Skip to main content

gelak sorang-sorang bukan gila / gelong okeyh!

assalamualaikum~

baru abes berblogwalking,, sangat seronok tahap langit ke patbelas tingkat okeyh! mane ta seronok kalo jalan-jalan pastu bace entry orang yang sangat-sangat sempoi,,huish~mau begegar retak doploh rumah klo ikutkan na gelak,, tapi cover la kan,, da pukol bpe skam na mne gelak-gelak bagai kan?kan? gelak hik bunyik sekali je,, pastu tahan ta kasik bunyik,, nanti dengar kat adek, ta pepeasal kene sound direct gila =.='

suke sangat pegi jalan-jalan blog yang sempoi cakap bahasa melayu,, jawa indon memang ta paham, inggeris pulak bace lelaju konon buat-buat paham,, hahahahaha! owh! saya agak respect orang yang gune bahasa inggeris dalam penulisan dye,, cam educated kan?kan? klo yang gune BI tahap saya kene amek kamus kaler merah tebal 5inci tuh, memang ebat + saya sangat rajin na belek komus tuh,, tulah pentingnye english education kate usop wilcha =D

jalan-jalan lagi, jumpe blog cintan cintun,, ok fine~ terus terang sangat geli,, cam orang len tade bf/gf,, maafla,, bukan na mengutuk tapi keji sikit je,, klo na tulis pasal mee cintan sedap cintun takpe,, silakan lah sebab saya pun sonok bace,, tapi kalo da masok dari awal 'salam baby abang. wslm abang baby.' sampai la 'tido sesame ea,, muah! i lap u guna mop' pun na buh skali tak edit terus tekan control + c masuk apekes? mane private awak? ta semua boley kongsi,, ada paham? ta paham panggil bangla suh pahamkan,, tade kene mengene =.=" minat bangla ke skam neyh? tolong la~

klo review-review cintun cintan tuh oklah,, saya pon sonok bace,, ley jugak berangan mat jenin macam tengok citer 3D cam kite yang rase,, sweet kan gitu? =D

penat mengutuk orang,, ta bek weyh! ta sedar betol cow kau! cube tengok diri sendiri pulak * sambil tengok cermin besar kat dinding,, ok je,, ta de masalah pun,, itam je muka saya,, 

memang ta sedar diri,, kasik bukak lampu boley tak?!


as a conclusion, 
* english education is important,, ade kene mengene jugak walaupun sikit besar anak kepada anak  kepada anak siput baby

* bukan sume mende boley bagitau orang tau!

* jangan tido lewat! kalo tak, jadik ta sedo diri cam mintak kene sekeh ngan kaki bigfoot,, boley ke? =.="




sowie kalo ade yang singgah pastu terase,, tade niat na men kasar-kasar,, maaf . fullstop .





p/s : pagi tadi hangin berasap berkepul-kepul wajib panggil bomba sebab ta ley na share entry kat FB,, saya kan na cepat femes + baek hati,, kene la share-share tapi ta ley pulak,, sape yang report abuse men spammy spammy cam spongebob hah?! ape salah adinda hah?! nyampah mak! menci!

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…