Skip to main content

9 most important things

assalamualaikum

tetibe terfikir na buat sal tajuk neyh,, hehe~
setiap orang ada barang berharga,,
barang yang memang korang sayang ta ley tinggallah kan,,
yang boley tinggal lame-lame ta termasuk la,,
okeyh!
neyh list 9 barang yang memang saya ta ley idop,,
tinggal kejap boley je,,
hehe~


1 - Al-Quran

 setiap orang Islam at least kene ade satu,, kalo yang takde, takpe,, jangan isau,, boley pinjam ngan kawan k,, kawan kan baek =D kenape Al-Quran neyh penting? ade 3 sebab,, pertama, Al-Quran neyh boley buat saya tenang, solaceeee je bila baca,, second, ibu saya yang belikan,, jadi, bila saya baca, saya akan ingat Allah & ibu ayah saya,, sayu kot~ &&& ketiga, sebab dye kaler pink,, haha!

2 - henset

mohong ngat eh kalo cakap henset tade lam senarai mende paling penting,, jaman dulu, boley la kalo na habaq ta penting,, jaman sekarang, kalo sape cakap ta penting, dye idop kat jaman batu kot,, skam neyh enset ke empat saya,, enset pertama nokia 3310i *ceh! ta mo kalah name,, enset kaler kuning raja chantek punyer! kenangan ooo enset tuh,, enset pertemuan,, hehe~ pastu tukar pulak enset len,, nokia model ape entah,, ta ingat,, pastu tukar pulak enset nokia jugak model 2760,, fuh! kalo bukan enset nokia yang lame rosak, jangan arap na tukar 2760 tuh,, pastu, enset sekarang,, sony ericsson T707,, 2760 still okeyh,, saje gatai tangan sebab duit berkepok-kepok time tuh =D

3 - kamera

yang neyh kalo ta termasuk lam senarai, memang tade jiwa & perasaan r saya neyh,, dapat duit beriban-riban beli mede neyh,, pastu akhir sem makan pasir,, =.="  ta kesah! minat mendahului segala-galanya,, cewah! seronok gak ade mende neyh tapi kan, kene belajar banyak agy sebab kalo amek gambar je, ta besh ler,, bosan~ abek beli kamera biase kalo setakat na hamek gambar biase je kan? kan?

4 - nike running shoes
yang neyh pom penting dalam idop saya,, sebab saya kan suka lari-lari neyh pastu ta sampai 15minit semput,, haha! kasut agak penting buat saya sebab nanti ade subjek Pendidikan Jasmani,, kene la guna kasut,, plus, pes time beli mende yang duk kat kaki hege beratuih =.=" mane ta sayang,,

5 -botol air

 saya neyh spesies ikan,, ikan darat,, tade air boley mati =D dari kecik ibu ajar pegi mane-mane bawak air,, tuh yang melekat ngan air sampai ta ley tinggal,, so, boley bayang tak cane kalau bulan puasa? =.="dua hari lepas, salah satu botol air saya bunuh diri,, ia terjun dari tingkat dua bangunan akademik,, jatuh pulak atas batu,, saya yang jugak saksi kejadian hanya mampu melihat ia sedang terbang sebelum terhempas dan berkecai,, mati di tempat kejadian . selamat dikebumikan dalam tong ajaib .

6 - basic things
saya pakai bedak neyh je =D
xpun, bedak cina neyh =D
ini penting
ape basic things tuh? hah! jangan dok pikir bukan-bukan! basic things macam bedak, sunblock, deodorent dan sebagainya,, jangan duk buat muka annoying ok,, pompuan, biasela~ & saya jugak salah sorang pompuan,, memang wajib ade la,, peace! ^^,v

7 - hadiah
apa-apa hadiah yang saya dapat ta kesah kecik ke besar ke comel ke tak comel ke, saya akan simpan dengan baik-baik,, saya suka hadiah,, sila faham dengan baik ea,, hehe~

8 - album gambar
album neyh duk kat umah,, tade la saya na bawak ke hulur ke hilir,, saya rase album gambar sangat penting sebab kat situ la semua pengalaman dan kenangan saya,, bila ingat balik, gembira ada, sedey pon ade,, well, ingat kengan dulu-dulu besh ape =D

9 - lappy

ahah! sebelum terlupa,, laptop! fuh~ ingat na benti da tadi,, naseb ta tertinggal,, lappy sangatlah penting,, tade lappy jaman lani, tak tau la cane,, sume mende na kene taip dah,, tade dah surat-surat guna tulisan tangan melainkan surat pengesahan penting yang memang kene guna tulisan tangan sebagai bukti,, tangan guna buat petik keypad je jaman lani,, na buat esaimen, huh! lagi la,, tulisan tangan, rejek teros! so, lappy memang sangat penting,,




cukup la banyak tuh,, na buh 10 tapi pikir-pikir, saya tade la banyak sangat gadget atau mende,, cukupla sekadar neyh je,, ok la,, na out dulu,, study ta ke mane agy =.="




p/s : ajat di hati na beli satu agy gadget,  mp3,, ade sesape na bagi hadiah tak? =D

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…