cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Friday, April 29, 2011

pipitwonderfulMARKET::

hello! =D 

hari neyh, saya na promote PIPITwonderfulmarket,, ape tuh?? cer citer cer citer =D




pipitwonderfulMARKET neyh sebenarnye festival tahunan di mana orang-orang kretip, macam buat doodles ke, handmade craft ke , art design ke &&& macam-macam berkumpul,, klo korang pegi,, korang akan jumpe ngan macam-macam item! unik ade, pelik ade, asing ade, chantek ade, lawa ade,, yang tadenye, hodoh,, hehehehehe~

duk promote tapi bile? kat ne? sabaq sat,, nak habaq la neyh,, =D


tarikh : 7th May 2011 , Saturday
tempat : Annexe Gallery , Central Market , KL


macam-macam ade,, akan ada 3 galeri & lebey dari 60 artis ( psssst! bukan artis yang dok nyanyi tuh! tapi klo terjumpe, kire naseb r ea,, hehe) designer & crafter pon ade,, ta yah banyak citer lah! memang besh la klo sesape yang suka mende-mende kretip neyh,, saya pon suke!! tapi jaoh na pegi . sedey ='(

owh! miniature exhibition pon ade jugak,, sebab tuh la kite namekan sebagai wonderful market bukan bising market =D jangan lupe pegi tau! buat alarm ke, reminder ke,, yang dok dekat tuh, ringan-ringankan kaki untuk pegi dari duk tido kat umah,, boley jugak bantu artis local kite yang kretip,, =D

selamat pegi & balik! =D




p/s : azreenchan pon ade jugak! doodles dye sangat chantek! saya suke,, sentiasa update ngan dye tapi ta mampu na beli,, =(

gelak sorang-sorang bukan gila / gelong okeyh!

assalamualaikum~

baru abes berblogwalking,, sangat seronok tahap langit ke patbelas tingkat okeyh! mane ta seronok kalo jalan-jalan pastu bace entry orang yang sangat-sangat sempoi,,huish~mau begegar retak doploh rumah klo ikutkan na gelak,, tapi cover la kan,, da pukol bpe skam na mne gelak-gelak bagai kan?kan? gelak hik bunyik sekali je,, pastu tahan ta kasik bunyik,, nanti dengar kat adek, ta pepeasal kene sound direct gila =.='

suke sangat pegi jalan-jalan blog yang sempoi cakap bahasa melayu,, jawa indon memang ta paham, inggeris pulak bace lelaju konon buat-buat paham,, hahahahaha! owh! saya agak respect orang yang gune bahasa inggeris dalam penulisan dye,, cam educated kan?kan? klo yang gune BI tahap saya kene amek kamus kaler merah tebal 5inci tuh, memang ebat + saya sangat rajin na belek komus tuh,, tulah pentingnye english education kate usop wilcha =D

jalan-jalan lagi, jumpe blog cintan cintun,, ok fine~ terus terang sangat geli,, cam orang len tade bf/gf,, maafla,, bukan na mengutuk tapi keji sikit je,, klo na tulis pasal mee cintan sedap cintun takpe,, silakan lah sebab saya pun sonok bace,, tapi kalo da masok dari awal 'salam baby abang. wslm abang baby.' sampai la 'tido sesame ea,, muah! i lap u guna mop' pun na buh skali tak edit terus tekan control + c masuk apekes? mane private awak? ta semua boley kongsi,, ada paham? ta paham panggil bangla suh pahamkan,, tade kene mengene =.=" minat bangla ke skam neyh? tolong la~

klo review-review cintun cintan tuh oklah,, saya pon sonok bace,, ley jugak berangan mat jenin macam tengok citer 3D cam kite yang rase,, sweet kan gitu? =D

penat mengutuk orang,, ta bek weyh! ta sedar betol cow kau! cube tengok diri sendiri pulak * sambil tengok cermin besar kat dinding,, ok je,, ta de masalah pun,, itam je muka saya,, 

memang ta sedar diri,, kasik bukak lampu boley tak?!


as a conclusion, 
* english education is important,, ade kene mengene jugak walaupun sikit besar anak kepada anak  kepada anak siput baby

* bukan sume mende boley bagitau orang tau!

