Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

am i?

AM I SO SERIOUS?

awak.

saya ulang&ulang&ulang&ulang&ulang.
awak senyum.
awak senyum buat saya senyum tanpa dipaksa.

adakah saya terlalu rindu?



p/s : my tears; terlalu rindu.

i know.

i know ;
kalau lapar, jangan terburu-buru beli makanan banyak-banyak. napesu lapar semata-mata pastu tak habes!
kalau malas nak pergi kelas, maknanya kelas memang tak ade!
kalau penat, jangan menggedik nak jalan-jalan. nanti tak boleh tido!
kalau perut kosong, melampau sakitnya. jangan biarkan perut kosong!
&
i know one more thing.
I NEED TO REDO MY ASSIGNMENT. tension gua!

hari itu #2

p/s : selamat hari raya!

hari itu .

hari yang kau rasa paling lawa
hari yang kau rasa paling handsome


hari yang kau rasa semua pompuan pandang kau
hari yang kau rasa semua laki pandang kau


hari yang kau rasa kau paling menyerlah
hari yang kau rasa kau paling terserlah


hari yang kau rasa kau paling hot
hari yang kau rasa kau paling macho


hari itu .

merungut.

jangan merungut!
jangan merungut!
jangan merungut!
jangan merungut!
jangan merungut!

ok. 
merungut takkan siapkan kerja kau. merungut takkan selesaikan masalah kau *unless kau pegi merungut kat tempat yang sepatutnya merungut takkan buat kau kenyang. merungut takkan buat kau gembira. merungut takkan buat seih kau hilang. merungut takkan buat marah kau hilang. merungut takkan buat duit datang bergolek. so, buat ape nak merungut hah?
ape? merungut boleh hilangkan stress? betol ke??????? BOHONG.
merungut boleh tenangkan hati? BOHONG.
cuba kau senyap. tak payah merungut. buat keje slow-slow. selesai masalah slow-slow. still, kau tak bercakap kan?
tenangkan hati. PASTI! kerja kau siap. masalah kau selesai. perut kau kenyang. marah kau hilang. gembira kau datang. sedih kau pun hilang jugak.



p/s : ta payah 'rajin mulut' sangat. 'rajin tangan' lagi bagus!

fakta terbaru; of kos tentang saya!

1. sedang menyiapkan refleksi untuk matematik sekarang.
2. duk dengar lagu korea.
3. malam neyh tido lewat
4. tetiba jadi positif sangat hari neyh walaupun sedih giler!
5. kat meja saya ada gardenia butterscotch *makannya kadang-kadang je
6. dutchlady strawberry wajib ada!
7. meja study bersepah giler! *abes exam baru simpan, boleh?
8. saya sudah mula bosan tapi tangan duk menaip lagi
9. saya rasa saya dah nak berhenti.
10. dan bakal berhenti. *untuk menyambung refleksi =.="






p/s : layankan aje =D
assalamualaikum



dear gardenia ; dari kecik sampai besar, sentiasa di hati! =D
walaupun kau selalu naik harga senyap-senyap tanpa aku perasan, aku tetap beli kau sebab kau sedap.
akhirnya, kau keluarkan produk terbaru; waffle! terima kasih!
tak perlu lagi aku susah payah naik kereta sampai 1jam pegi A&W na makan waffle,, huehuehue =D ini pun da ok.
aku ada request. boley kau keluarkan balik roti bun coklat yang ada coklatchip kat dalam tuh? seingat aku, aku makan time aku tingkatan1 je,, pastuh aku ta pernah dah jumpa,,
macam mana kau boley hentikan roti feberet aku tuh? tolong buat balik.

ikhlas meminatimu, penggemar gardenia =D
"I seem to have loved you in numberless forms, numberless times, in life after life, in age after age forever." Rabindranath Tagore


hai sweethearts!

p/s : thanks for the lovely friendship that both of you give to me.

jom-makan-pizza-sebab-pizza-kasik-harga-murah. cepat!

assalamalaikum .
tak perlu cakap panjang . yang penting makanan sedap & murah perlu dirembat secepat  mungkin walaupun raya ta abes lagi orang-na-makan-ketupat-lagi tapi takpe!
pizza ada buat sale! macam baju jugak tapi baju tak kenyang!
3hari je ye
7,8 & 9 September 2011 
jadi cepat-cepat serang pizzahut sebelum melopong kene bayar mahal kalau nak jamu ramai orang . agak-agak sape yang bernazar ke, janji nak belanja kawan, cepat la beli pizza neyh,, nanti kawan cakap, CLASSLAH KAU BELANJA AKU MAKAN PIZZA HUT MAHAL KOT! =D
redeem kupon ye,, bukan serbu gitu je =D


7 september 2011
8 september 2011
9 september 2011




p/s : dapat info lepas jalan-jalan kat blog orang tadi,, =D *kata na update pasal PBS, tapi update sal makan pulak,, oppsss! sorry! maafkan saya .

esok adalah hari Ahad

assalamualaikum
semua sehat? da start pose nang eh! enam? =D
esok, Ahad. hari permulaan bekerja bagi negeri Kelantan, Terengganu & Kedah. memang hari yang sighs! malas betol!
& esok jugak, saya akan mula ke sekolah. NOT AS A STUDENT MEYH! as a teacher .
student ke teacher ke, same je,, bab bangun pagi neyh saya rase, ta ramai yang berminat =.="
so, seminggu kat sekolah nanti, insyaAllah saya akan update perkembangannya. see you soon! =D


alhamdulillah~