Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012
assalamualaikum
mase cuti minggu lepas, pegi jumpa dua budak neyh. mengidam nak makan mcD katanya. kesian dorang. hehe~ so, bawak lah dorang pegi makan mcD.

pastu saya dapat ni!
takde la dapat tiga-tiga ekor kan. haaa! tu je lah untuk kali ni.  tata~  =D

hari INI

assalamualaikum
hari ni, pagi-pagi lagi dah keluar. pegi Kota Bharu. jalan tak yah cakap, memang banyak kereta. hari ni, tujuan utama, nak jumpa ngan Kay. lama sangat dah tak jumpa cik mek putih nih. =D maka, dengan bantuan jet Wardati Najihah, sampailah kami ke Kota Bharu. rinduuuu sangat kat dorang!

hari ni saya memang makan besarlah. Kay & Tie belanja. kesian kat saya yang kekeringan akibat elaun tak masuk lagi =(



&&& hari ni agak best sebab ini!

 &&& terima kasih untuk ini jugak

terima kasih sangat-sangat untuk hari ni. terima kasih Wardati sebab bawak saya jalan-jalan, belanja saya. terima kasih Kay untuk teddybear dan jugak belanja saya. terharunye =')

#petangPETANG

assalamualaikum
petang-petang, kalau tak hujan, nilah aktiviti saya =D





pastu, saya tengok dia & dia ni main. =D


macam tu lah saya habiskan petang-petang saya.


p/s : pegi tengok je =.="

budakNI.

assalamualaikum

TAK BOLEH makan Mc D makan pizza makan KFC makan kat restoren beli kasut beli baju
budak ni jugak ;
dalam keadaan yang amat sabar. =.="



p/s : kat kolej kediaman takde air la pulakkkkk! panas hati dalam cuaca sejuk.

tension!

assalamualaikum
baru balik kelas. terus g jalan-jalan kat blog kejap sementara tunggu Bell nak pegi klinik. apa yang menyebabkan saya tension?
bukan sebab kelas. bukan sebab g klinik. sebab blog yang saya lawat sume lawa! tension!
mostly, blog-blog yang saya singgah, owners baru sekolah menengah. baguslah sebab tau edit-edit blog. akak ni macam ni lah. keje nak jeles je. 
tapi tak pelah. adek-adek blajo rajin-rajin ye. jangan lawan cakap cikgu ye =D
need to go. Bell's calling. tata~

makin lama, makin saya sedar

assalamualaikum
hari ni saya belajar sesuatu. betullah orang kata, pengalaman mengajar kita. dan betullah orang kata, kalau orang tu sanggup susah senang dengan kita, he's the right one; the right person.
apa yang dapat hari ni, akan saya jadikan pengajaran. pertama, pastikan ada duit kecemasan. jangan sampai duit dalam bank tu kering. kalau jumpa orang susah tepi jalan, bagi sedekah. kita yang senang memang tak rasa apa yang orang susah rasa. kalau kita susah pun, belum tentu sama taraf susah kita ngan dia. 
kalau kita betul-betul susah, cuba cari orang yang paling kita rapat. tengok samada dia sanggup tolong ke tak. kalau dia sanggup tolong, percayalah, he/she's the right person. dia memang betul nak tolong. dia serius.
resah saya hilang bila saya borak dengan dia. masalah saya yang berat jadi ringan bila saya cerita kat dia. saya buntu, dia tolong saya. 
saya dah jumpa. saya memang dah jumpa. saya dah jumpa awak. =')

oh! kesian

assalamualaikum
takde ape nak gebang. cuma tadi blogwalking kejap. banyak gak blog saya jenguk. sume lawa-lawa. untunglah blog lawa =D
masa blogwalking tadi, terjumpa satu entri ni. dia citer pasal Bantuan Buku 1Malaysia. betul ke tak nama bantuan tu? saya yang sememangnya tak tahu menahu tentang bantuan ni tertunggu-tunggu la bila nak dapat. kenape orang lain dah dapat tapi kita belum lagi? kita ni dapat ke tak bantuan tu?
nasib la g blogwalking tadi. akhirnya saya dah jumpa jawapannya =D
Pelajar di Institusi Pendidikan Guru (IPG) di bawah program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) tidak layak menerima baucar ini kerana telah diberi elaun buku sebanyak RM600
 so, tak perlu tunggu bantuan datang dah. mula-mula dapat tahu yang bantuan voucher akan diberi, agak excited dan kecewa. excited sebab ingatkan dapat dan kecewa sebab dapat voucher =.="
tapi sekarang tidak lagi! walaupun tak dapat bantuan tu, saya rasa saya agak bertuah sebab ada jugak elaun buku. tapi saya tak pasti elaun RM6…

Mega Giveaway 2012 Belog Nemomimosh

assalamualaikum
buat pertama kali dalam sejarah saya berblogging, saya menyertai satu giveaway. tak pernah terlintas pun nak try tapi entah kenape kali ni rasa macam nak join. adakah sebab kecewa dengan contest sebelum ni yang menang tapi sampai sekarang tak nampak hadiah? lupakan kisah lama =D
this GA is from Nemomimosh's Blog.