* jangan tido lewat! kalo tak, jadik ta sedo diri cam mintak kene sekeh ngan kaki bigfoot,, boley ke? =.="




sowie kalo ade yang singgah pastu terase,, tade niat na men kasar-kasar,, maaf . fullstop .





p/s : pagi tadi hangin berasap berkepul-kepul wajib panggil bomba sebab ta ley na share entry kat FB,, saya kan na cepat femes + baek hati,, kene la share-share tapi ta ley pulak,, sape yang report abuse men spammy spammy cam spongebob hah?! ape salah adinda hah?! nyampah mak! menci!

Thursday, April 28, 2011

semakan keputusan matrikulasi 2011

assalamualaikum & selamat pagi,,

saya sebagai senior kepada bakal-bakal junior yang akan masuk matrix tak lama lagi na ucapkan selamat berjaya dalam mengharung idop kat matrix nanti =D baekkan kak senior neyh,, hehe~ kepada adek-adek lepasan SPM tuh, boley la na check samada dapat ke tak masuk matrix,, kak doakan semoga adek dapat pegi matrix,,, ececececece~ kak. haha!



neyh kak bagi link untuk check,, na suh akak check pun boley,, haha!




kalo na mesej-mesej pon boley,, meh na ajar.


Taip MOE (jarak) MAT (jarak) No.KP  pastu hantar kat 15888 
Contoh: MOE MAT 921001115263 pastu hantar kat 15888



sesape yang dapat tuh tahniah akak ucapkan,, yang ta dapat tuh, jangan putus asa,, banyak agy jalan kat luar sana,, bukan suh g bunuh diri! maksud akak, jalan belajar,, mungkin Allah rase ini bukan yang terbaek buat adek, & ade yang lebey baek agy,,

&&& sesape yang dapat Kolej Matrikulasi Kedah a.k.a KMK, hah! jaga leklok matrix tuh,, akak sayang ooo matrix tuh! jangan buang sampah rata-rata tau,, ececececece~ pastu, kim salam kat C-Mart,, nanti korang pegi, korang tau la ape tuh C-Mart,, hehe~

nasihat akak, jalani kehidupan kat matrix tuh leklox,, sebab tu first & last korang duk sana,, jangan duk nanges-nanges,, alami & hidup nagn baek sebab bagi akak matrix yang akan ajar korang untuk hidup matang,, percayalah~ bile korang kaur nanti, korang da tak terikut-ikut ngan perangai sekolah dolu-dolu dah,, betol~

sebelum akak terlupa, tahniah jugak buat sesape yang dapat temuduga untuk masik IPG,, buat temuduga tuh baek-baek,, nanti boley jumpe akak,, haha! *cam femes giler ko kan,, =.="

so, SELAMAT BERJAYA! =D

Wednesday, April 27, 2011

::lata tembakah::

assalamualaikum & salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W.

panas kan sekarang neyh =.=" sangatttt panas,, na tido malam pun ta selesa neyh kan pulak na tido siang,, kalo kat kolej, tido je! haha! sebab kepenatan ngan aktiviti,, bangun tu, mula la na muncung sedepa na mengomel itu ini sebab tido terganggu,, hehe~ alang-alang da panas sangat neyh kan, alangkah sodapnye pegi mandi air terjun,, kan?kan? kan?!!!! wah! bukan setakat sejuk badan tapi jugak sejuk hati, jiwa dan mata memandang,, =D

citer sebenar baru na masuk neyh,, hehe~ ai tuh, pada sekian sekian haribulan a.k.a saya ta ingat bukan sebab nyanyuk dah, unit saya pegi BBQ kat Lata Tembakah,, tapi agak sedey sebab ta semua ahli unit yang ikut disebabkan beberapa masalah peribadi + pulak esoknye luse na xam ke ape ntah,, da lame kot! baru na publish~ maaf . =.="

so, entry neyh akan didiami oleh banyak gambar,, watchout! ta suke jangan tengok,, saya bagi nasihat je,, kang awak duk ngutuk kite, kecik aty kite pulak,, eh! macam saya tau pulak,, haha! so, enjoy!



