cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Thursday, June 30, 2011

keep the change

kisah ini menceritakan tentang lima orang sahabat yang sedang mundar-mandir macam pak pandir akibat kebuluran di sebuah kolej kediaman siti umar,,


a : weyh! aku lapaq neyh,,
b : ko ingat ko sorang yang lapar?
c : jom! 
d : mane?
e : kappeee a.k.a kafe =D
a : bosan! ko memang takde taste langsung ye?
b : jom! tempat biasa k,, tempat yang beratus kali kita kutuk tapi tempat tu jugak kita end-up =.="
c : NR hotel? 555star hotel yang selalu kita lepak kat kapeee dye tuh? ok je
d : dari terus lapar, jom!


maka, teruslah mereka menaiki ferrari kelabu kepunyaan d,, muat pulak 5 orang naek kan? ish ish ish~


a        : bang, na order ye,, chopstick satu, maggi goreng satu,, air banding cancincau,, eh! silap,, tadi bukan chopstick ye,, chickkeng chop,,
waiter : semua tu, makan sini ye? =.="
a : ya =D


b : nasi puteh, teloq bungkuih ngan ayaq nyior cucu,, =D
c : nasi puteh, daging goreng halia,, air kosong ye bang,,, saya nak jimat,,
d : nasi goreng seafood spesel ngan air spesel ye bang
e : nasi goreng biase je bang,, yang biase biase je ye,, air tak mau biase! air fresh orange,, class gitu!

selesai je makan-makan sambil berborak hal negara, semuanya dah kenyang & bercadang nak balik,,


a : kita letak jela duit kat atas pinggan kecik neyh,, kan hotel 555star,, anggar je berapa korang makan,,
b : i ok je


letak la mereka-mereka duit tersebut sebab waiter tak nampak batang hidung pun,, maka, berjalanlah mereka ke kereta ferrrrrrari kelabu,,

TIBA-TIBA


waiter : kak! tunggu!
a        : ya dik,, ada ape?
waiter : duit ni kak . . .
b        : oh! keep the change je la ea adik
waiter : tapi kak . . .
c        : takpe,, kami semua halalkan,, kan? kan?
waiter : tapi . . .
d        : tapi apa lagi dik? segan ye? bukannya kak nak rasuah,, ambik jela adik ea,, akak ikhlas~
waiter : tapi akak, duit ni . . .
e        : macam ni lah adik,, adik anggap je yang akak bagi tips kat adik ye,, settle? keep the change ye,, =D


bangga je memasing,, konon baik la kan sebab suh keep the change,, mungkin 3,4hengget jugak keep the change tuh, kata mereka-mereka dalam hati sambil senyum macam sutun =D


waiter : tapi akak . . .
a        : ape masalahnye lagi dik,, penat la~ akak nak balik neyh,,
waiter : akak suruh keep the change ye? terima kasih ye akak tapi sebenarnye, duit yang akak letak neyh tak cukup,, macam mana saya nak keep the change tu??


a,b,c,d,e : =.=" 








p/s : cerita neyh takda kena mengena antara hidup, koma mahupun yang telah tiada =D

Sunday, June 26, 2011

pejuang terbaru!

assalamualaikum

dah lama saya pendam semua neyh
baru sekarang dapat saya luahkan
takut-takut  ada yang pengsan
atau
koma =.="

jadi
saya nekad
& tekad

saya akan luahkan segalanya
hari ini
saat ini
masa ini



saya adalah
POWER RANGERS!










inilah keje saya selama neyh
haha!
sebab tu jarang hapdet kebelakangan neyh
maafkan saya
=P





p/s : thanx farah for this awesome picture =D

Saturday, June 25, 2011

pagi yang tenang

bangun pagi-pagi
gosok baju untuk 2minggu terus
sambil layan SHINEe

bukak lappy
ngadap facebook
nothing . . .

