Skip to main content

terimalah . . .

assalamualaikum,,
sebelum anda meneruskan pembacaan,
saya na bagitahu yang entry neyh memang panjang,, terima kaseh,,

dalam beberapa hari neyh, saya belajar banyak benda,,
dalam beberapa hari neyh, saya banyak mendengar,,
saya dengar kemudian saya berfikir,,
apa yang saya dapat neyh la yang akan saya kongsikan hari neyh,,

sekarang, agak ramai yang minat k-pop kan? sampaikan ada artis Malaysia yang nak tiru-tiru k-pop,, & benda neyh dari satu perbualan menjadi satu pergaduhan yang tak berapa besar,, kenape? sebab ada orang pertikai kenapa minat k-pop tapi bila artis Malaysia na jadik k-pop kita benci benci benci, kita caci caci caci? & of course jawapan saya sebab lelaki-lelaki k-pop comel-comel & artis Malaysia bukan tak comel tapi yelah, masing-masing da tengok kan? =D

orang tu terus berkeras tanya saya kenapa saya tak boleh terima artis Malaysia yang na jadik macam k-pop sebab dye cakap artis korea pun sama jugak, macam bapok la, pondan la,, hahahaha! maap~
saya matikan perbualan di situ sebab saya tak dapat cari jawapan yang elok untuk membidas dengan kencang,,

lama-lama, saya pun berfikir,, kenapa saya tak bukak je hati & fikiran saya untuk terima semua tu? kenapa saya boleh terima artis korea tapi duk kutuk artis Malaysia? kenapa perlu saya kutuk mengutuk? tak boleh ke saya diam dan terima je? banyak kan persoalan tu,,

hari neyh, saya belajar benda yang sama,, apa yang saya boleh ringkaskan, dalam dunia neyh kita akan jumpa dengan orang yang berbeza-beza,, macam-macam perangai & kerenah,, kalau kita tak dapat na terima perangai dan kerenah orang tu, tak dapat na terima pendapat orang asyik na menang je, kita hidup dalam dunia yang salah,, tolong la pergi kat planet lain plissss~ masing-masing ada pendapat,, dengar pun dah ok,, neyh tak, dengar pun tak, teros na potpet idea dia yang belum tentu betul,, tolong la sedar diri,,

kalau ada jugak orang macam tu, biasela, senyap dan senyum =D pastu blah sebelum dia sempat habiskan kata-kata dia,, hahaha! kejam kan? tapi itu boleh dijadikan sebagai pengajaran untuk dia,, na bagitahu direct, kawan kot! kang dicariknye kesalahan kita, senyap tak terkata kau! orang macam neyh mulut pedas sikit kan? kan? ada je na lawan kita balik,, so, jaunkan diri akan jadi satu cari supaya dia paham kita tak suka perangai dia,, kalau tak paham jugak?? ignore is the best way,, sampai satu masa, paham la tu walaupun amek mase sampai 10tahun,, haha!

saya suka dengar kawan-kawan saya duk potpet rather than saya bercakap tapi takde isi,, =D saya sangat suka mendengar tapi kalau duk dengar cerita kucing dye masuk longkang kotor pastu masuk longkang balik, takde la saya dengar kan,, =.=" sometimes, annoying tau! 

so, pengajaran kat sini, terimalah seseorang tu dengan seadanya,, selalu dengar ayat neyh kan tapi ada kita buat? tak de~ sebab bila kita dah tak suka seseorang tu, dia buat la baik seumur hidup pun, kita tetap tak suka kan? so, open your heart, take it easy,, tarik nafas dan senyap,, =D




p/s : buka hati & fikiran supaya kita nampak dengan jelas =D

Comments

aida nurin said…
awk kate sy annoying ea cter psl kucing. huhu. tanak cter psl kucing kt awk da (sy taw awk relief dgr sy ckp cmtu, kn) haha
hunnys~ said…
hahahaha!
tahniah aida!
anda berjaya membuatkan hari saya gembira,, hahahaha!
kejam kan saya? tapi saya suka =D

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…