cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, January 29, 2012


assalamualaikum

mase cuti minggu lepas, pegi jumpa dua budak neyh. mengidam nak makan mcD katanya. kesian dorang. hehe~ so, bawak lah dorang pegi makan mcD.


pastu saya dapat ni!

takde la dapat tiga-tiga ekor kan. haaa! tu je lah untuk kali ni. 
tata~ 
=D

Sunday, January 22, 2012

hari INI


assalamualaikum

hari ni, pagi-pagi lagi dah keluar. pegi Kota Bharu. jalan tak yah cakap, memang banyak kereta. hari ni, tujuan utama, nak jumpa ngan Kay. lama sangat dah tak jumpa cik mek putih nih. =D maka, dengan bantuan jet Wardati Najihah, sampailah kami ke Kota Bharu. rinduuuu sangat kat dorang!

kay & tie

hari ni saya memang makan besarlah. Kay & Tie belanja. kesian kat saya yang kekeringan akibat elaun tak masuk lagi =(




&&&
hari ni agak best sebab ini!

duit syiling baru!

 &&&
terima kasih untuk ini jugak

baju & teddybear

terima kasih sangat-sangat untuk hari ni.
terima kasih Wardati sebab bawak saya jalan-jalan, belanja saya.
terima kasih Kay untuk teddybear dan jugak belanja saya.
terharunye =')

Saturday, January 21, 2012

#petangPETANG


assalamualaikum

petang-petang, kalau tak hujan, nilah aktiviti saya =D






pastu, saya tengok dia & dia ni main. =D



macam tu lah saya habiskan petang-petang saya.



p/s : pegi tengok je =.="

Tuesday, January 17, 2012

budakNI.


assalamualaikum


TAK BOLEH
makan Mc D
makan pizza
makan KFC
makan kat restoren
beli kasut
beli baju

budak ni jugak ;

dalam keadaan yang amat sabar.
=.="




p/s : kat kolej kediaman takde air la pulakkkkk! panas hati dalam cuaca sejuk.

Sunday, January 15, 2012

tension!


assalamualaikum

baru balik kelas. terus g jalan-jalan kat blog kejap sementara tunggu Bell nak pegi klinik. apa yang menyebabkan saya tension?

bukan sebab kelas.
bukan sebab g klinik.
sebab
blog yang saya lawat sume lawa!
tension!

mostly, blog-blog yang saya singgah, owners baru sekolah menengah. baguslah sebab tau edit-edit blog. akak ni macam ni lah. keje nak jeles je. 

tapi tak pelah. adek-adek blajo rajin-rajin ye. jangan lawan cakap cikgu ye =D

need to go. Bell's calling. tata~

Saturday, January 14, 2012

makin lama, makin saya sedar


 assalamualaikum

hari ni saya belajar sesuatu. betullah orang kata, pengalaman mengajar kita. dan betullah orang kata, kalau orang tu sanggup susah senang dengan kita, he's the right one; the right person.

apa yang dapat hari ni, akan saya jadikan pengajaran. pertama, pastikan ada duit kecemasan. jangan sampai duit dalam bank tu kering. kalau jumpa orang susah tepi jalan, bagi sedekah. kita yang senang memang tak rasa apa yang orang susah rasa. kalau kita susah pun, belum tentu sama taraf susah kita ngan dia. 

kalau kita betul-betul susah, cuba cari orang yang paling kita rapat. tengok samada dia sanggup tolong ke tak. kalau dia sanggup tolong, percayalah, he/she's the right person. dia memang betul nak tolong. dia serius.

resah saya hilang bila saya borak dengan dia. masalah saya yang berat jadi ringan bila saya cerita kat dia. saya buntu, dia tolong saya. 

saya dah jumpa.
saya memang dah jumpa.
saya dah jumpa awak.
=')

Friday, January 13, 2012

oh! kesian


assalamualaikum

takde ape nak gebang. cuma tadi blogwalking kejap. banyak gak blog saya jenguk. sume lawa-lawa. untunglah blog lawa =D

masa blogwalking tadi, terjumpa satu entri ni. dia citer pasal Bantuan Buku 1Malaysia. betul ke tak nama bantuan tu? saya yang sememangnya tak tahu menahu tentang bantuan ni tertunggu-tunggu la bila nak dapat. kenape orang lain dah dapat tapi kita belum lagi? kita ni dapat ke tak bantuan tu?