ada syaratnya tapi takde lah susah kalau nak ikut =D
1. Sila buat satu entri mengenai giveaway ini dan tampal banner kat atas dalam entri uols. (Nak copy paste pon takpe asalkan uols kepochi kat belog uols)
2. Jangan lupa link kan sekali banner di atas ke belog Nemomimosh.
3. Tag 3 orang kawan. Sila maklumkan kat diorang yang diorang dah di tag.
4. Dah selesai semua, sila tinggalkan komen kat entri ini dan sila isi maklumat yang diperlukan :
URL Link : ________________________ (Link entri yang uols buat pasal giveaway ni)
senangkan? tak susah pun. hadiah menarik! pegi la intai blog dia untuk tengok. =D
dah siap. so, nak tag 3 orang pulak.
rith fiezah pu =D

sekarang

sekarang dah lain.

kalau cuti, ingatkan boleh tangguh esaimen. sekarang tak perlu. e-mail kan ada.
kalau slideshow pula, boleh photostat banyak. sekarang tak perlu. e-mail kan ada.
teknologi. tak kenal cuti langsung!
dearYOU,
Thanks for being at my side when I'm thick or thin. Banyak benda saya nak bagitahu awak tapi saya tak dapat. Bila saya tak dapat tido, saya tak dapat jugak nak bagitahu awak macam kebiasaan. Bila saya sakit, saya tak dapat nak bagitahu awak jugak. Buat pertama kali saya, saya tak balas mesej awak. Buat pertama kali saya tak call awak balik when i missed your called. Awak risau ye? Maafkan saya.
Saya nak bagitahu awak yang SAYA TAK DE KREDIT. & saya tak dapat nak top-up. Kenapa? Sebab ELAUN SEM NI TAK MASUK LAGI! 
Terima kasih untuk petang ni. Saya terharu. Sangat terharu. Tak pernah saya fikir awak akan buat macam tu. Walaupun awak rasa ianya kecil tapi ia amat bermakna buat saya sebagai seorang perempuan or maybe you can call me a lady =D . 
Terima kasih, sayang.

drANIS

this semester;  ANATOMY & PHYSIOLOGY

hello dear 'doctor' =D

her first patient. huge and cute enough =D

loveable

assalamualaikum =D
oh! takde nak bebel pape pun. nak bagi maksud lagu kat blog ni. sangat suka lagu ni. selalu dengar; i mean, memang wajib dengar! sape yang tengok Runningman memang kenal lah Encik Sparta ni =D lagu dia ni tau!

You're loveable from head to toe I'm so proud to to have you as my girl Waiting is fun now and even the air is sweet I love you
Even if the world is hard to bear, when I see you I can feel the breeze upon my heart Is this living or is this happiness? Whatever it is, I'm feeling it now.
Even if my whole day as been gloomy, when I see you I can feel the sunlight on my hair Is this surprising feeling love? There are perks to waiting
I was afraid I'd cry like my last encounter with love So I hesitated, but you waited for me without complain and so you came easily to me
You're loveable from head to toe I'm so proud to to have you as my girl I was always so stiff but I now I smile all day What have I done?
Even your backside and shadow are loveable And my affectio…

semenjak ITU

assalamualaikum
urmm, kelas dah start dah. haish~ ingatkan boleh la nak lari ke, skip kelas ke minggu ni. kok ye pun lecturer nak start lecture, minggu depan boleh tak? semangat sangat~ mood cuti ada lagi laaa. fizikal & mental tak prepare lagi nak dengar segala bagai jenis lecture. datang hari senin, selasa dah start kelas. tolong lah bagi masa. please lah!
oh! cukuplah saya meluahkan perasaan tak keruan tu. hampir muntah pagi tadi sebab tahan mengantuk dalam kelas.  (oh! itu betul ye. kalau saya tahan mengantuk, saya akan muntah. pelik? biarkan~ )
what i am about to tell to is not the class's things. hahaha! 
ingat tak post ni & ni? tak ingat, bukak balik =D insyaAllah, kalau tak de aral melintang, tahun ni boleh jejak kaki lagi. hehe. suka suka suka!
disebabkan semua gambar tu kat daratan je, maka saya agak sedikit kecewa sebab tak dapat share ngan kawan-kawan yang tak pergi keindahan bawah laut. nak tunjuk yang saya jumpa nemo ke, patrick ke, spongebob ke. haha!
dan kat sana…

hadiahTAHUNbaru

assalamualaikum =D
pukul 9 malam tadi, budak ni buat surprise. =D memang suka sangat! dah lama nak ok. memang hadiah tahun baru lah. hehe. terima kasih banyak-banyak ye awak! =D suka sangat.
tapi sayangnya, saya kena mende tu kat umah. tak dapat nak bawak pegi sana. uhuk~ malam ni je dapat jumpa.

tadaaaa! hehehe. saya dapat webbit =D webbit ni tak de nama lagi. tak tahu nak buh nama ape.



p/s : entah kenape perassan macam kosong malam ni. hepi kejap je tadi. hummmm~

assalamualaikum

tadi bukak lappy, terus bukak blog. kendian bukak shoutmix. ehhhh!!!! kenapakah? baru teringat berita yang digembur gambirkan sebelum ni yang shoutmix dah kena bayar. apekejadahnya dia buat gitu?
adoyai~ abes semua mesej. xsempat pun nak baca. terus tukar baru.
hai CBOX. =D
tu pun penat duk edit. malas dah nak edit.
& saya jugak perasan 1 benda! blog saya dah tak de malware! patut la rasa pelik je. hehe~ adakah ianya hilang lepas saya format lappy hari tu? tak pelah. alhamdulillah~
saya berharap agar tahun baru saya dimulakan dengan baik dan bermakna. amin~