Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

bila senang, . . . .

assalamu'alaikum
manusia, bila dah selalu senang,
bila perlu susah sikit dah tolak; tak nak.

manusia, bila dah selalu senang,
bila susah sikit, dah give-up; tak nak berusaha.

manusia, bila dah selalu senang,
selalu lah nak senang.

manusia, bila dah selalu senang . . .

this is it.

assalamualaikum. hai hai hai =D
saya baru balik dari tengok pertandingan drama kelas. lucu =D oh! bukan ini sahaja cite untuk hari ni. hari ni, ada kuiz anatomi. sighs! =.=" baguslah. at least saya tahu apa yang apa yang dah lecturer ajar. selama ni, keje salin je tapi hummmm. tak paham!
it supposed that i read the books and prepared myself one day before the quiz tapi saya tak buat pon. first of all, i'm too busy. dengan kertas kerja yang kena reject entah bape kali kena print balik, dengan report fizik lagi sampai kena pegi amek balik sebab lupa nak lukis, dengan drama lagi and also a choir that will be held on this Saturday. phew! nak balik rumah pun tak dapek =.="
so, dengan tangan dan otak yang ada, i took the quiz. open book leeee. i think, kalau tak open book pun, saya tetap tak baca buku sebab i'm too tired. i need a rest, please~
oh! this is how i took the quiz.



this is the result!






i'm very bad at drawing. very very very. tak pandai langsung nak melukis. amende …

i SAW.

assalamualaikum. =D
uuuu. pretty weird tittle huh? =D read it.
minggu lepas, memang minggu 'duit rabak' bagi saya. i went out 3days in a row! khamis, jumaat & sabtu,, eleh, baru 3hari kan? hellooooo~ my money is for 6months and 3days is like a month of spending the money! totally not in a good finance when it is at the end of the semester =.="
oh well. sepanjang saya keluar tu, entah kenapa saya asyik perhatikan orang je. this is not me. TOTALLY not me. maybe i am bored sitting with lovey-dovey couple and i'm aloneeeeee. what i saw?
pertama, saya pergi PizzaHut. mata saya tertacap pada satu kujur tubuh yang sedang memaki baju putih bersluar slack di depan saya. oh! sedang membersihkan meja. and you know what, mulut dia terkumat-kamit. adakah dia rasa kotor membersihkan meja tu (macam ada kek tak habis dengan isingnye kat meja tu) ATAU dia 'membebel' sebab makanan tak habis? i just saw he cleaned the table until he finished it =D good boy walaupun mulut tak ben…

too excited!

assalamualaikum kawan-kawan! =D
ok, today's story is about last night story. fenin? let's continue. last night, we had a surprise party for our classmate,, urmm, takde lah seprise sangat =.=" the story started when an excited lady because of the surprise party yang takde kena mengena dengan dia became tooooo excited and started  to jump and play around over the playground.
&&& because of too excited, she knocked her head HARD pada sebatang besi kat taman permainan tu. maka, sakitlah beliau. kesian~ yang sakit makin sakit.
so, here's an advice. never get too excited on something. bye!

oh! by the way, selamat hari jadi Tie =D



selamat.

assalamualaikum =D
wah! lama dah tinggal bidang penulisan nih kan? kan? =D well, story tak memberangsangkan. pasal surprise hari tu pun tak update lagi. tak pelah. lain kali. insyaAllah~
actually, takde pape pun. bosan sangat nih. hari ni saya ponteng kelas sebenarnye. hehe~ yelah, takde surat MC, kira ponteng lah kan =D 
pagi-pagi, bangun tak leh tido dah. duk pusing-pusing sambil tunggu rumate balik. bosan bosan bosan =.=" nak buat cane, nak pegi kelas tak larat. bosan sangat duk tunggu, saya buat sudoku. seronok seronok seronok! =D 
PLUS itu je saya mampu buat =.="  nak bersenam lari-lari basuh baju, tak larat den.

macam biase, ditemani peneman setia saya :

selimut kesayangan, kain kecik kesayangan, bantal biru kesayangan, bantal pink kesayangan, bantak peluk kesayangan, &&& sudoku kesayangan. tak lupa jugak, katil kesayangan & lappy kesayangan. =D
cukuplah sampai di sini. saya masih perlukan rehat. dengan ketiadaan air di kolej, memang bertambah panas kepala neyh.…

preparation

assalamualaikum
minggu ni agak sibuk sikit. kenapa?
sebab ini

itu sahaja untuk intro. sakit hati? sabarlah ye =D