nasib la g blogwalking tadi. akhirnya saya dah jumpa jawapannya =D

Pelajar di Institusi Pendidikan Guru (IPG) di bawah program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) tidak layak menerima baucar ini kerana telah diberi elaun buku sebanyak RM600

 so, tak perlu tunggu bantuan datang dah. mula-mula dapat tahu yang bantuan voucher akan diberi, agak excited dan kecewa. excited sebab ingatkan dapat dan kecewa sebab dapat voucher =.="

tapi sekarang tidak lagi! walaupun tak dapat bantuan tu, saya rasa saya agak bertuah sebab ada jugak elaun buku. tapi saya tak pasti elaun RM600 untuk setahun ataupun satu semester ataupun selama 5tahun setengah. tak kesahlah. asalkan elaun berjalan, duit masuk =D

Wednesday, January 11, 2012

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh


assalamualaikum

buat pertama kali dalam sejarah saya berblogging, saya menyertai satu giveaway. tak pernah terlintas pun nak try tapi entah kenape kali ni rasa macam nak join. adakah sebab kecewa dengan contest sebelum ni yang menang tapi sampai sekarang tak nampak hadiah? lupakan kisah lama =D

this GA is from Nemomimosh's Blog.


ada syaratnya tapi takde lah susah kalau nak ikut =D

1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh.
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)

senangkan? tak susah pun. hadiah menarik! pegi la intai blog dia untuk tengok. =D

dah siap. so, nak tag 3 orang pulak.


PEOPLE SHOULDN'T DWELL ON THE PAST. IT'S ENOUGH TO TRY YOUR BEST IN ALL THAT YOU'RE DOING.

-one liter of tears

Tuesday, January 10, 2012

sekarang

sekarang dah lain.


kalau cuti, ingatkan boleh tangguh esaimen.
sekarang tak perlu.
e-mail kan ada.

kalau slideshow pula, boleh photostat banyak.
sekarang tak perlu.
e-mail kan ada.

teknologi.
tak kenal cuti langsung!

Monday, January 9, 2012

dearYOU,

Thanks for being at my side when I'm thick or thin. Banyak benda saya nak bagitahu awak tapi saya tak dapat. Bila saya tak dapat tido, saya tak dapat jugak nak bagitahu awak macam kebiasaan. Bila saya sakit, saya tak dapat nak bagitahu awak jugak. Buat pertama kali saya, saya tak balas mesej awak. Buat pertama kali saya tak call awak balik when i missed your called. Awak risau ye? Maafkan saya.

Saya nak bagitahu awak yang SAYA TAK DE KREDIT. & saya tak dapat nak top-up. Kenapa? Sebab ELAUN SEM NI TAK MASUK LAGI! 

Terima kasih untuk petang ni. Saya terharu. Sangat terharu. Tak pernah saya fikir awak akan buat macam tu. Walaupun awak rasa ianya kecil tapi ia amat bermakna buat saya sebagai seorang perempuan or maybe you can call me a lady =D . 

Terima kasih, sayang.

Sunday, January 8, 2012

drANIS

this semester; 
ANATOMY & PHYSIOLOGY


hello dear 'doctor' =D


her first patient. huge and cute enough =D


Friday, January 6, 2012

loveable

assalamualaikum =D

oh! takde nak bebel pape pun. nak bagi maksud lagu kat blog ni. sangat suka lagu ni. selalu dengar; i mean, memang wajib dengar! sape yang tengok Runningman memang kenal lah Encik Sparta ni =D lagu dia ni tau!


You're loveable from head to toe
I'm so proud to to have you as my girl
Waiting is fun now and even the air is sweet
I love you

Even if the world is hard to bear, when I see you
I can feel the breeze upon my heart
Is this living or is this happiness?
Whatever it is, I'm feeling it now.

