Skip to main content

memang macam tu ke??

assalamualaikum

sebelum saya mengeluarkan amarah saya yang tak sepatutnya menjadi amarah,
saya berharap agar diri saya tenang dahulu,,
eh! pelik je ayat,, =.="

pertama!
dulu saya ada join satu contest &&&
saya menang!
gembira lah kan,,
tak kan tak gembira pulak,,
the owner of the contest tuh macam biase la
mintak-mintak alamat na kasik adiah sume lah kan.
of course lah kita bagi!!!
nak adiah kot!
&&&
sampai sekarang saya tak nampak hadiah tu depan mata saya.
terima kasih . fullstop .
saya tak tahu samada salah saya yang kasik alamat salah ke, salah posmen sampai barang tu tak sampai ke, ape ke,,
tak kan lah saya nak pegi tanya owner tuh samada dia hantar ke tak kan?
well . tutup kisah pertama,,
bukan nak merungut,,
it's just pengalaman yang ingin di kongsi bersama,, boley tak gitu? haha!

kedua!
adek saya! ya, adek saya dan bukan saya!
masuk jugak lah satu contest neyh,, contest lain k,,
penganjur tuh cakap eh! tulis " undian akan ditutup pada pukul 12malam bla bla bla"
eksaited lah tunggu pukul 12 kan?kan?
&&& menang! yay! first prize kot!
tup tup tup tengok dapat second prize,,
aih! ape kes kan?!
upenye dia tak tutup pukul 12 habaq hang,,
ape punye contest la kau buat kan!
tau la ko penganjur boleh buat sesuka suki hati kau kan,,
kau berhak nak tulis peraturan & ubah sesuka suki hati,,
tutup kisah kedua . fullstop .


meh akak nak nasihat .
kalau nak buat contest, biarlah jujur,,
jangan buat orang yang join contest tu macam patung awak je,,
yang join contest awak tu ada perasaan tau,,
memang la adat menang kalah tu lumrah,,
masing-masing tahu,,
tapi kalau tak jujur dalam mengadili, entah lah~
dan kalau tak dapat nak tunaikan janji, bagitahu orang tu k,,
lagipun, contest kecik-kecik, tak pe,,
len la kalau contest yang dapat skyline sebijik ke!
memang ke lubang cacing aku carik kau! haha!


macam tak angry pun muka =.="
ini baru betol! grrrrrr! >=<




p/s : takkan join mana-mana contest dah,, first and last

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…