Skip to main content

terima kaseh chekgu!


penat~


tu je yang dapat saya cakap bila jadik chekgu kepada budak-budaka a.k.a murid-murid sekolah rendah,, sebab? dorang hyperaktif,, =.="


suruh senyap, dorang bising jugak,, betapa susahnye bile chekgu muda baru chantek cun lawa au au hot mengerlip lip lap lip lap datang sekolah,, hahahahahaha! ditambah pulak chekgu tu bawak kamera sebab terpaksa =.="
diusungnya chekgu tu kamera + handbag ( menci betol bawak handbag! ta bawak kang, cakap kakak jual buku cerita,, bawak pom da macam na jual buku! hahaha~ ) sampai lenguh bahu,, kasut pulak berinci-inci ( mohong eh! ) sampai lenguh kaki chekgu,,


other than that ( cewah! skipping! =D ) ditariknya chekgu, dikejarnye chekgu, dilaungnya nama chekgu dari tingkat tiga =.=" supaya masuk kelas dorang,, sebab? chekgu neyh suh menari menyanyi je kejenye,, pastu dorang boley bising,, hamoi hamoi hamoi! 

bila chekgu tinggikan suara, ta jugak awak awak awak dengar,, ta jugak awak diam,, sampai demam chekgu awak awak awak buat ye,, hahahaha! abes segala cun melecun au au hot panas panas chekgu depan abang-abang a.k.a chekgu praktikal len bila chekgu marah,,
tapi na buat cane, anda awak kamu semua buat chekgu cam anak patung,, dipeluknya chekgu =.=" ngan bisingnya,, kang da garang chekgu kamu buat,, padan muka,, chekgu buat baik, kamu buat 'teramat baik',, =D bila chekgu suh duk kat tempat masing-masing, kamu nyanyi lagu khas untuk chekgu,, 


" duduk tempat masing-masing, makan ketupat dalam besen! "

terima kaseh,, sedap sungguh kau nyanyi sampai bising satu kelas,, bila chekgu buat aktiviti menari chicken dance, hari-hari anda kamu awak tunggu chekgu, tanya chekgu bila na masuk kelas,, =.=" chekgu ganti chekgu asal kamu je sayang~
owh! makin penat chekgu layan kerenah kamu bila chekgu bawak kuar kamera,, makin galak + bising kamu,, mintak chekgu hamek gambor kamu,, hahahahaha! last-last chekgu ta bawak kuar kamera,, keje chekgu pom ta siap,, hahahahaha!


bila chekgu mengajar, chekgu cakap luawwwwww, anda kamu awak ternganga,,awak kata chekgu cakap omputih =.=" bila la pulak chekgu cakap omputih bila mengajar Bahasa Melayu??


 " chekgu, dye kentut tepi saya! "


 chekgu TERpaksa gelak sebab memang lucu,, hahahahahahaha!


seminggu yang menyeronokkkan + memenatkan,, terima kasih untuk pengalaman pertama chekgu di Sekolah Kebangsaan Kamil 3,, ta sangka, penat jugak na ajar kamu anda awak,, papepun, chekgu berterima kaseh kepada awak sebab menjadikan chekgu sebagai chekgu kamu,, =D


hari sukan dalam hujan

sodap air serap!

see?! kan da penat~



chicken dance! =D

angkat pinggul kiri,kita goyang-goyang! =D

p/s : kepada bakal chekgu, bawak je kamera kecik-kecik,, 
        klo boley, kamera henset pom jangan bawak!
     : mula-mula masuk kelas, bagitau yang chekgu garang,,
       jangan last-last,, ta makan saman sudaaaa~ =.="

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…