cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Thursday, June 30, 2011

keep the change

kisah ini menceritakan tentang lima orang sahabat yang sedang mundar-mandir macam pak pandir akibat kebuluran di sebuah kolej kediaman siti umar,,


a : weyh! aku lapaq neyh,,
b : ko ingat ko sorang yang lapar?
c : jom! 
d : mane?
e : kappeee a.k.a kafe =D
a : bosan! ko memang takde taste langsung ye?
b : jom! tempat biasa k,, tempat yang beratus kali kita kutuk tapi tempat tu jugak kita end-up =.="
c : NR hotel? 555star hotel yang selalu kita lepak kat kapeee dye tuh? ok je
d : dari terus lapar, jom!


maka, teruslah mereka menaiki ferrari kelabu kepunyaan d,, muat pulak 5 orang naek kan? ish ish ish~


a        : bang, na order ye,, chopstick satu, maggi goreng satu,, air banding cancincau,, eh! silap,, tadi bukan chopstick ye,, chickkeng chop,,
waiter : semua tu, makan sini ye? =.="
a : ya =D


b : nasi puteh, teloq bungkuih ngan ayaq nyior cucu,, =D
c : nasi puteh, daging goreng halia,, air kosong ye bang,,, saya nak jimat,,
d : nasi goreng seafood spesel ngan air spesel ye bang
e : nasi goreng biase je bang,, yang biase biase je ye,, air tak mau biase! air fresh orange,, class gitu!

selesai je makan-makan sambil berborak hal negara, semuanya dah kenyang & bercadang nak balik,,


a : kita letak jela duit kat atas pinggan kecik neyh,, kan hotel 555star,, anggar je berapa korang makan,,
b : i ok je


letak la mereka-mereka duit tersebut sebab waiter tak nampak batang hidung pun,, maka, berjalanlah mereka ke kereta ferrrrrrari kelabu,,

TIBA-TIBA


waiter : kak! tunggu!
a        : ya dik,, ada ape?
waiter : duit ni kak . . .
b        : oh! keep the change je la ea adik
waiter : tapi kak . . .
c        : takpe,, kami semua halalkan,, kan? kan?
waiter : tapi . . .
d        : tapi apa lagi dik? segan ye? bukannya kak nak rasuah,, ambik jela adik ea,, akak ikhlas~
waiter : tapi akak, duit ni . . .
e        : macam ni lah adik,, adik anggap je yang akak bagi tips kat adik ye,, settle? keep the change ye,, =D


bangga je memasing,, konon baik la kan sebab suh keep the change,, mungkin 3,4hengget jugak keep the change tuh, kata mereka-mereka dalam hati sambil senyum macam sutun =D


waiter : tapi akak . . .
a        : ape masalahnye lagi dik,, penat la~ akak nak balik neyh,,
waiter : akak suruh keep the change ye? terima kasih ye akak tapi sebenarnye, duit yang akak letak neyh tak cukup,, macam mana saya nak keep the change tu??


a,b,c,d,e : =.=" 








p/s : cerita neyh takda kena mengena antara hidup, koma mahupun yang telah tiada =D

No comments:

:: heart wif u ::