Skip to main content

stori storu storo yang korang akan rase 'hek eleh,, tu je? '


assalamualaikum
&
Alhamdulillah kita panjatkan syukur ke hadrat Ilahi
amin~


skam neyh, suhu mencecah 16 darjah celcius kat sini,, sejuk kan? kan? sejuk sejuk pom, tetap kene pegi kelas,, =.=" bukan salji yang turun kat sini, tapi ujan yang mencurah-curah sampai jadik banjir,, jalan pon da nek air, longkang pom da penuh, kolam ikan da jadik luas dan yang paling penting, padang da jadik tasik buatan semulajadi,, fuh! mau ta lebat ujan sampai kan na pegi kelas kene bawak selipar,, bukan untuk men tempuk tampar ye adek adek, untuk mengharung air yang setinggi bangunan 4 tingkat! ( ok fine...tolong percaya )


sebenarnye, tu bukan story untuk di storykan,, haha! hanya introduction yang tade kaitan,, haha! neyh haaaa~ citer sebeno baru na play play,, =D ai sabtu ai tuh, doploh nang a.k.a 26 Mac 2011, hari last duk kat umah,, entah bile la plop na balik,, da la jalan nek air plop =.=" ok back to the story,, saya dengan rajinnye pegi hantor cik zarith pegi stesen bas,, hehehehe~ tu je citernye,, haha! see? hek eleh! =.="


saya tade citer len da na citer,, haha! actually, bukan selalu saya hantar dye,, boley dikatakan, tuh 1st tyme r hantar dye,, haha! sebabnye, bile saya cuti, dye tak & camtu la sokmo sokmo pom,, kalau same-same cuti pun, ta ley na jumpe gak sebab cuti kejap sangat,, susah mau jumpe walaupun dekat =(


pastu, nekad ler hari tuh na pegi jugak hantar dye,, Alhamdulillah~ sempat la jugak jumpe 30 minit dari ta jumpe langsung,,




pastu, malamnye, kul9.30 malam, mula bertolak pegi IPG,, pergh! ta pena-pena pegi IPG kul 9.30 malam,, masalah teknikal,, hehe~ sampai IPG, ta ley masuk bilik plop =.=" sebab pejabat asrama bukak sampai kul 12tengahai je,, hello! like i know! klo saya tau, memang da pesan dah suh hamek,, memang agak hangin la kan tapi na buat cane,, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tido atas lantai,,


so, tido la saya bersama rumate kesayangan atas lantai,, da la merempat bilik orang, tido atas lantai sejuk,, nasib baek ler tuan bilik ade sleeping bag,, klo tak?? jadik mayat yang kene awet da pagi tuh,, papepom, sedey sedey jugak tapi yang sodapnye, dapat makan donat!!! =D hek eleh! =.="


eh! biar ler~ da lame kot ta makan,, uhuk~ tapi kan, saya kureng r ngan donat dye,, rase cam ade cheese je,, haha! papepun, tetap di hati,, =D


alien da best! =D

skam neyh, duk berdoa agar 2minggu lagi, cuaca akan redha cam biase,, klo tak, cane na pegi pulau?!!!!! >=< so, same-same la berdoa agar cuaca baik,, agypom, skam neyh ujan da benti dah,, dari pagi semalam sampai tengahai ujan ta benti-benti,, ish ish ish~ jadi, tu jela citer buat mase neyh,, taTa~





p/s : cumi disahkan mati pagi tadi,, takziah buat saya,, ='(

Comments

cik sufieyaa said…
woot..woot.. thanxx sayunk!!!
hunnys~ said…
ur welcome dear~
=D

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…