Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

bila otak bergabung dengan perut

assalamualaikum & selamat petang walaupun sekarang da malam,, =D

tajuk yang agak cam cannot go tapi takpe,, saya akan terangkan,, =D bila otak da bergabung dengan perut, maka jadilah petak! eh! cam bentuk je? =.=" whateverrrrrrr~ 

actually, bila otak da set itu dan ini lalu bergabung dengan perut yang sedang lapar, maka :


bahaya tuh,, walaupun esaimen belambak dan rase geram mula muncul, tolong jangan jadikan esaimen sebagai bahan makanan anda,, esaimen ta hantar, tuan terlantar,, haha!

tu bukan kisah untuk malam neyh,, ini kisahnye,, itu hanya selingan ( awal-awal da ade selingan =.=" ) petang tadi, perut telah menghantar isyarat kepada otak bahawa perut lapar,, lapar pulak mende yang bukan-bukan,, lalu, otak pun send impulse kat perut,, tet tet tet! perut, ko sabar je laaa~ cewah! otak men mesej ngan perut,, =D

lalu, tahan je la perut,, cane otak ta send mesej gitu kalo na makan mende yang susah na dapat???

makan angin aje la anda wahai cik Anis,, jaoh kot na pegi Pantai Bat…

jom maen! =D

assalamualaikum!

hari agak seronok + kecewa,, kenape? seronok sebab ade 1jam je kelas,, kecewa sebab kene hantar keje on d spot =.=" kene hantar mindmap tokoh-tokoh falsafah =.=" sabor je la,, balik bilik,ape lagi, lepas tension ngan men game,, konon na lepas tension tapi makin tension! harharhar! =D pastu men ngan kamera,, heeeee~ ujan pom men-men jugak,, kejap lebat, kejap benti,, tapelaa~ na buat cane,, katak pom duk berbunyik jugak,, bunyik sebab mintak benti, haha! da lemas da kot katak-katak tu,, =D

oh! malas na tulis dah,, jom tengok gambar ea,, =D scroll down plish~









p/s : tolong cepat sembuh~

stori storu storo yang korang akan rase 'hek eleh,, tu je? '

assalamualaikum & Alhamdulillah kita panjatkan syukur ke hadrat Ilahi amin~

skam neyh, suhu mencecah 16 darjah celcius kat sini,, sejuk kan? kan? sejuk sejuk pom, tetap kene pegi kelas,, =.=" bukan salji yang turun kat sini, tapi ujan yang mencurah-curah sampai jadik banjir,, jalan pon da nek air, longkang pom da penuh, kolam ikan da jadik luas dan yang paling penting, padang da jadik tasik buatan semulajadi,, fuh! mau ta lebat ujan sampai kan na pegi kelas kene bawak selipar,, bukan untuk men tempuk tampar ye adek adek, untuk mengharung air yang setinggi bangunan 4 tingkat! ( ok fine...tolong percaya )

sebenarnye, tu bukan story untuk di storykan,, haha! hanya introduction yang tade kaitan,, haha! neyh haaaa~ citer sebeno baru na play play,, =D ai sabtu ai tuh, doploh nang a.k.a 26 Mac 2011, hari last duk kat umah,, entah bile la plop na balik,, da la jalan nek air plop =.=" ok back to the story,, saya dengan rajinnye pegi hantor cik zarith pegi stesen bas,, hehehehe~ tu je …

chekgu chekgi & murid-murid

assalamualaikum & syukur kehadrat Ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas di dunia pinjaman ini,, Alhamdulillah~


akhirnya, SBE a.k.a school based on experience saya pom da selesai,, agak sedih untuk meninggalkan sekolah tu sebab tu pengalaman pertama saya sebagai seorang guru,, tugasan yang kene buat tentang perkembangan kanak-kanak,, =.="

tapi pegi buat keje tu sikit-sikit je,, banyak mengajar + menari + menyanyi + melukis + mewarna,, haha! ai neyh ai last, memang sonok + sedey,, yela, na tinggal sekolah pertama kan~ murid-murid pom besh,, sume kawan-kawan pom cakap ebsh sekolah dorang,, tape tape,, ade rezeki, kite pegi sekolah masing-masing,, =D

