cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, May 29, 2011

bakal pergi ::

assalamualaikum,,

sedang bersiap .
sangat kelam kabut .
solat musafir .

bakal bertolak .
pukul 12 tengahari .

semoga selamat .
selamat tinggal rumah .
selamat tinggal Malaysia .

selamat datang Madinah & Mekah .

Saturday, May 28, 2011

selamat tinggal Malaysia!

assalamualaikum & selawat & salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W. serta keluarga,,

well,,
last entry saya ada cakap yang akan ada berita mengejut,,
maafkan saya sebab lambat post entry,,
streamyx kat umah buat hal,,
kene panah dek petir,,
dasat dasat =.="
hehe~

ok la,,
saya na cakap yang saya akan meninggalkan bumi Malaysia,,
alhamdulillah~
perjalanan saya meninggalkan Malaysia bukan perjalanan yang sia-sia,,
saya akan mengerjakan ibadah umrah,,

esok, pukul2 petang,
saya akan check-in,,
perasaan sekarang ?

bersyukur
sedey
takut
gementar .

apapun,
saya na minta maaf kepada semua jika selama kita berkawan, saya ada menyakitkan hati anda,, saya hanya manusia biasa yang sering melakukan kesilapan,, jadi, maafkan saya ye,, doakan semoga saya selamat pergi & balik ye,, =D





p/s : kiri & kanan tangan kene suntik & sampai sekarang maseh terasa sakitnya,, da lama ta rase kene suntik sampai lupa ape rasenye,, nah! hamek kau dua suntik supaya kau ta lupa! haha!

Thursday, May 26, 2011

a.s.a.p

assalamualaikum

petang tadi 
tepat jam 1700 ,
kertas jawapan untuk Pedagogi : Pembelajaran Sains Kanak-Kanak
siap dihantar .
teros ke tangan pengawas peperiksaan .

hati?
gembira rasa na melompat keluar !
lalu , teros balik bilik .
bersiap .
keluar berfoya-foya
untuk menghabiskan sisa-sisa semester .
=D

berita mengejutkan bakal diumum .


pada entry seterusnya~

Monday, May 23, 2011

H O M E ::

3 more days to go .
need to go home .
so badly .
can't stand it anymore .

please .
exam is too hard .
patience .
can't rush anymore .


credit to fara sara nautica =D

Sunday, May 22, 2011

oh! selamat =D

short one!

korang-korang boley datang sini dengan selamatnye ok,,
saya dengan ini mengesahkan bahawa :

BLOG SAYA SELAMAT DARI VIRUS!

gembira tak?
tapi kan, ada kawan saya cakap,
bila bukak blog saya,
antivirus dye teros detect,,
seram jugak =.="

tak tau la saya,,
maafkan saya ye awak,,
=D

happy reading &&& looking!




you can check yours, HERE! =D




p/s : ada 3papers lagi sebelum merdeka! doakan saya ye,, saya na balik umah! pastu, saya na pegi jaoh~ =D

Friday, May 20, 2011

us ::

assalamualaikum & selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W. serta keluarga,,

our favourite



they ; as sweet as usual =D

rugby's team-to-be,, haha!

my lappy's wallpaper =D


maseh hidup hingga sekarang =D













p/s : pencahayaan yang baek adalah pada waktu tengahari iaitu apabila matahari panas terik ceng ceng =.="

Wednesday, May 18, 2011

:: pendek ::

assalamualaikum .

jangan terasa atau salah paham,,
saya cuma na habaq neyh yang entry neyh pendek je,,
hehe~

i agak busybody minggu neyh & minggu depan,,
so y'olz jangan rindu-rinduan,,
ok perasan =.="

saya ada exam esok & minggu depan,,
so, wahai lappy,,
saya ada pesanan untuk kamu .


STAY AWAY FROM ME !




p/s : doakan semoga saya dapat jawab exam dengan baek ye . amiiin~

Sunday, May 15, 2011

the day :: science innovation day ::

assalamualaikum

event : science innovation day
place : physics laboratory
date : 15 May 2011 
time : 10.00 a.m.



sem 5 - constellation

ours - magnet kit

ours - morning glory tapai

ours - pandan flavour tapai

our secret - jelly tapai =D



at last, we got SECOND PLACE for tapai! =D


 amazing . thankful .
that's all i can say .

in the making :: science innovation ::

assalamualaikum

event : the making of science innovation
place : Puan Rosnah's house
date : 12 May 2011
time : 11.00 a.m. until 4.00 p.m.


beras pulut - perisa pandan & warna bunga morning glory -


our reporter



tada! tapai with pandan taste =D

still secret =D

Saturday, May 14, 2011

menjelang je exam .


assalamualaikum

kali neyh na citer sal exam,,
exam punyer pasal, kalut ribut abes sume tunggang langgang lenggok,,
ta caye?
try tengok diri sendiri sudaaa~
hehe,,
okeyh .
meh kita review ape yang terjadik bila exam,,

1- facebook
macam-macam jenis status ade kat facebook tuh,, yang stress duk study ade, yang nak rebus buku guna prego ade, yang stress na balik umah ade, yang na gila ade, macam-macam la,, naseb je takde notis bunuh diri,, ade yang extreme lagi, deactivate teros! 2,3hari, activate balik,, hehe~ bosan kot!
2- movie
klo sebelum minggu exam, layan jugak movie, tapi bila da masuk musim exam, makin banyak pulak di tengoknye moviES tuh,, 2,3 kali ulang tengok gara-gara exam =.=" stress katanya,, esok-esok jela sambaung study kan?kan?