kite bako je~











kami men celup celup kaki je =.=" ugi betol ta mandi,, sejuk sangat kot air! takpela,,ade mase, pegi lagi,,insyaAllah~ =D




p/s : petang-petang makan kopok lekor tengganu sangat sodap! =D

half price!

hai! datang lagi =D

semalam pegi makan pizza! saya paksa driver saya yang kecik syomel tuh pegi PizzaHut sebab na makan pizza dye yang sedap dengan separuh harga je! betol! saya makan pizza RM 4.50 je,, besh ooo! klo ta silap, hari senin & rabu je untuk pizza,, hari lain, makanan ape ntah,, nanti pegi PizzaHut ea untuk tau lebey lanjut,, klo malas sangat, alang-alang da bukak lappy + internet ok, bukak laman web dye,, =D

tu jela entry half price,, disebabkan namenye half price, entry pun half jugak la ea,, haha! adios~ assalamualaikum.

dye yang stress ngan saya yang ta bersalah




ini rumate saya =D





hawaiian chicken RM4.50 + kualiti still sama! =D ai senin je dapat

super supreme lava cheese blablabla boley dapat 1/2price ai rabu

gambar kat bawah tade kaitan ngan pizza,,haha!






bila saya dah penat ::

assalamualaikum & good evening! =D

bukan saya na cakap omputih, saje je na test bijak ke tak saya neyh,, haha! ok lah, ta mo banyak cakap,, tajuk tuh cam orang putus cinta kan?kan? cannot go betooool! jangan isau, tajuk tuh tade kene mengene ngan mee cintan cintun,,

penat kat sini means tired,, same jeee~ =.=" ok fine! penat kat sini boleh di kategorikan kepade beberapa penat,,

1 :: penat dengan kerenah orang
2 :: penat belajar
3 :: penat dengan kerja
4 :: penat dengan esaimen yang ta abes-abes
5 :: penat menanggung masalah
6 :: cukup-cukup lahhhh~

banyak kita boley buat kalo kite penat,, randomly, kita sebagai Islam, banyakkan baca Al-Quran, solat hajat supaya hati tenang dalam menghadapi sebarang situasi,, doa supaya dibukakkan pintu hati, ditenangkan hati,, oh! sebelum saya terlupa, baca Al-Quran tu sangat baek untuk penenang jiwa + na lembutkan hati,, TAPI semua kene ingat, majlis agama + ceramah agama + pengisian camtu pun penting,, ta cukup dengan baca sahaja,, betulkan saya kalau saya silap,,

kalau penat ngan kerenah manusia pulak, klo yang suka sangat na suh orang ikut itu ini tapi ta mo terima atau ikut pendapat orang, suggestion saya, senyap atau buat derk je bila jumpe ngan orang tuh,, ta yah banyak cakap, ta yah bukak mulut,, bukannya pengecut TAPI lebey baek diam dari teros sakit hati,, ikut je ape yang dye nak,, bukannye na jadik pak turut tapi malas na layan,,bosan sudaaaa~selagi boleh elak dari jumpe ngan orang tuh,elakkan tapi jangan sampai obvious sangat,,buat rilex sudaaa~ kang kite cakap A, dye cakap B,, pastu mula la ta pueh aty,, jenis yang na menang tapi ta pena na pk betol ke tak ape yang dye cakap tuh =.="' sabo je la~

klo penat ngan esaimen pulak, ta ley buat ape-ape kecuali siapkan awal-awal,, klo jenis yang suka buat last minute ehem.ehem.ehem. *tetibe sakit tekak hehe benti la kejap & take a rest for a while,, pegi jalan-jalan ke tapi jangan la kuar sampai ta hengat dunia! kang ta siap pulak keje tuh, carik masalah baru pulak!