macam tak percaya
saya berada di kolej
=.='


tenangkan hati
tenangkan fikiran

Wednesday, June 22, 2011

selamat hari abah

assalamualaikum

walaupun dah beberapa hari terlambat, saya tetap nak tulis jugak,,
sebab?
bukan selalu kita nak hargai ayah kan? kan? selalunya ibu,,
sebelum saya teruskan penulisan, 
SELAMAT HARI ABAH =D

kenapa selamat hari abah, bukan selamat hari bapa? sebab saya panggil ayah saya abah, jadi saya nak letak hari abah =D PLUS macam tak sedap je bunyi selamat hari bapa =P

someone pernah potpet kat saya tentang hari hari neyh sume,,
kenapa perlu sambut hari guru, hari ibu, hari merdeka, hari ayah, hari wanita & sebagainya??
katanya lagi, tak perlu semua neyh,, kalau nak hargai, hari-hari boleh nak hargai,,
kenapa perlu ada hari?
saya buntu,,
saya bukan seorang yang boleh balas balik ape yang ditanya,,

apapun, saya tetap nak wish jugak =D

abah, seorang yang special buat diri saya,,

kejut saya bangun pagi untuk sembahyang subuh
ingatkan saya tentang sembahyang
hantar ambil saya sekolah
bagi duit makan saya
ajar saya bawak kereta
bawak saya pergi makan roti canai
kejut saya malam-malam untuk buat burger
kejut saya untuk ajar saya masak sup daging, gulai ikan
belikan saya 3 biji lappy
peneman shopping saya

abah seorang yang garang,,
selalu kena rotan kecik-kecik dulu ='(

segarang mana pun abah, bila abah baik, mesti saya & adik-adik tacing-tacing gitu,,

kalau bagitahu ibu esok nak exam, ibu cakap :

nanti solat hajat, mintak doa,, chek akan doakan kak long jugak,, buat exam elok-elok,,

tenang je masa dengar,,

kalau bagitahu abah esok nak exam, abah cakap :

nanti solat hajat, mintak doa,, abah akan doakan kak long jugak,, buat exam elok-elok,,

terus nanges ='(

cepat sangat lemah ngan abah sebab jarang abah cakap slow-slow gitu,, dari kecik, kenal abah dengan kegarangannya,, bila dah besar, cara layanan abah pun dah lain,, tu yang tacing cepat sangat,, bila nak pergi jauh, mesti kena salam abah dulu,, sebab tak nak abah nampak saya nanges,, nanges depan ibu takpe =D yang pasti, mesti tacing lebih bila salam cium abah,, haish =.="

terima kasih abah untuk jagaan abah selama neyh
terima kasih abah sebab ajar kak long masak
terima kasih abah sebab teman kak long shopping
terima kasih abah sebab bawak pegi makan roti canai feberet kak long
terima kasih abah sebab selalu risau kak long tak cukup duit
terima kasih abah untuk segala-galanya~

selamat hari abah buat abah yang tersayang, KAMARUDIN LAZID

Monday, June 20, 2011

semoga kau diberi Hidayah!

assalamualaikum

hidayah di sini bukan orang nama hidayah ok!
petunjuk dari Allah . . . 
kenapa?

sebab ini!








pencuri-pencuri neyh masuk time cuti,,
hello!
kata pencuri!
pencuri kan bijak!
bijak sangat la datang curi & sepahkan semua masa cuti!
ko ingat kitorang nak sangat tinggal precious things kat sana, hah?!

yang paling bijak ko pernah buat . . .
ko 'tolong' letak sabun atas tilam & lantai,,
thanks sebab tolong 'cuci' tilam & lantai . . . 
siap picnic lagi dalam bilik saya ye,,
licin semua puding yang rumate saya tinggal,,
sila la makan,,

& terima kasih jugak sebab menjadikan hari saya hari 'terbaik'

dari semalam saya tak dapat tido,,
kena datang IPG awal,,
batuk tak habis lagi,,
datang sini, semua dah bersepah,,
aras pulak takde air,,
mesin basuh rosak,,
3x basuh baju sebab air bertakung,,
baju yang tak perlu dah na lipat, kena lipat balik,,
kaki masuk kaca,,
hari neyh na rehat tapi ada kelas pulak
='(

PENAT TAU!!!!!!!!!!!
abes ko sepahkan!

apa dugaan semua neyh . . .
='(






p/s : mana alprazolam saya?

Sunday, June 19, 2011

malware?!!

Warning: Something's Not Right Here!
niknurhanis.blogspot.com contains content from nikbir09.ws, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified nikbir09.ws that we found malware on the site. For more about the problems found on nikbir09.ws, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.



saya tak tahu menahu tentang mende neyh & dari mana mende neyh ada,, hari neyh baru saya tau,, patut la kawan saya cakap blog saya ada virus =.=" mana na carik tempat tinggal virus neyh?? cane na kasik mati mende neyh?? TUTUP BLOG?

