cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, July 31, 2011

happy Ramadhan!

Doa malaikat Jibrail menjelang Ramadhan



Ya Allah, tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada); Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami istri; Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya” Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.




Salam Ramadhan dari saya, bakal suami pada masa hadapan dan bakal anak-anak pada masa hadapan =D







p/s : i got this message this evening and i would like to share it =D

there you go again ; Terengganu!



























p/s : cuaca memang mendung tapi bila dah tengahari, mata tetap tak boleh na bukak =.="

Saturday, July 30, 2011

jom jalan-jalan pusing Terengganu!

assalamualaikum

kali neyh bukan nak potpet tak tentu pasal,,
tapi
nak ajak korang jalan-jalan sekitar Terengganu
PLUS
hanya spent less than RM 50!!!
yes! less than RM50!

kita akan jalan-jalan sekitar bandar Kuala Terengganu,,
tak masuk Dungun, Kerteh belah-belah atas sume-sume tuh k!

mana kita nak pergi?

Dataran Syahbandar
TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung
Muzium Negeri Terengganu
TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal

bajetnya :


Dataran Syahbandar : free je! haha,, biasanya akan ada khemah-khemah jualan,, ikut musim la,, saya pun tak pasti,, uhu~
TER ( Terengganu Equestrian Resort ) + Masjid Terapung : kat TER ada bowling,, bayar RM7 untuk 1st game & RM5 untuk game seterusnya,, masjid pulak, mestilah free!
Muzium Negeri Terengganu : bayaran masuk untuk dewasa RM5, kanak-kanak RM2
TTI ( Taman Tamadun Islam) + Masjid Kristal : nak tengok monumen, RM10 ye,, cruise pulak RM 10 jugak,, Masjid Kristal, free je =D

so, semuanya hanya RM 32 sahaja! tapi kenapa saya cakap kurang RM 50? well, semua bajet tu tak termasuk makan minum & minyak =D tapi insyaAllah, memang kurang dari RM50 kalau korang tak pergi shopping,, hehe~ itu saja untuk hari neyh,, teramat penat! tata~







p/s : baru balik BIG,, sangat penat,, g bersih pantai + futsal,,, rasa na tercabut kaki  =.="

Thursday, July 28, 2011

pijja hat!

acara : makan besar!
tempat : Bilik Kuliah Utama
tarikh : 270711
masa : 2300
dibawakan oleh : Adnan + Firdaus! =D


duk tunggu-tunggu pizza yang jammed atas jambatan!

akhirnya! =D


bab makan, memang semangat!


see?! i told ya =D

see! told you! =.="

 

science 2 ixora


sabo je la layan budak neyh =.="

kenyang suda! tangan tak basuh!









p/s : Alhamdulillah~ lenkali buat la makan free lagi ye,, hikhikhik~ thank you for the great pizza =D

Tuesday, July 26, 2011

dramakings&queens!

event : 'Pertandingan Drama Untuk Kemerdekaan'
place : Al-Farabi Hall
date : 26th July 2011
time : 2.30 p.m.







summer =D




Monday, July 25, 2011

memang macam tu ke??

assalamualaikum

sebelum saya mengeluarkan amarah saya yang tak sepatutnya menjadi amarah,
saya berharap agar diri saya tenang dahulu,,
eh! pelik je ayat,, =.="

pertama!
dulu saya ada join satu contest &&&
saya menang!
gembira lah kan,,
tak kan tak gembira pulak,,
the owner of the contest tuh macam biase la
mintak-mintak alamat na kasik adiah sume lah kan.
of course lah kita bagi!!!
nak adiah kot!
&&&
sampai sekarang saya tak nampak hadiah tu depan mata saya.
terima kasih . fullstop .
saya tak tahu samada salah saya yang kasik alamat salah ke, salah posmen sampai barang tu tak sampai ke, ape ke,,
tak kan lah saya nak pegi tanya owner tuh samada dia hantar ke tak kan?
well . tutup kisah pertama,,
bukan nak merungut,,
it's just pengalaman yang ingin di kongsi bersama,, boley tak gitu? haha!