macam-macam perkara menarik ai neyh,, biasela kan, hari last~ pagi-pagi, tetiap ai khamis kat sekolah neyh ada bacaan Yaasin,, bagus kan? kan? ramai-ramai kumpul kat dewan pastu baca Yaasin,, Alhamdulillah~

pastu, ai neyh jugak ada pertandingan bola jaring peringkat zon,, maka, saya selaku guru baharu yang cun, kene jadi p…

terima kaseh chekgu!

penat~

tu je yang dapat saya cakap bila jadik chekgu kepada budak-budaka a.k.a murid-murid sekolah rendah,, sebab? dorang hyperaktif,, =.="

suruh senyap, dorang bising jugak,, betapa susahnye bile chekgu muda baru chantek cun lawa au au hot mengerlip lip lap lip lap datang sekolah,, hahahahahaha! ditambah pulak chekgu tu bawak kamera sebab terpaksa =.=" diusungnya chekgu tu kamera + handbag ( menci betol bawak handbag! ta bawak kang, cakap kakak jual buku cerita,, bawak pom da macam na jual buku! hahaha~ ) sampai lenguh bahu,, kasut pulak berinci-inci ( mohong eh! ) sampai lenguh kaki chekgu,,

other than that ( cewah! skipping! =D ) ditariknya chekgu, dikejarnye chekgu, dilaungnya nama chekgu dari tingkat tiga =.=" supaya masuk kelas dorang,, sebab? chekgu neyh suh menari menyanyi je kejenye,, pastu dorang boley bising,, hamoi hamoi hamoi! 
bila chekgu tinggikan suara, ta jugak awak awak awak dengar,, ta jugak awak diam,, sampai demam chekgu awak awak awak buat ye,, hahahaha…

oh! bulan

assalamuaikum~

saya kembali lagi! walaupun mood still swinging =.="

esok, 19 MAC 2011, bulan akan berada paling dekat ngan kita setelah bertahun-tahun bulan duk jauh,, saya TERbaca paper Berita Harian ai ahad 20 Februari 2011, dye citer sal bulan yang berda dekat ngan kita a.k.a supermoon! wow! saya sangat-sangat lah excited na tengok! banyak yang kaitkan ngan fenomena seperti tsunami & so on neyh disebabkan oleh supermoon,, wallahullam~




apa yang saya tahu, berdasarkan sains okeyh, bila bulan berada dekat nga kita, pasang surut air laut akn berubah sikit,, sebabnya, berat bulan + graviti tuh blablablablabla a.k.a ta reti na explain,, saya kasik link je ea,, baca la nanti,, na bgi link BH punyer tapi duk godek-godek BH online, tade plop! carik sendirik la ea paper tuh,, haha!

link link blink blink





p/s : saya harap saya sempat & ingat untuk tengok betapa besarnya bulan, ESOK~ insyaAllah,,

malam ini ::::

assalamualaikum ; selawat & salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W serta keluarga baginda



malam neyh :
sedang berusaha kuat menyiapkan separuh kerja yang telah dihidangkan oleh lecturer kepada pelajar-pelajarnya

malam neyh :
mood swing tetibe
sayu di hati

malam neyh :
terfikir betapa tak puasnya berada kat umah
* nasib baik ta jenjalan

malam neyh :
terasa bahawa akan turun hujan dari mata

malam neyh :
lagu pun main lagu slow je
* layan jiwa

malam neyh :
malam terakhir tidur kat umah
* sayu gila hati kot

pagi esok :
bakal berangkat
mentari mula menjelma
malam semalam menjadi sejarah~





this is your job. you need to do it. leave your comfort place or you will never learn. think positive. you can do it.

we are THE BEAUTY!

it gives me

relax inspiration happy fun strength
=D

for the girls out there, special for you.