3-makan
makan makin berselera! tetiap masa carik makanan,, nak pulak yang pelik-pelik, mahal-mahal sedangkan time tuh da ujung sem, bank pon da kering =.=" katanya, otak banyak guna tenaga, sebab tu lapar semacam,, macam-macam =.=" yang cannot go lagi bila duk tengah-tengah makan tetiba sorang pegi tanya :: gigi premolar guna untuk ape? prinsip perkembangan kanak-kanak ada berape? :: mau makin berselera aku makan!

4-perangai
perangai pulak makin menjadi-jadi! makin lama makin pelik! termenung lah, duk gelak-gelak sorang-sorang la, pastu nanges sorang-sorang la,, yang paling kritikal bila duk gelak-gelak pastu teros lari masuk bilik amek buku pastu baca, tinggal kawan tercengang sorang-sorang ta paham ngan perangai tetibe tuh =.=" bahaya bahaya~

5-tido
yang neyh memang kompem! samada makin banyak tido atau makin kurang tido! saya? maintain je~ kaki tido,, =D yang masalahnye kalo sorang duk tido, sorang lagi duk study,, tetibe dengar suara dari belakang :: Jean Piaget kognitif, Arnold Gessel fizikal :: teros tido yang duk study tuh!

6-blog
sesape yang ada blog pulak, mula off blog,, before tutup tuh, da bagitau readers awal-awal dah na tutup selama fortnight,, tuptup, 4,5 hari tengok-tengok ade entry baru,, katanya rindu sangat kat blog, ta ley na berpisah,, eh! betol la,, bukan tipu,, blog tempat na luah perasaan kot,,  sehari blog ta ley bukak ai tuh, mamai ta tau na buat ape,, =D pastu klo yang baek hati, buh la tips 3,4,, saya bukannya ta baek tamo buh tips,, masalhnye, saya tade tips pon,, hehe~

7-game
game memang da jadik teman setia sepanjang jaman,, tu kepada sesape yang suka sangat men game,, saya mengaku yang saya memang suka men game,, belajar 1jam, game 2jam,, sangat bagus! =.=" katanya penghilang stress tapi kalo men asyik kalah, tak ke menambah stress,, hasih~

8-nota
segala bagai nota yang dah bersarang dalam almari dari awal sem dicari balik,, dari bab1 sampai bab20,, klo ta cukup, pegi sedut ngan lecturer balik,, fuh! penangan exam merapatkan silaturrahim tau! dinding bilik pulak, dari wallpapaer gambar bunga sakura bertukar sepenuhnya ngan wallpaper tulisan doktor, tulisan sanskrit mahupun tulisan arkitek,, tade dah kaler-kaler neyh,, yang rajin tuh, maybe ade la kot,,
 
oh! pinjam nota kejap je =.="
9-solat
bermacam-macam jenis solat dibuatnye,, yang neyh bagus! i like~ nanti lepas baca neyh, pagi sembahyang hajat k,, jangan lupa doakan saya sekali tau,, tiem kaseh~ =D

10-henset/ lappy
yang neyh, kalo tak duk dalam longkang, duk lam almari,, saya? lappy atas meja je,, enset duk tepi bantal,, kepada yang ade pakwe makwe, awal-awal da bagitau :: kita jangan mesej selama 2minggu ye sayang,, abang ada exam,, doakan abang,, abang akan sentiasa merindu sayang,, adios! :: fuh! bagus betol exam,, si sayang neyh mula la na sedey-sedey,, hummm~ na buat cane,, bagi support je la ye,, 




okla~ da cukup da 10 fenomena masa minggu exam na berlangsung,, kalo ade lagi, sila-sila la tambah =D jangan segan-segan,, saya na pegi study pulak selama 2minit,, taTa~



p/s : ade jugak yang terpsycho ngan rumate sendiri =D

Thursday, May 12, 2011

9 most important things

assalamualaikum

tetibe terfikir na buat sal tajuk neyh,, hehe~
setiap orang ada barang berharga,,
barang yang memang korang sayang ta ley tinggallah kan,,
yang boley tinggal lame-lame ta termasuk la,,
okeyh!
neyh list 9 barang yang memang saya ta ley idop,,
tinggal kejap boley je,,
hehe~


1 - Al-Quran

 setiap orang Islam at least kene ade satu,, kalo yang takde, takpe,, jangan isau,, boley pinjam ngan kawan k,, kawan kan baek =D kenape Al-Quran neyh penting? ade 3 sebab,, pertama, Al-Quran neyh boley buat saya tenang, solaceeee je bila baca,, second, ibu saya yang belikan,, jadi, bila saya baca, saya akan ingat Allah & ibu ayah saya,, sayu kot~ &&& ketiga, sebab dye kaler pink,, haha!

