Skip to main content

oh! kesian


assalamualaikum

takde ape nak gebang. cuma tadi blogwalking kejap. banyak gak blog saya jenguk. sume lawa-lawa. untunglah blog lawa =D

masa blogwalking tadi, terjumpa satu entri ni. dia citer pasal Bantuan Buku 1Malaysia. betul ke tak nama bantuan tu? saya yang sememangnya tak tahu menahu tentang bantuan ni tertunggu-tunggu la bila nak dapat. kenape orang lain dah dapat tapi kita belum lagi? kita ni dapat ke tak bantuan tu?

nasib la g blogwalking tadi. akhirnya saya dah jumpa jawapannya =D

Pelajar di Institusi Pendidikan Guru (IPG) di bawah program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) tidak layak menerima baucar ini kerana telah diberi elaun buku sebanyak RM600

 so, tak perlu tunggu bantuan datang dah. mula-mula dapat tahu yang bantuan voucher akan diberi, agak excited dan kecewa. excited sebab ingatkan dapat dan kecewa sebab dapat voucher =.="

tapi sekarang tidak lagi! walaupun tak dapat bantuan tu, saya rasa saya agak bertuah sebab ada jugak elaun buku. tapi saya tak pasti elaun RM600 untuk setahun ataupun satu semester ataupun selama 5tahun setengah. tak kesahlah. asalkan elaun berjalan, duit masuk =D

Comments

suzie rahman said…
blog ni pon cntik lah. byk nya elaun buku.untung r.hihi
hunnys~ said…
biase je blog ni. awk punya blog kiut =D

tu pun rsenye tak cukup sbb kitorg bnyk benda kne buat. uhuk~
hunnys~ said…
::dawia::
best!
boley blaja cane nk manage duit sndiri. tapi klu lmbt masuk tu y xbez.

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…