Skip to main content

keep the change

kisah ini menceritakan tentang lima orang sahabat yang sedang mundar-mandir macam pak pandir akibat kebuluran di sebuah kolej kediaman siti umar,,


a : weyh! aku lapaq neyh,,
b : ko ingat ko sorang yang lapar?
c : jom! 
d : mane?
e : kappeee a.k.a kafe =D
a : bosan! ko memang takde taste langsung ye?
b : jom! tempat biasa k,, tempat yang beratus kali kita kutuk tapi tempat tu jugak kita end-up =.="
c : NR hotel? 555star hotel yang selalu kita lepak kat kapeee dye tuh? ok je
d : dari terus lapar, jom!


maka, teruslah mereka menaiki ferrari kelabu kepunyaan d,, muat pulak 5 orang naek kan? ish ish ish~


a        : bang, na order ye,, chopstick satu, maggi goreng satu,, air banding cancincau,, eh! silap,, tadi bukan chopstick ye,, chickkeng chop,,
waiter : semua tu, makan sini ye? =.="
a : ya =D


b : nasi puteh, teloq bungkuih ngan ayaq nyior cucu,, =D
c : nasi puteh, daging goreng halia,, air kosong ye bang,,, saya nak jimat,,
d : nasi goreng seafood spesel ngan air spesel ye bang
e : nasi goreng biase je bang,, yang biase biase je ye,, air tak mau biase! air fresh orange,, class gitu!

selesai je makan-makan sambil berborak hal negara, semuanya dah kenyang & bercadang nak balik,,


a : kita letak jela duit kat atas pinggan kecik neyh,, kan hotel 555star,, anggar je berapa korang makan,,
b : i ok je


letak la mereka-mereka duit tersebut sebab waiter tak nampak batang hidung pun,, maka, berjalanlah mereka ke kereta ferrrrrrari kelabu,,

TIBA-TIBA


waiter : kak! tunggu!
a        : ya dik,, ada ape?
waiter : duit ni kak . . .
b        : oh! keep the change je la ea adik
waiter : tapi kak . . .
c        : takpe,, kami semua halalkan,, kan? kan?
waiter : tapi . . .
d        : tapi apa lagi dik? segan ye? bukannya kak nak rasuah,, ambik jela adik ea,, akak ikhlas~
waiter : tapi akak, duit ni . . .
e        : macam ni lah adik,, adik anggap je yang akak bagi tips kat adik ye,, settle? keep the change ye,, =D


bangga je memasing,, konon baik la kan sebab suh keep the change,, mungkin 3,4hengget jugak keep the change tuh, kata mereka-mereka dalam hati sambil senyum macam sutun =D


waiter : tapi akak . . .
a        : ape masalahnye lagi dik,, penat la~ akak nak balik neyh,,
waiter : akak suruh keep the change ye? terima kasih ye akak tapi sebenarnye, duit yang akak letak neyh tak cukup,, macam mana saya nak keep the change tu??


a,b,c,d,e : =.=" 








p/s : cerita neyh takda kena mengena antara hidup, koma mahupun yang telah tiada =D

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…