Even if my whole day as been gloomy, when I see you
I can feel the sunlight on my hair
Is this surprising feeling love?
There are perks to waiting

I was afraid I'd cry like my last encounter with love
So I hesitated, but you waited for me without complain
and so you came easily to me

You're loveable from head to toe
I'm so proud to to have you as my girl
I was always so stiff but I now I smile all day
What have I done?

Even your backside and shadow are loveable
And my affection comes naturally
Waiting is fun now and even the air is sweet
I love you

I've been taking care of myself so that I can make you happy
And even in my eyes I feel like I'm an okay guy now.

You're loveable from head to toe
I'm so proud to to have you as my girl
I was so curt but I now I smile all day
What have I done?

Even your backside and shadow are loveable
And my affection comes naturally
Waiting is fun now and even the air is sweet
I love you

Let's love each other so that other people
are so jealous they can't stand it!
Oh just promise me this one thing: that until the end of
the world you will only be loveable for me!

Thursday, January 5, 2012

semenjak ITU


assalamualaikum

urmm, kelas dah start dah. haish~ ingatkan boleh la nak lari ke, skip kelas ke minggu ni. kok ye pun lecturer nak start lecture, minggu depan boleh tak? semangat sangat~ mood cuti ada lagi laaa. fizikal & mental tak prepare lagi nak dengar segala bagai jenis lecture. datang hari senin, selasa dah start kelas. tolong lah bagi masa. please lah!

oh! cukuplah saya meluahkan perasaan tak keruan tu. hampir muntah pagi tadi sebab tahan mengantuk dalam kelas.  (oh! itu betul ye. kalau saya tahan mengantuk, saya akan muntah. pelik? biarkan~ )

what i am about to tell to is not the class's things. hahaha! 

ingat tak post ni & ni? tak ingat, bukak balik =D insyaAllah, kalau tak de aral melintang, tahun ni boleh jejak kaki lagi. hehe. suka suka suka!

disebabkan semua gambar tu kat daratan je, maka saya agak sedikit kecewa sebab tak dapat share ngan kawan-kawan yang tak pergi keindahan bawah laut. nak tunjuk yang saya jumpa nemo ke, patrick ke, spongebob ke. haha!

dan kat sana ada jual satu kamera underwater. RM120. o mak kau! takde maknenye aku nak beli sedangkan saya boleh dapat dengan harga yang lebih lebih lebih lebih dan lebih murah. serendah RM30 je! tapi saya tak pasti nak beli ke tak. bukan selalu pergi kan?kan? memori tuuuu~





cute enough? =D range harga dia dari RM 30 sampai RM 50 je. affordable sangat. tu yang saya keliru nak beli ke tak. hehe~ oh! dah petang. nak turun main tenis dulu. jumpa lagi! =D assalamualaikum~

Sunday, January 1, 2012

hadiahTAHUNbaru

assalamualaikum =D

pukul 9 malam tadi, budak ni buat surprise. =D memang suka sangat! dah lama nak ok. memang hadiah tahun baru lah. hehe. terima kasih banyak-banyak ye awak! =D suka sangat.

tapi sayangnya, saya kena mende tu kat umah. tak dapat nak bawak pegi sana. uhuk~ malam ni je dapat jumpa.


tadaaaa! hehehe. saya dapat webbit =D webbit ni tak de nama lagi. tak tahu nak buh nama ape.




p/s : entah kenape perassan macam kosong malam ni. hepi kejap je tadi. hummmm~

assalamualaikum


tadi bukak lappy, terus bukak blog.
kendian bukak shoutmix.
ehhhh!!!! kenapakah?
baru teringat berita yang digembur gambirkan sebelum ni yang shoutmix dah kena bayar.
apekejadahnya dia buat gitu?

adoyai~
abes semua mesej.
xsempat pun nak baca.
terus tukar baru.

hai CBOX. =D

tu pun penat duk edit.
malas dah nak edit.

&
saya jugak perasan 1 benda!
blog saya dah tak de malware!
patut la rasa pelik je.
hehe~
adakah ianya hilang lepas saya format lappy hari tu?
tak pelah.
alhamdulillah~

saya berharap agar tahun baru saya dimulakan dengan baik dan bermakna.
amin~

:: heart wif u ::