bagi saya, penat tuh da memang sinonim ngan hidup kita,, ta ley lari dah,, penat boley buat kita jadik stress,, stress boley buat kita jadik gila,, elakkan ok~ so, sentiasa berada dalam mood positif agar jiwa ta tertekan sangat,, slow-slow ok,, 

sume tuh cume pendapat saya,, tension, stress sume tuh ta baek untuk kesihatan,, lebey-lebey lagi klo murung,, mende neyh berjangkit tau! klo tengok manusia murung neyh, kite pon ase stress jugak sebenarnye tapi klo ta mo bagi berjangkit senang je, cakap cenggini kat diri sendirik :

ikut kau la na murung ke, na moody ke  na ape ke, asalkan ak ceria

bukan tamo tolong tapi kalau diri sendirik yang tamo berubah, na suh orang tanya ape masalah kite kalau tak kite na murung sampai orang tanya, please~ kadang-kadang, orang pun takut na tanya tengok kita murung,, so, gather urself back,, klo ta mampu, mintak tolong, jangan na tunggu orang tanya, jangan na ego,, * ayat cam saya yang stress,, haha!

cukuplah sampai di sini sahaja ceramah yang agak-agak merepek ta tentu hala tade motif langsung dari saya,, assalamualaikum~ *cam tade penyelesaian je =.="





p/s : tetibe na mengarut malam neyh,, entah~

Monday, April 25, 2011

short but meaningful

saya .

*berusaha menyiapkan kertas kerja yang terbengkalai setelah sekian lama .

*berusaha menyiapkan expository essay tentang Institut Pendidikan Guru Kampus Dato' Razali Ismail yang saya ta tau pun sejarahnye =.="

*berusaha menahan mata dari terlelap .

*berusaha menenangkan keadaan dengan melayan music video korea

*berusaha menenangkan diri dan mempositifkan diri

*berusaha dan berusaha dan berusaha . . . . .



p/s : kalau boley, na balik esok . fullstop .

Saturday, April 23, 2011

jom maen masak-masak!

assalamualaikum,,

semalam, sambil bertungkus lumus menyerikan belog neyh, dalam pada masa yang sama, saya buat puding,, orang kampung saya panggil pudding caramel,, saya panggil puding gula hangus je,, haha! disebabkan puding tu senang je na buat, maka saya sempat la tinggal lappy saya untuk beberapa minit,, ekceli, saya pening sangat dah na serikan belog =.=" tuh yang benti buat puding,, haha!
senang je na buat,, ta perlu la saya tulis cara na masak & jugak bahan-bahannya sebab sume orang tau buat,, insyaAllah~ kalau ade orang request, baru saya bagi,, malas mau tulis =.="

masak gula sampai masak,, walaupun dia dipanggil gula hangus, tolong abaikan yang hangus tu sebab kalau hangus dye jadik pahit!!!

 dulu-dulu, mase mula-mula na buat, ingatkan kene sampai hangus kan,, da namenye puding gula hangus, saya bantai la sampai hangus,, haha! tapi kan, nasib baek mak saya ade kat sebelah,, kalau tak, masuk perut tong ajaib la jawabnye,, haha!


pukul sampai kembang baru dye gebu,, =D

i made this special for my mum =D


sodap! but i forbid my dad from eating this =D

tada!

pudding caramel

nasihat saya, jangan maen-maen dengan gula yang da cair,, aktiviti memindahkan gula yang telah masak ke dalam bekas lain sangat teramat bahaya,, sebagai contoh, aktiviti di atas,, saya buat dua bekas kan,, satu dalam loyang, satu lagi dalam bekas kaca kecik,, bekas kaca tuh taleh buh atas dapor!!! retak seribu nanti,,

gula yang da masak tuh, bile jaoh je dari api, dye akan mengeras DENGAN CEPATNYA,, so, bila kite duk men pindah-pindah gitu, akan terhasil satu dua tiga empat lima urat atau helai jejarum gula hangus. tajamnya memang macam jarum bila dye keras,, so, beware! dalam erti kata len, ta payah la na bervariasi,, =.="

sabo je la lukisan cenggini =.="




p/s : hajat na buat cupcake untuk bawak pegi kolej tapi ta sempat~ sowie =(

Friday, April 22, 2011

addiCtEd!!

assalamualaikum~


setelah lama menyepi * yeke la lama? =.=" argh! ta kesah! yang penting saya ade hal penting lebih dari yang penting sepenting penting penting untuk saya sebagai orang yang penting nak bagitahu,,


secara rasminya, saya telah mengubah blog saya secara gila-gila teramat gila selama 14jam non-stop ta tutup lappy sampai lappy panas kene minum air cap badak. fullstop. saya dah ta larat =.="


boley perasan tak ape yang saya ubah?? banyak kot!!! tolong la perasan! penat tau kalau tade sape pun perasan,, * ceh! ayat mintak simpati kan?kan? haha!


