cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Saturday, May 14, 2011

menjelang je exam .


assalamualaikum

kali neyh na citer sal exam,,
exam punyer pasal, kalut ribut abes sume tunggang langgang lenggok,,
ta caye?
try tengok diri sendiri sudaaa~
hehe,,
okeyh .
meh kita review ape yang terjadik bila exam,,

1- facebook
macam-macam jenis status ade kat facebook tuh,, yang stress duk study ade, yang nak rebus buku guna prego ade, yang stress na balik umah ade, yang na gila ade, macam-macam la,, naseb je takde notis bunuh diri,, ade yang extreme lagi, deactivate teros! 2,3hari, activate balik,, hehe~ bosan kot!
2- movie
klo sebelum minggu exam, layan jugak movie, tapi bila da masuk musim exam, makin banyak pulak di tengoknye moviES tuh,, 2,3 kali ulang tengok gara-gara exam =.=" stress katanya,, esok-esok jela sambaung study kan?kan?

3-makan
makan makin berselera! tetiap masa carik makanan,, nak pulak yang pelik-pelik, mahal-mahal sedangkan time tuh da ujung sem, bank pon da kering =.=" katanya, otak banyak guna tenaga, sebab tu lapar semacam,, macam-macam =.=" yang cannot go lagi bila duk tengah-tengah makan tetiba sorang pegi tanya :: gigi premolar guna untuk ape? prinsip perkembangan kanak-kanak ada berape? :: mau makin berselera aku makan!

4-perangai
perangai pulak makin menjadi-jadi! makin lama makin pelik! termenung lah, duk gelak-gelak sorang-sorang la, pastu nanges sorang-sorang la,, yang paling kritikal bila duk gelak-gelak pastu teros lari masuk bilik amek buku pastu baca, tinggal kawan tercengang sorang-sorang ta paham ngan perangai tetibe tuh =.=" bahaya bahaya~

5-tido
yang neyh memang kompem! samada makin banyak tido atau makin kurang tido! saya? maintain je~ kaki tido,, =D yang masalahnye kalo sorang duk tido, sorang lagi duk study,, tetibe dengar suara dari belakang :: Jean Piaget kognitif, Arnold Gessel fizikal :: teros tido yang duk study tuh!

6-blog
sesape yang ada blog pulak, mula off blog,, before tutup tuh, da bagitau readers awal-awal dah na tutup selama fortnight,, tuptup, 4,5 hari tengok-tengok ade entry baru,, katanya rindu sangat kat blog, ta ley na berpisah,, eh! betol la,, bukan tipu,, blog tempat na luah perasaan kot,,  sehari blog ta ley bukak ai tuh, mamai ta tau na buat ape,, =D pastu klo yang baek hati, buh la tips 3,4,, saya bukannya ta baek tamo buh tips,, masalhnye, saya tade tips pon,, hehe~

7-game
game memang da jadik teman setia sepanjang jaman,, tu kepada sesape yang suka sangat men game,, saya mengaku yang saya memang suka men game,, belajar 1jam, game 2jam,, sangat bagus! =.=" katanya penghilang stress tapi kalo men asyik kalah, tak ke menambah stress,, hasih~

8-nota
segala bagai nota yang dah bersarang dalam almari dari awal sem dicari balik,, dari bab1 sampai bab20,, klo ta cukup, pegi sedut ngan lecturer balik,, fuh! penangan exam merapatkan silaturrahim tau! dinding bilik pulak, dari wallpapaer gambar bunga sakura bertukar sepenuhnya ngan wallpaper tulisan doktor, tulisan sanskrit mahupun tulisan arkitek,, tade dah kaler-kaler neyh,, yang rajin tuh, maybe ade la kot,,
 
oh! pinjam nota kejap je =.="
9-solat
bermacam-macam jenis solat dibuatnye,, yang neyh bagus! i like~ nanti lepas baca neyh, pagi sembahyang hajat k,, jangan lupa doakan saya sekali tau,, tiem kaseh~ =D

10-henset/ lappy
yang neyh, kalo tak duk dalam longkang, duk lam almari,, saya? lappy atas meja je,, enset duk tepi bantal,, kepada yang ade pakwe makwe, awal-awal da bagitau :: kita jangan mesej selama 2minggu ye sayang,, abang ada exam,, doakan abang,, abang akan sentiasa merindu sayang,, adios! :: fuh! bagus betol exam,, si sayang neyh mula la na sedey-sedey,, hummm~ na buat cane,, bagi support je la ye,, 




okla~ da cukup da 10 fenomena masa minggu exam na berlangsung,, kalo ade lagi, sila-sila la tambah =D jangan segan-segan,, saya na pegi study pulak selama 2minit,, taTa~



p/s : ade jugak yang terpsycho ngan rumate sendiri =D

No comments:

:: heart wif u ::