Friday, June 17, 2011

pizzauus

assalamualaikum

tadi mata hampir na pejam dah,,
kepenatan buat pizza,,
teringan sangat na makan,,
last buat pizza
seingat saya 5,6 tahun lepas,,
lama kot!

yang len-len,
rembat pizza hut je,,
i can show you a prove
=D


=.="
kononnya kalau buat sendiri
boley letak CHEEEEESSSEEEEEE bebanyak,,
topping 5,6 tingkat!


ko letak la topping sampai 5,6 tingkat!
saya tau .
kalau buat sendirik
tade nye rupa macam pizzahut ke, dominos ke,,
na cakap lebih cantek dari kedai biase jual pizza pon ta ley jugak,,
jeng jeng jeng!



telan la sampai abes!
tamak sangat na buh topping bebanyak!
muak~
da la rupa tak dek
=.="

pape pun,
no komen,,
makan jela,,
tata =.="




p/s : kononnya kalau men campak bahan-bahan topping dari jaoh nampak macam expert tapi last-last nampak macam nasi air yang digaul =.="

i'm in love!

assalamualaikum .
selawat & salam ke atas junjungan besar NAbi Muhammad S.A.W.

hari jumaat yang indah .
alhamdulillah~
maseh diberi nafas & nyawa
untuk patuh & taat kepada-Nya.

okeyh! tutup pendahuluan!
semalam duk godek-godek youtube
sampai lebam bijik mata

well,,
tiap kali bukak,
mesti carik cinta hatiku dulu,,
hehehehe~

Lee Taemin .
yes! korean boy .
muda dari saya =.="
tapi saya ta kesah!
sebab saya tau, cintaku takkan berbalas ='(

admire dye sangat!
sebab ? ? ?

1 - dye pandai menari
2 - dye sangat comel
3 - dye pandai menyanyi
4 - most of all, yang berjaya tarik minat saya, DYE PANDAI MAIN PIANO!

i would fall in love with someone who knows how to play piano,,
& of course, he is the one,,
=D

ya ya ya,,
semua remaja malaysia memang fall in love dengan korean boys sekarang kan,,
=.="
k-pop baru naek kat malaysia,,

saya?
da lama follow korea,,
sorang-sorang .
tade kawan .

until!
until la saya pegi IPG,,
hah!
pengaruh korea sangat berleluasa kat situ,,
seronok tukar-tukar music video,, hehe~
pastu, ngan tetibe pulak k-pop jadik femes, makin la ramai kan,,
ta kesah la .
asalkan saya ade kawan,,
plus, rumate saya pun suka =D






senyuman dia, buat saya cair,,
hikhikhik~
=D

cukup la sampai sini,,
na tengok k-pop hitz dulu =D
papai!

assalamualaikum . . .

Wednesday, June 15, 2011

=.="

assalamualaikum .

malam-malam, sorang-sorang,,
sape na teman??
=.="
bosan . . . 
menulis .

na tengok citer .
citer ape?
internet slow pulak .
haish~

apepun, HARUS habeskan cuti 
dengan BERMAKNA .
ta mau sia-siakan cuti,,
ade sikit masa je lagi.

please please please .
someone please bring me .
na pegi jalan-jalan please~



p/s : awak ta balik . . .

Tuesday, June 14, 2011

umrah :: chapter Two > Makkah

assalamualaikum .

Masjidil Haram

Zamzam Tower

Sa'i



peneman jalanan =D

Kubur Baqi'



Masjid Jin

Tempat lahir Nabi Muhammad - dah jadi Perpustakaan Mekah

Gua Thur

Jabal Rahmah




telaga zamzam-pintu kaabah-Al-Quran dulu ( Muzium)


alhamdulillah~
selesai perjalanan saya ke rumah Allah
&
pertemuan saya dengan kekasih-Nya, Nabi Muhammad S.A.W.

insyaAllah, suatu hari nanti .
kita akan bertemu lagi .
Amin~





p/s : Mekah kurang sikit panas dari Madinah .

umrah :: chapter One > Madinah .

assalamualaikum~



Jeddah
Masjid Nabawi





Makam

Bir Ali
sunset :: on the way to Makkah

:: heart wif u ::