cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Saturday, July 30, 2011

jom jalan-jalan pusing Terengganu!

assalamualaikum

kali neyh bukan nak potpet tak tentu pasal,,
tapi
nak ajak korang jalan-jalan sekitar Terengganu
PLUS
hanya spent less than RM 50!!!
yes! less than RM50!

kita akan jalan-jalan sekitar bandar Kuala Terengganu,,
tak masuk Dungun, Kerteh belah-belah atas sume-sume tuh k!

mana kita nak pergi?

Dataran Syahbandar
TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung
Muzium Negeri Terengganu
TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal

bajetnya :


Dataran Syahbandar : free je! haha,, biasanya akan ada khemah-khemah jualan,, ikut musim la,, saya pun tak pasti,, uhu~
TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung : kat TER ada bowling,, bayar RM7 untuk 1st game & RM5 untuk game seterusnya,, masjid pulak, mestilah free!
Muzium Negeri Terengganu : bayaran masuk untuk dewasa RM5, kanak-kanak RM2
TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal : nak tengok monumen, RM10 ye,, cruise pulak RM 10 jugak,, Masjid Kristal, free je =D

so, semuanya hanya RM 32 sahaja! tapi kenapa saya cakap kurang RM 50? well, semua bajet tu tak termasuk makan minum & minyak =D tapi insyaAllah, memang kurang dari RM50 kalau korang tak pergi shopping,, hehe~ itu saja untuk hari neyh,, teramat penat! tata~







p/s : baru balik BIG,, sangat penat,, g bersih pantai + futsal,,, rasa na tercabut kaki  =.="

No comments:

:: heart wif u ::