Skip to main content

tag lagi =.="

Assalamualaikum

sedang seronok duk ketawa nak pecah perut tengok RunningMan, tetiba datang pulak lah satu notification kat mukabuku. katanya saya adalah mangsa beliau. siapa beliau? neyh! neyh! neyh! zarith saya neyh! waaaaa~ malas betol na hapdate blog pastu kena jawab tag tapi nak buat cane, orang tersayang yang tag =D

11 perkara tentang saya :

i'm 21 years and 22 days old
suka benda-benda kecil dan comel
suka pink, kuning, hitam, coklat (ikut musim jugak la. sekarang gila kuning)
dah daftar sebagai pengundi. yay!
tak suka heels!
tak reti pilih handbags!
suka baju pelik-pelik
rumate saya sekarang muka macam saya =D
saya suka pegi jungle trekking
saya anak sulung
dia panggil saya budak kecik

ok dah. sekarang saya nak jawab soalan pulak.

1. Camne korang leh kenal dak nme Nur Zarith Sofea aka Fiey neh?
dari sekolah rendah lagi saya kenal dia sammmmmmpai sekarang. banyak yang kami lalui bersama. teruk pun ada tapi tulah. dah namanya jodoh kami. hehehehe. dan saya tak panggil dia fiey. saya panggil dia Rith je =D

2. Korang dak student kos pe n katne?
saya bakal seorang guru sains sekolah rendah yang sedang mengikuti Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan di Institut Pendidikan Guru Kampus Dato' Razali Ismail, Terengganu.

3. Pe peristiwa paling melucukan lam hidup korang?
mase tu Tingkatan 3 dan masa tu jugak kelas Pendidikan Islam. sebab bosan sangat, saya ngan Rith neyh duk men pemadam. buat gelang lah, cincin lah, smiley lah. macam-macam. duk pulak barisan kedua. memang ustaz nampaklah kan. ustaz sampai gelak kat kitorang. hehehe. banyak lagi asenye. duk lari dari peminat-peminat Rith lah, duk gelak sampai takleh bentilah, macam-macam lah.

4. tempat paling best yang penah korang pergi?
Pulau Perhentian dan Mekah. sangat best. dan saya yang sememangnya sukakan pulau memang rasa bahagia sangat bila dapat jejak kaki kat pulau. 

5. cinta atau sahabat?
BOTH! sebab cinta itu sahabat saya dan sahabat tu cinta saya. =D

6. listkan 5 rakan yg paling rapat ngan korang?
i : Rith
ii : Wardati
iii : Aida
iv : Kinah
v : Amin

7. apa pangai paling ta senonoh rakan di nombor 3?
adeh! dia selamber je orangnya. selama berkawan ngan dia, semua senonoh lagi. =D

8. warna kegemaran rakan di nombor 1?
pink asenye.

9. siapa pakwe rakan di nombor 5?
oh! rumate dia. dia gay =D

10. matlamat hidup korang?
matlamat? saya nak hidup dengan baik. itu je.

11. bgtau 5 perkara tentang saye.. err~ ^^
-baik
-cun gilos
-pemalu dan pendiam tapi suka senyum tapi ngan saya dia banyak cakap. =D
-dia suka cheetah.
-dia boleh buat saya menangis sebab rindukan dia  =D


dah siap. saya hentikan tag kat sini la ea. 

buat Rith, thanx sebab teman saya dan maafkan saya tak dapat teman awak. saya sedih sangat. kejap je dapat jumpa awak. by the way, ingat yang saya sayang awak. jaga diri, maruah dan hati awak. 

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…