cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Saturday, March 19, 2011

oh! bulan


assalamuaikum~


saya kembali lagi! walaupun mood still swinging =.="


esok, 19 MAC 2011, bulan akan berada paling dekat ngan kita setelah bertahun-tahun bulan duk jauh,, saya TERbaca paper Berita Harian ai ahad 20 Februari 2011, dye citer sal bulan yang berda dekat ngan kita a.k.a supermoon! wow! saya sangat-sangat lah excited na tengok! banyak yang kaitkan ngan fenomena seperti tsunami & so on neyh disebabkan oleh supermoon,, wallahullam~





apa yang saya tahu, berdasarkan sains okeyh, bila bulan berada dekat nga kita, pasang surut air laut akn berubah sikit,, sebabnya, berat bulan + graviti tuh blablablablabla a.k.a ta reti na explain,, saya kasik link je ea,, baca la nanti,, na bgi link BH punyer tapi duk godek-godek BH online, tade plop! carik sendirik la ea paper tuh,, haha!








p/s : saya harap saya sempat & ingat untuk tengok betapa besarnya bulan, ESOK~ insyaAllah,,

2 comments:

Alya Qistina said...

Hunny :)

Ada dengar pasal ni jugak. So scary, bila bulan dekat dgn bumi, graviti bumi tak stabil and akan menyebabkan byk kejadian dekat bumi. Pray to Allah that everything will be okay. Insyaallah.

Take care dear. :)

hunnys~ said...

hello qist!

tula~ macam2 boley terjadik,, insyaAllah~

p/s : ta tengok pom,, =(

:: heart wif u ::