2 - henset

mohong ngat eh kalo cakap henset tade lam senarai mende paling penting,, jaman dulu, boley la kalo na habaq ta penting,, jaman sekarang, kalo sape cakap ta penting, dye idop kat jaman batu kot,, skam neyh enset ke empat saya,, enset pertama nokia 3310i *ceh! ta mo kalah name,, enset kaler kuning raja chantek punyer! kenangan ooo enset tuh,, enset pertemuan,, hehe~ pastu tukar pulak enset len,, nokia model ape entah,, ta ingat,, pastu tukar pulak enset nokia jugak model 2760,, fuh! kalo bukan enset nokia yang lame rosak, jangan arap na tukar 2760 tuh,, pastu, enset sekarang,, sony ericsson T707,, 2760 still okeyh,, saje gatai tangan sebab duit berkepok-kepok time tuh =D

3 - kamera

yang neyh kalo ta termasuk lam senarai, memang tade jiwa & perasaan r saya neyh,, dapat duit beriban-riban beli mede neyh,, pastu akhir sem makan pasir,, =.="  ta kesah! minat mendahului segala-galanya,, cewah! seronok gak ade mende neyh tapi kan, kene belajar banyak agy sebab kalo amek gambar je, ta besh ler,, bosan~ abek beli kamera biase kalo setakat na hamek gambar biase je kan? kan?

4 - nike running shoes
yang neyh pom penting dalam idop saya,, sebab saya kan suka lari-lari neyh pastu ta sampai 15minit semput,, haha! kasut agak penting buat saya sebab nanti ade subjek Pendidikan Jasmani,, kene la guna kasut,, plus, pes time beli mende yang duk kat kaki hege beratuih =.=" mane ta sayang,,

5 -botol air

 saya neyh spesies ikan,, ikan darat,, tade air boley mati =D dari kecik ibu ajar pegi mane-mane bawak air,, tuh yang melekat ngan air sampai ta ley tinggal,, so, boley bayang tak cane kalau bulan puasa? =.="dua hari lepas, salah satu botol air saya bunuh diri,, ia terjun dari tingkat dua bangunan akademik,, jatuh pulak atas batu,, saya yang jugak saksi kejadian hanya mampu melihat ia sedang terbang sebelum terhempas dan berkecai,, mati di tempat kejadian . selamat dikebumikan dalam tong ajaib .

6 - basic things
saya pakai bedak neyh je =D
xpun, bedak cina neyh =D
ini penting
ape basic things tuh? hah! jangan dok pikir bukan-bukan! basic things macam bedak, sunblock, deodorent dan sebagainya,, jangan duk buat muka annoying ok,, pompuan, biasela~ & saya jugak salah sorang pompuan,, memang wajib ade la,, peace! ^^,v

7 - hadiah
apa-apa hadiah yang saya dapat ta kesah kecik ke besar ke comel ke tak comel ke, saya akan simpan dengan baik-baik,, saya suka hadiah,, sila faham dengan baik ea,, hehe~

8 - album gambar
album neyh duk kat umah,, tade la saya na bawak ke hulur ke hilir,, saya rase album gambar sangat penting sebab kat situ la semua pengalaman dan kenangan saya,, bila ingat balik, gembira ada, sedey pon ade,, well, ingat kengan dulu-dulu besh ape =D

9 - lappy

ahah! sebelum terlupa,, laptop! fuh~ ingat na benti da tadi,, naseb ta tertinggal,, lappy sangatlah penting,, tade lappy jaman lani, tak tau la cane,, sume mende na kene taip dah,, tade dah surat-surat guna tulisan tangan melainkan surat pengesahan penting yang memang kene guna tulisan tangan sebagai bukti,, tangan guna buat petik keypad je jaman lani,, na buat esaimen, huh! lagi la,, tulisan tangan, rejek teros! so, lappy memang sangat penting,,




cukup la banyak tuh,, na buh 10 tapi pikir-pikir, saya tade la banyak sangat gadget atau mende,, cukupla sekadar neyh je,, ok la,, na out dulu,, study ta ke mane agy =.="




p/s : ajat di hati na beli satu agy gadget,  mp3,, ade sesape na bagi hadiah tak? =D

Wednesday, May 11, 2011

semester's half break

location : Rhu Tapai Beach
time : 9.00 a.m. until 2.30 p.m.
event : Barbie Que

PISMP SCIENCE 2 SEMESTER 1 JANUARY 2011
will end, soon~

but,
our memories
will never end~

good luck in our exams .
may all of us pass with flying colours .
insyaAllah~
amin~


timbalan ketua chef - bukan mak orang lagi



no comment =.="









datin datun

ketua chef - shinchan =D

memang bakar ayam =.="




sangat fun tapi len kali kita buat kat tempat kureng panas sket k =D

:: heart wif u ::