Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

happy Ramadhan!

Doa malaikat Jibrail menjelang Ramadhan


Ya Allah, tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada); Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami istri; Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya” Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.



Salam Ramadhan dari saya, bakal suami pada masa hadapan dan bakal anak-anak pada masa hadapan =D






p/s : i got this message this evening and i would like to share it =D

there you go again ; Terengganu!

p/s : cuaca memang mendung tapi bila dah tengahari, mata tetap tak boleh na bukak =.="

jom jalan-jalan pusing Terengganu!

assalamualaikum
kali neyh bukan nak potpet tak tentu pasal,, tapi nak ajak korang jalan-jalan sekitar Terengganu PLUS hanya spent less than RM 50!!! yes! less than RM50!
kita akan jalan-jalan sekitar bandar Kuala Terengganu,, tak masuk Dungun, Kerteh belah-belah atas sume-sume tuh k!
mana kita nak pergi?
Dataran Syahbandar TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung Muzium Negeri Terengganu TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal
bajetnya :


Dataran Syahbandar : free je! haha,, biasanya akan ada khemah-khemah jualan,, ikut musim la,, saya pun tak pasti,, uhu~ TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung : kat TER ada bowling,, bayar RM7 untuk 1st game & RM5 untuk game seterusnya,, masjid pulak, mestilah free! Muzium Negeri Terengganu : bayaran masuk untuk dewasa RM5, kanak-kanak RM2 TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal : nak tengok monumen, RM10 ye,, cruise pulak RM 10 jugak,, Masjid Kristal, free je =D
so, semuanya hanya RM 32sahaja! tapi kenapa saya cakap kurang RM …

pijja hat!

acara : makan besar! tempat : Bilik Kuliah Utama tarikh : 270711 masa : 2300 dibawakan oleh : Adnan + Firdaus! =D





















p/s : Alhamdulillah~ lenkali buat la makan free lagi ye,, hikhikhik~ thank you for the great pizza =D

dramakings&queens!

event : 'Pertandingan Drama Untuk Kemerdekaan' place : Al-Farabi Hall date : 26th July 2011 time : 2.30 p.m.






summer =D

memang macam tu ke??

assalamualaikum
sebelum saya mengeluarkan amarah saya yang tak sepatutnya menjadi amarah, saya berharap agar diri saya tenang dahulu,, eh! pelik je ayat,, =.="
pertama! dulu saya ada join satu contest &&& saya menang! gembira lah kan,, tak kan tak gembira pulak,, the owner of the contest tuh macam biase la mintak-mintak alamat na kasik adiah sume lah kan. of course lah kita bagi!!! nak adiah kot! &&& sampai sekarang saya tak nampak hadiah tu depan mata saya. terima kasih . fullstop . saya tak tahu samada salah saya yang kasik alamat salah ke, salah posmen sampai barang tu tak sampai ke, ape ke,, tak kan lah saya nak pegi tanya owner tuh samada dia hantar ke tak kan? well . tutup kisah pertama,, bukan nak merungut,, it's just pengalaman yang ingin di kongsi bersama,, boley tak gitu? haha!
kedua! adek saya! ya, adek saya dan bukan saya! masuk jugak lah satu contest neyh,, contest lain k,, penganjur tuh cakap eh! tulis " undian akan ditutup pada pukul 12malam bla bla bla&qu…

malam-malam pegi gym?

assalamualaikum
tadi da post tapi rasa nak post satu lagi lah,, haha!
pukul8.30 malam tadi, bergegas siap-siap pegi gym,, pergh! rajin kan?kan?
tolong percaya yang saya sangat rajin pegi gym malam-malam =D
actually, malam neyh ada amali Pendidikan Jasmani,, buat malam sebab kalau buat siang ramai yang tengok =.="
amali cane? ala-ala gimnastik gitu,, tak patah pinggang, patah jari je adek-adek,, haha!
pukul 10.30 malam baru abes,, balik gym, hujan turun,, main hujan jap,, =D
sekarang, na off lappy suda,, mau tidur good nite!
opsss! amali tadi alhamdulillah,, boley la~ =D





p/s : bukan maen tipu ok =D

you ; make my day =D

1948 days is equal to 5 years and 4 months
‎"Love is not a matter of counting the years... But making the years count." Michelle St. Amand









p/s : tak reti beli kasut =.=" naseb ade yang prihatin,, haha!

break-really-fast

vico panas + sekaya pandan + roti bakar

sangat sedap macam makan kat kopitiam! =D

::senandung Al-Fatihah::

assalamualaikum selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W, keluarga serta sahabat baginda
semua tahu surah ni kan? Al-Fatihah saya dengar yang surat ni nanges-nanges tak nak turun kat bumi
kita semua wajib tahu & baca surah ni bila solat, wajib baca kan?
& kita juga perlu tahu makna kan? bila saya baca makna surah neyh, sebak je...
tak mau panjang-panjang,, saya bagi makna ye,, actully, ada lagu tau! besh sangat! cepat sikit boley ingat,, jangan nyanyi time solat sudah! =D
Dengan menyebut nama Mu ya Allah
Yang Maha Pengasih, Penyayang
Segala puji bagi Mu ya Allah
Pemelihara seluruh alam raya 

Engkaulah Maha Pengasih dan Penyayang
Yang menguasai Hari Pembalasan
Hanyalah kepada Mu kami menyembah
Dan pada Mu kami mohon pertolongan 

Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus
Jalan orang-orang yang Kau beri nikmat
Bukan jalan mereka yang Kau murkai
Dan bukan pula jalan mereka yang sesat 



p/s : tajuk lagu dia, senandung Al-Fatihah nyanyian Nur Irsyad =D