Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

keep the change

kisah ini menceritakan tentang lima orang sahabat yang sedang mundar-mandir macam pak pandir akibat kebuluran di sebuah kolej kediaman siti umar,,

a : weyh! aku lapaq neyh,,
b : ko ingat ko sorang yang lapar?
c : jom! 
d : mane?
e : kappeee a.k.a kafe =D
a : bosan! ko memang takde taste langsung ye?
b : jom! tempat biasa k,, tempat yang beratus kali kita kutuk tapi tempat tu jugak kita end-up =.="
c : NR hotel? 555star hotel yang selalu kita lepak kat kapeee dye tuh? ok je
d : dari terus lapar, jom!

maka, teruslah mereka menaiki ferrari kelabu kepunyaan d,, muat pulak 5 orang naek kan? ish ish ish~

a        : bang, na order ye,, chopstick satu, maggi goreng satu,, air banding cancincau,, eh! silap,, tadi bukan chopstick ye,, chickkeng chop,,
waiter : semua tu, makan sini ye? =.="
a : ya =D


b : nasi puteh, teloq bungkuih ngan ayaq nyior cucu,, =D
c : nasi puteh, daging goreng halia,, air kosong ye bang,,, saya nak jimat,,
d : nasi goreng seafood spesel ngan air spesel ye bang
e : nasi goreng…

pejuang terbaru!

assalamualaikum
dah lama saya pendam semua neyh baru sekarang dapat saya luahkan takut-takut  ada yang pengsan atau koma =.="
jadi saya nekad & tekad
saya akan luahkan segalanya hari ini saat ini masa ini


saya adalah POWER RANGERS!









inilah keje saya selama neyh haha! sebab tu jarang hapdet kebelakangan neyh maafkan saya =P




p/s : thanx farah for this awesome picture =D

pagi yang tenang

bangun pagi-pagi gosok baju untuk 2minggu terus sambil layan SHINEe
bukak lappy ngadap facebook nothing . . .
macam tak percaya saya berada di kolej =.='

tenangkan hati tenangkan fikiran

selamat hari abah

assalamualaikum
walaupun dah beberapa hari terlambat, saya tetap nak tulis jugak,, sebab? bukan selalu kita nak hargai ayah kan? kan? selalunya ibu,, sebelum saya teruskan penulisan,  SELAMAT HARI ABAH =D
kenapa selamat hari abah, bukan selamat hari bapa? sebab saya panggil ayah saya abah, jadi saya nak letak hari abah =D PLUS macam tak sedap je bunyi selamat hari bapa =P
someone pernah potpet kat saya tentang hari hari neyh sume,, kenapa perlu sambut hari guru, hari ibu, hari merdeka, hari ayah, hari wanita & sebagainya?? katanya lagi, tak perlu semua neyh,, kalau nak hargai, hari-hari boleh nak hargai,, kenapa perlu ada hari? saya buntu,, saya bukan seorang yang boleh balas balik ape yang ditanya,,
apapun, saya tetap nak wish jugak =D
abah, seorang yang special buat diri saya,,
kejut saya bangun pagi untuk sembahyang subuh ingatkan saya tentang sembahyang hantar ambil saya sekolah bagi duit makan saya ajar saya bawak kereta bawak saya pergi makan roti canai kejut saya malam-malam untuk buat burger k…

semoga kau diberi Hidayah!

assalamualaikum
hidayah di sini bukan orang nama hidayah ok! petunjuk dari Allah . . .  kenapa?
sebab ini!







