cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Friday, August 19, 2011

info lagi : sardin oh sardin

assalamualaikum

sardin . . . 
kalau sesape tak kenal, memang selama neyh dia tak hidup dalam dunia sebenar,, dia duk kat planet lain, mungkin,, Bill Gates pun tau sardin tu ape siap cakap 'owh! sardeyn etuw sewdap',, haha!

selama neyh, kita duk makan sardin, tak pulak kita tanya keburukan dia kan,, yang kita tau mak kita cakap sardin tu bagus! makan tulang ikan sardin tu lagi bagus sebab banyak kalsium! mak kita cakap tau! hah! yang duk kat hostel, duk umah sewa tuh, yang jauh dari rumah yang mak tak boleh masak untuk kita, stok sardin mesti ada kan?kan? tak payah nak tipu! dalam bilik saya pun ade neyh,, =.="

kenapa sardin jadik pilihan? sebab senang, murah & cepat! tak payah na tetak-tetak ikan dah! tetak tin cukup!

ehem! tahukan anda bahawa sardin sangat merbahaya? (buat-buat suara cam iklan =.=" )

pernah terfikir kenapa tulang ikan sardin jadi lembut? tulang ikan kembung kalau guna pressure cooker 3hari3malam pun tak lembut tau,, 

"Pemerhatian pertama atau kes pertama yang gunakan sebagai bahan bukti buruknya amalan makan sardin ialah  ketumbuhan fibroid di dalam rahim. Fibroid sebenarnya adalah sejenis kanser benign yang tidak merebak ke bahagian lain tubuh. Sebenarnya berdasarkan pemerhatian- pemerhatian lalu ini boleh dirumuskan seolah-olah di dalam tin ikan sardin terdapat sejenis bahan kimia yang bersifat karsinogen (bahan kimia penyebab kanser). Apabila kerap dan sudah cukup tempohnya, ia akan menyebabkan tumor atau kanser sama ada benign atau malignan."

gerun? takut? itulah yang kita makan,, perlukan lebih pembacaan dan kepercayaan? 
silakan untuk klik di sini =D 


p/s : saya bukan penggemar sardin.

No comments:

:: heart wif u ::