Skip to main content

menjelang je exam .


assalamualaikum

kali neyh na citer sal exam,,
exam punyer pasal, kalut ribut abes sume tunggang langgang lenggok,,
ta caye?
try tengok diri sendiri sudaaa~
hehe,,
okeyh .
meh kita review ape yang terjadik bila exam,,

1- facebook
macam-macam jenis status ade kat facebook tuh,, yang stress duk study ade, yang nak rebus buku guna prego ade, yang stress na balik umah ade, yang na gila ade, macam-macam la,, naseb je takde notis bunuh diri,, ade yang extreme lagi, deactivate teros! 2,3hari, activate balik,, hehe~ bosan kot!
2- movie
klo sebelum minggu exam, layan jugak movie, tapi bila da masuk musim exam, makin banyak pulak di tengoknye moviES tuh,, 2,3 kali ulang tengok gara-gara exam =.=" stress katanya,, esok-esok jela sambaung study kan?kan?

3-makan
makan makin berselera! tetiap masa carik makanan,, nak pulak yang pelik-pelik, mahal-mahal sedangkan time tuh da ujung sem, bank pon da kering =.=" katanya, otak banyak guna tenaga, sebab tu lapar semacam,, macam-macam =.=" yang cannot go lagi bila duk tengah-tengah makan tetiba sorang pegi tanya :: gigi premolar guna untuk ape? prinsip perkembangan kanak-kanak ada berape? :: mau makin berselera aku makan!

4-perangai
perangai pulak makin menjadi-jadi! makin lama makin pelik! termenung lah, duk gelak-gelak sorang-sorang la, pastu nanges sorang-sorang la,, yang paling kritikal bila duk gelak-gelak pastu teros lari masuk bilik amek buku pastu baca, tinggal kawan tercengang sorang-sorang ta paham ngan perangai tetibe tuh =.=" bahaya bahaya~

5-tido
yang neyh memang kompem! samada makin banyak tido atau makin kurang tido! saya? maintain je~ kaki tido,, =D yang masalahnye kalo sorang duk tido, sorang lagi duk study,, tetibe dengar suara dari belakang :: Jean Piaget kognitif, Arnold Gessel fizikal :: teros tido yang duk study tuh!

6-blog
sesape yang ada blog pulak, mula off blog,, before tutup tuh, da bagitau readers awal-awal dah na tutup selama fortnight,, tuptup, 4,5 hari tengok-tengok ade entry baru,, katanya rindu sangat kat blog, ta ley na berpisah,, eh! betol la,, bukan tipu,, blog tempat na luah perasaan kot,,  sehari blog ta ley bukak ai tuh, mamai ta tau na buat ape,, =D pastu klo yang baek hati, buh la tips 3,4,, saya bukannya ta baek tamo buh tips,, masalhnye, saya tade tips pon,, hehe~

7-game
game memang da jadik teman setia sepanjang jaman,, tu kepada sesape yang suka sangat men game,, saya mengaku yang saya memang suka men game,, belajar 1jam, game 2jam,, sangat bagus! =.=" katanya penghilang stress tapi kalo men asyik kalah, tak ke menambah stress,, hasih~

8-nota
segala bagai nota yang dah bersarang dalam almari dari awal sem dicari balik,, dari bab1 sampai bab20,, klo ta cukup, pegi sedut ngan lecturer balik,, fuh! penangan exam merapatkan silaturrahim tau! dinding bilik pulak, dari wallpapaer gambar bunga sakura bertukar sepenuhnya ngan wallpaper tulisan doktor, tulisan sanskrit mahupun tulisan arkitek,, tade dah kaler-kaler neyh,, yang rajin tuh, maybe ade la kot,,
 
oh! pinjam nota kejap je =.="
9-solat
bermacam-macam jenis solat dibuatnye,, yang neyh bagus! i like~ nanti lepas baca neyh, pagi sembahyang hajat k,, jangan lupa doakan saya sekali tau,, tiem kaseh~ =D

10-henset/ lappy
yang neyh, kalo tak duk dalam longkang, duk lam almari,, saya? lappy atas meja je,, enset duk tepi bantal,, kepada yang ade pakwe makwe, awal-awal da bagitau :: kita jangan mesej selama 2minggu ye sayang,, abang ada exam,, doakan abang,, abang akan sentiasa merindu sayang,, adios! :: fuh! bagus betol exam,, si sayang neyh mula la na sedey-sedey,, hummm~ na buat cane,, bagi support je la ye,, 




okla~ da cukup da 10 fenomena masa minggu exam na berlangsung,, kalo ade lagi, sila-sila la tambah =D jangan segan-segan,, saya na pegi study pulak selama 2minit,, taTa~



p/s : ade jugak yang terpsycho ngan rumate sendiri =D

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…