Skip to main content

:: nasihat untuk kamu ::


assalamualaikum~


2,3 menjak neyh, jarang kan na update,, sebab??


1) kebizian dengan assignment yang datang sekaligus
2) banyak sangat citer sampai ta tahu na hapdet yang mane last-last ku biarkan ianya berlalu saja~~~
3) tetibe server internet down =.="
4) bile na hapdet, tader citer + da luper citer yang na tulih,, hehe~



cukup la tu kan,, berbalik kepada tajuk,, agak penting bagi anda kamu awak & kita semua untuk menilai balik diri kita buat masa sekarang,, kenape? sebab kita agak lalai dalam menilai diri kita kalau tade orang yang nilai kita,, pastu, bila orang nilai kita, kita hambat dye dengan separuh hati kita! time bile la plop dye na nilai kite =.="

itu kepada sesiapa yang ta ley terima pandangan orang len,, yang boley terime pulak, redha je~ klo baek, ubah,, klo yang dengar pastu tetibe ayat-ayat tu kuar ikut telingan kiri? sabo je la~


ok lah~ apa yang bagitahu nanti, renung tenung sampai tembus & menung kan lah,,

" apa yang kita buat sekarang akan menjadi kesan kepada masa hadapan "

sebagai contoh, kalau orang zaman dulu kala ta penah terpk na buat mekdi, kepsi, pizzar dan sebagainya, agak-agak pemakanan ai neyh cane? mesti sume manusia sehat sejahtera aman damai kan? kan? tade yang 'sehat-sehat' sangat sampai ta larat na pegi ospital,,


" apa yang kita makan HARI INI akan menjadi darah daging zuriat kita kelak "


this quote special fer men out there,, kenapa bukan women out there? sebab yang menghasilkan sperma sape adik-adik abang-abang kakak-kakak macik-pacik? betol! lelaki~ kaitannya, klo ta de sperma, maka ta terhasillah zuriat,, ye ye ye~ klo tade ovum ta jugak jadik kan?kan? let me clear all the things here,, sebelum tu, saya na mintak maaf kalau-kalau saya terkasar bahasa & pendapat saya ta betul,, kalau silap, sorry,, sila betulkan,,


 most of men out there ta mengamalkan pemakanan yang sehat,, i mean, most of them are smoking,, and some of them are drinking, taking pills and so on,, uppps! ta bermakna perempuan ta buat kan? kan? yes! both are same,, tapi, cube ingat balik Biologi dolu-dolu,, sperma yang akan pegi & melekat pada ovum,, why why & why?! abes tu, klo ovum yang pegi & melekat kat sperma, laki la yang ngandung,, hahahahahahaha!


okey lah,, da mengarut,, =.=" sebenarnye, penurun baka adalah lelaki,, jadi, na ade baka yang baek, sehat, soleh solehah, jaga lah pemakanan tu dari awal,, jangan makan sebarangan sebab mende tu akan jadik darah daging zuriat tu nanti + bergenerasi tau! ta kan na suh generasi anda anda anda tu ta sehat + ta soleh kan? kan? nauzubillah~

i have an article here fer you guys to read,, after reading that article, you don't have the right to blame to women ONLY if there's something happen to your child,, muhasabah diri ok~



"smoking makes you less a man"
- prof. ain lee depp












p/s :  first time buat penulisan berilmiah,, hahahaha!

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…