takpela~ asalkan saya sangat sangat sangat puas hati sekarang walaupun taik telinga dah cair kene potpet ngan abah sebab ta tutup lappy,,


abah, kak long dah na tutup lappy neyh,, hehe~


selamat malam kawan-kawan! =D

Wednesday, April 20, 2011

UAK.


assalamualaikum semua.


hari ni tade gambar,, bukan na mengejek diri sendiri tapi memang tade gambar untuk tajuk tuh,, tulisan semata setangan setelinga,, UAK stands for Ujian Akhir Kursus atau we called it as Ujian Ala Kadar,, haha! memnag ala kadar tapi markah weyh! sape ta risau hah kalau sabit menyabit ngan markah neyh,,


ujian berlangsung semalam & hari neyh,, ai senin petang tuh, pegi men bowling,, ok ok! saya tak buh gambar,, =D ada tournament,, sangat bagus kerana esoknya ada exam Tamadun Islam & Tamadun Asia,,sejarah kot! menci~ =.=" balik bilik dah maghrib, terus landing baek punyer sepatah haram ta baca lagi bertambah bagus! esoknye, terkebil-kebil cam katak,, ok fine~


hari neyh, exam English pagi tadi & baru je selesai tadi GERKO,, dua-dua ta baca,, sangatlah bagus!!!! apehal ko neyh ha?! =.=" tade mood na bace,, hummm~ BI, goreng je,, tarbaek punyer goreng! GERKO, memang da prepare bebanyak dah peluru,, Alhamdulillah~ selesai sume-sume,,


ase kureng sikit beban,, esok mau balik umah! rindu rumah,, hehehehe~




p/s : syok sangat layan Hello Baby - SHINEe =D

Saturday, April 16, 2011

why pancakes we called as HOTcakes?


i am craving for this sweet pancakes since i went to Perhentian Island,, i don't know why but my mind is always remind me about the pancakes,, it makes me crazy & crazy & crazy & crazy to eat that stuff,, sighs! i am not wanita-mengamdung-yang mengidam-na-makan-macam-macam ok,, it just, i wanna eat that sweet pancakes! that's all,, i've been wanting & waiting for one whole week until i can eat this pancakes at Mc Donalds for my breakfast, YESTERDAY! what a greatfull day i had =D

how much am i craving for that kind of stuff? when my friends were talking about hot guys/girls, suddenly i said "hot is pancake!",, they all stared at me and i just smiled,, haha! thanks to my lovely tiny sweet little driver, Tie for the HOTbreakfast,, i'm so thankful,,






2 hotcakes with sausage + hash brown + milo ice =D


at first, i want to order this and eat ALONE! =D

peduli ape orang na kata, makan sampai puas!

at last, i thougt that it would be nice if i ordered the family set =.="

science inovation's disscussion was held HERE.

pulau impian :: part two ::


assalamualaikum~


tade ape na tulis. cuma saya doakan agar kalian sehat & sentiasa dirahmati oleh Allah. mata da penat, na tido. tapi masih sempat tunggu untuk publish entry. heeee~ walau apa pun, agak-agak ada yang meluat tengok gambar saya, saya mohon maaf. assalamaualaikum & selamat malam semua! =D











untuk awak.



jangan order sirap ea =D

main ngan cahaya,, chantek.


ini kesan tapak kaki penyu

sunrise





da mati kene penyek ngan selipar =.="

no comment.haha!







apekah??

timun laut atau gamat. saya confused =.="

& juga geli =.="


walk of life

bbQ





jungle trekking

untuk tengok kincir angin

ROL - ray of light







credit to amin,, thanx! chantek. =D


i love this! fruit salad ...

with yogurt,, please try. =D

mak belalang =D


cukup la sampai dua bahagian saya bagi awak sume muak nagn gambar saya. jangan isau. selagi saya rajin, awak sume akan bertambah muak. haha! ade banyak lagi dalam galeri. harharharhar! =D





p/s : ta tido lagi mase neyh?!

:: heart wif u ::