Skip to main content

chekgu chekgi & murid-murid


assalamualaikum & syukur kehadrat Ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di dunia pinjaman ini,, Alhamdulillah~



akhirnya, SBE a.k.a school based on experience saya pom da selesai,, agak sedih untuk meninggalkan sekolah tu sebab tu pengalaman pertama saya sebagai seorang guru,, tugasan yang kene buat tentang perkembangan kanak-kanak,, =.="


tapi pegi buat keje tu sikit-sikit je,, banyak mengajar + menari + menyanyi + melukis + mewarna,, haha! ai neyh ai last, memang sonok + sedey,, yela, na tinggal sekolah pertama kan~ murid-murid pom besh,, sume kawan-kawan pom cakap ebsh sekolah dorang,, tape tape,, ade rezeki, kite pegi sekolah masing-masing,, =D


macam-macam perkara menarik ai neyh,, biasela kan, hari last~ pagi-pagi, tetiap ai khamis kat sekolah neyh ada bacaan Yaasin,, bagus kan? kan? ramai-ramai kumpul kat dewan pastu baca Yaasin,, Alhamdulillah~


pastu, ai neyh jugak ada pertandingan bola jaring peringkat zon,, maka, saya selaku guru baharu yang cun, kene jadi penjaga masa,, hahahahaahah! besh gak oooo~ kite pom jadik nek excited bila sekolah kite yang lawan,, sekolah neyh jadik tuan rumah,, so, pengurusan pom chekgu-chekgu sekolah neyh la yang handle,, bile sekolah neyh yang lawan, apelagi, tinggal dua orang tercongok kat meja pengurusan,, sorang jaga masa, sorang tolong kira gol,, chekgu yang jaga pengurusan merangkap jurulatih yang kononnya na menyorok bawah meja pengurusan sebab ta nak terover excited, memang da ta ingat dunia,, hahahaha! mau ta pekak telinga duk sebelah dye,, hehehehehe~ biasela kan,, ta kesah pom,, saya pom jadik excited na tolong jerit jugak,, haha!


pastu, hari neyh jugak, kene masuk kelas,, ajar budak taun3,, science ; magnet,, agak seronok la kan walaupun pengurusan kelas maseh lagi fail =.=" tapi okla dari first-first dulu,, =D


bila da tamat, sume na balik, bagi la coklat orang satu,, suka la dorang dapat coklat,, =D na tinggal dorang neyh yang jadik masalah,, klo chekgu pompuan sonang je! salam salam, peluk-peluk, siap! yang duk pegang tangan keliling pinggang duk tanya nombor enset nama fb, fuh! lenguh tangan na tulih,, macam artis sudaaaa~ haha!


masalahnye sam neyh, chekgu laki a.k.a kawan saya,, da kuar kelas da neyh,, siap sume sume da na berangkat turun tangga,, jejak je kaki keluar pintu kelas, sume datang serbu balik! duk peluk pinggang la, men geletek-geletek la, pegang tanagn samapai tade tangan la =.=" diajaknye masuk kelas,, 30minit jugak ler na suh dorang lepas,, =.=" yang ta ley tahan, siap nanges agy,, hehehehe~ apela salah kawan saya ye,, =D dan dan na masuk kete........


"chekgu chekgu, amek la neyh"


dua surat untukmu wahai chekgu hensem,, ahhahahahahahahahaha! budak budak skam memang pandai,, layan jela wahai chekgu,, =D wah! panjang sangat da neyh nampaknye~ stop dulu la ea,, nanti citer len plop,, hehe~



chekgu y rajin bukak mukabuku suka murid yang rajin bukak buku

makmal sains jadik tempat shooting kitorang,, =D






chekgu anis =D




p/s : klo pegi tyme hari guru, mesti besh lagi kan? bertimbun adiah,, haha! =D

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…