kedua!
adek saya! ya, adek saya dan bukan saya!
masuk jugak lah satu contest neyh,, contest lain k,,
penganjur tuh cakap eh! tulis " undian akan ditutup pada pukul 12malam bla bla bla"
eksaited lah tunggu pukul 12 kan?kan?
&&& menang! yay! first prize kot!
tup tup tup tengok dapat second prize,,
aih! ape kes kan?!
upenye dia tak tutup pukul 12 habaq hang,,
ape punye contest la kau buat kan!
tau la ko penganjur boleh buat sesuka suki hati kau kan,,
kau berhak nak tulis peraturan & ubah sesuka suki hati,,
tutup kisah kedua . fullstop .


meh akak nak nasihat .
kalau nak buat contest, biarlah jujur,,
jangan buat orang yang join contest tu macam patung awak je,,
yang join contest awak tu ada perasaan tau,,
memang la adat menang kalah tu lumrah,,
masing-masing tahu,,
tapi kalau tak jujur dalam mengadili, entah lah~
dan kalau tak dapat nak tunaikan janji, bagitahu orang tu k,,
lagipun, contest kecik-kecik, tak pe,,
len la kalau contest yang dapat skyline sebijik ke!
memang ke lubang cacing aku carik kau! haha!


macam tak angry pun muka =.="
ini baru betol! grrrrrr! >=<




p/s : takkan join mana-mana contest dah,, first and last

malam-malam pegi gym?

assalamualaikum

tadi da post tapi rasa nak post satu lagi lah,,
haha!

pukul8.30 malam tadi, bergegas siap-siap pegi gym,,
pergh!
rajin kan?kan?

tolong percaya yang saya sangat rajin pegi gym malam-malam
=D

actually, malam neyh ada amali Pendidikan Jasmani,,
buat malam sebab kalau buat siang ramai yang tengok =.="

amali cane?
ala-ala gimnastik gitu,,
tak patah pinggang, patah jari je adek-adek,,
haha!

pukul 10.30 malam baru abes,,
balik gym, hujan turun,,
main hujan jap,,
=D

sekarang, na off lappy suda,,
mau tidur
good nite!

opsss! amali tadi alhamdulillah,,
boley la~
=D






p/s : bukan maen tipu ok =D

Sunday, July 24, 2011

you ; make my day =D

1948 days
is equal to
5 years and 4 months

‎"Love is not a matter of counting the years... But making the years count."
Michelle St. Amand










p/s : tak reti beli kasut =.=" naseb ade yang prihatin,, haha!

Saturday, July 23, 2011

break-really-fast





vico panas + sekaya pandan + roti bakar


sangat sedap macam makan kat kopitiam!
=D

Friday, July 22, 2011

::senandung Al-Fatihah::

assalamualaikum
selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W, keluarga serta sahabat baginda

semua tahu surah ni kan?
Al-Fatihah
saya dengar yang surat ni nanges-nanges tak nak turun kat bumi

kita semua wajib tahu & baca surah ni
bila solat, wajib baca kan?

& kita juga perlu tahu makna kan?
bila saya baca makna surah neyh, sebak je...

tak mau panjang-panjang,,
saya bagi makna ye,,
actully, ada lagu tau!
besh sangat! cepat sikit boley ingat,,
jangan nyanyi time solat sudah!
=D

Dengan menyebut nama Mu ya Allah
Yang Maha Pengasih, Penyayang
Segala puji bagi Mu ya Allah
Pemelihara seluruh alam raya 

Engkaulah Maha Pengasih dan Penyayang
Yang menguasai Hari Pembalasan
Hanyalah kepada Mu kami menyembah
Dan pada Mu kami mohon pertolongan 

Tunjukkanlah kami ke jalan yang lurus
Jalan orang-orang yang Kau beri nikmat
Bukan jalan mereka yang Kau murkai
Dan bukan pula jalan mereka yang sesat 




p/s : tajuk lagu dia, senandung Al-Fatihah nyanyian Nur Irsyad =D

:: heart wif u ::