pencuri-pencuri neyh masuk time cuti,, hello! kata pencuri! pencuri kan bijak! bijak sangat la datang curi & sepahkan semua masa cuti! ko ingat kitorang nak sangat tinggal precious things kat sana, hah?!
yang paling bijak ko pernah buat . . . ko 'tolong' letak sabun atas tilam & lantai,, thanks sebab tolong 'cuci' tilam & lantai . . .  siap picnic lagi dalam bilik saya ye,, licin semua puding yang rumate saya tinggal,, sila la makan,,
& terima kasih jugak sebab menjadikan hari saya hari 'terbaik'
dari semalam saya tak dapat tido,, kena datang IPG awal,, batuk tak habis lagi,, datang sini, semua dah bersepah,, aras pulak takde air,, mesin basuh rosak,, 3x basuh baju sebab air bertakung,, baju yang tak perlu dah na lipat, kena lipat balik,, kaki masuk kaca,, hari neyh na rehat tapi ada kelas pulak ='(
PENAT TAU!!!!!!!!!!! abes ko sepahkan!
apa dugaan semua neyh . . . =&…

malware?!!

Warning: Something's Not Right Here! niknurhanis.blogspot.com contains content from nikbir09.ws, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site. Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else. We have already notified nikbir09.ws that we found malware on the site. For more about the problems found on nikbir09.ws, visit the Google

pizzauus

assalamualaikum
tadi mata hampir na pejam dah,, kepenatan buat pizza,, teringan sangat na makan,, last buat pizza seingat saya 5,6 tahun lepas,, lama kot!
yang len-len, rembat pizza hut je,, i can show you a prove =D

kononnya kalau buat sendiri boley letak CHEEEEESSSEEEEEE bebanyak,, topping 5,6 tingkat!

saya tau . kalau buat sendirik tade nye rupa macam pizzahut ke, dominos ke,, na cakap lebih cantek dari kedai biase jual pizza pon ta ley jugak,, jeng jeng jeng!


telan la sampai abes! tamak sangat na buh topping bebanyak! muak~ da la rupa tak dek =.="
pape pun, no komen,, makan jela,, tata =.="



p/s : kononnya kalau men campak bahan-bahan topping dari jaoh nampak macam expert tapi last-last nampak macam nasi air yang digaul =.="

i'm in love!

assalamualaikum . selawat & salam ke atas junjungan besar NAbi Muhammad S.A.W.
hari jumaat yang indah . alhamdulillah~ maseh diberi nafas & nyawa untuk patuh & taat kepada-Nya.
okeyh! tutup pendahuluan! semalam duk godek-godek youtube sampai lebam bijik mata
well,, tiap kali bukak, mesti carik cinta hatiku dulu,, hehehehe~
Lee Taemin . yes! korean boy . muda dari saya =.=" tapi saya ta kesah! sebab saya tau, cintaku takkan berbalas ='(
admire dye sangat! sebab ? ? ?
1 - dye pandai menari 2 - dye sangat comel 3 - dye pandai menyanyi 4 - most of all, yang berjaya tarik minat saya, DYE PANDAI MAIN PIANO!
i would fall in love with someone who knows how to play piano,, & of course, he is the one,, =D
ya ya ya,, semua remaja malaysia memang fall in love dengan korean boys sekarang kan,, =.=" k-pop baru naek kat malaysia,,
saya? da lama follow korea,, sorang-sorang . tade kawan .
until! until la saya pegi IPG,, hah! pengaruh korea sangat berleluasa kat situ,, seronok tukar-tukar music video,, hehe~ pa…

=.="

assalamualaikum .
malam-malam, sorang-sorang,, sape na teman?? =.=" bosan . . .  menulis .
na tengok citer . citer ape? internet slow pulak . haish~
apepun, HARUS habeskan cuti  dengan BERMAKNA . ta mau sia-siakan cuti,, ade sikit masa je lagi.
please please please . someone please bring me . na pegi jalan-jalan please~


p/s : awak ta balik . . .

umrah :: chapter Two > Makkah

assalamualaikum .


















alhamdulillah~ selesai perjalanan saya ke rumah Allah & pertemuan saya dengan kekasih-Nya, Nabi Muhammad S.A.W.
insyaAllah, suatu hari nanti . kita akan bertemu lagi . Amin~




p/s : Mekah kurang sikit panas dari Madinah .

umrah :: chapter One > Madinah .

assalamualaikum~