase, ditemani peneman setia saya :

kesayangan kesayangan saya =D

selimut kesayangan, kain kecik kesayangan, bantal biru kesayangan, bantal pink kesayangan, bantak peluk kesayangan, &&& sudoku kesayangan. tak lupa jugak, katil kesayangan & lappy kesayangan. =D

cukuplah sampai di sini. saya masih perlukan rehat. dengan ketiadaan air di kolej, memang bertambah panas kepala neyh. sabor je lah.
selamat sembuh =D



p/s : tolong lah sesape bawak saya keluar puhlissssss~

Friday, February 3, 2012

preparation

assalamualaikum

minggu ni agak sibuk sikit. kenapa?

sebab ini


itu sahaja untuk intro.
sakit hati?
sabarlah ye
=D

:: heart wif u ::