YOU ARE BEAUTIFUL



yay! dapat twin!

assalamualaikum! selamat petang! =D

saya sangat gembira hari neyh sebab saya dapat twin,, seronok sangat! pasni, saya akan jaga twin baek-baek,, da lame nak twin,, baru sekarang hajat tercapai,, Alhamdulillah~ tapi, nama ta taruk agy,, ta tau na buh name apa,, ada cadangan?? =D

bila dapat je twin, cepat-cepat pegi bersihkan tempat dorang akan duduk nnti,, abes tangan menggelupas kene clorox,, tapi takpe! saya rela demi twin,, =D

owh! lupe pulak na bagitahu,, twin is my fish! hehehehehe~ my goldfish! suka sangat goldfish walaupun harapan dorang na hidop lama ngan saya mungkin tipis,, =.=" rumit oooo na jaga,, i bought two! that's why i called them twin,, nama tade la pulak,, =.=" sabar ea sayang,, nanti mama carik,, cewah! mama! cannot go =.="


bulat bulat, kecik kecik! comel sangat!!!!! =D my mum says, " klo kak long boley jaga ikan tu seminggu tanpa ada sekor pom mati, chek beli balang besar yang kak long nak",, ok, i'm trully excited to take care of them…

mau makan!

  





p/s : tetibe panas aty sebab bau asap tetengahai buta!!  >=<

:: CHENTA ::

assalamualaikum~

ai selasa yang lepas, 2hari sebelum cuti mid-sem, iaitu pada 8 MAC 2011, hari bersejarah buat saya yang ta bape na bersejarah bagi orang len,, kenape? tade pape pom,, haha! saya pegi jalan-jalan kat bandar je,, hahahahaha! actually, hari bersejarah buat kawan saya, Nini Ivanoic yang telah bertemu hati dengan kekasihnya, Joey,, hai Joey! u're so cute!



gembira sangat Nini dapat Joey,, saya? saya dapat CHENTA! haha! ok la,, ta mau citer panjang dah,, taTa~








p/s : gambar nampak pecah-pecah sebab saya resize,, basau sangat sizenye =.="

cuppiessss! =D

assalamualaikum~

setelah lama ta hapdet selepas entry panjang berjela duk ceramah, akhirnya, TERhapdet jugak belog neyh,, haha! itupun sebab adek wani yang suh hapdet,, konon na tau tugasan CHeNTA yerk,, haha! rindu r tu kat chenta,, nanti bukak kelas, kite jumpe plop k,, kite g tempat besh agy!!! =D ta sabar na tunggu 7,8,9 April nanti,, thanx to my beloved friends, SCIENCE 1,, suke suke suke!

ok,, jaoh menyimpang,, =.=" skam neyh duk kat umah,, cuti mid-sem,, seminggu je,, then, after this, I need to go to school for 'PBS' a.k.a Pengalaman Berasaskan Sekolah. seminggu plop duk kat sekolah nanti,, =D i am teacher-to-be!

biler dah duk kat umah, kebosanan menjengah,, ewah! ayat dye,, cannot go! haha~ lalu, saya pom pegi borong sume barang dapur dan makanan untuk bekalan berkabung,, hehehehe~ teringin na buat cupcakes,, ape lagi, abes almari saya selongkar,, haha! hasilnya? sedappppp! =D puji cupcakes sendiri,, tape la ea,, hehe~
















dap dap dap! =D tapi kan, agak manis laaa,, =.=&…

:: nasihat untuk kamu ::

assalamualaikum~

2,3 menjak neyh, jarang kan na update,, sebab??

1) kebizian dengan assignment yang datang sekaligus 2) banyak sangat citer sampai ta tahu na hapdet yang mane last-last ku biarkan ianya berlalu saja~~~ 3) tetibe server internet down =.=" 4) bile na hapdet, tader citer + da luper citer yang na tulih,, hehe~


cukup la tu kan,, berbalik kepada tajuk,, agak penting bagi anda kamu awak & kita semua untuk menilai balik diri kita buat masa sekarang,, kenape? sebab kita agak lalai dalam menilai diri kita kalau tade orang yang nilai kita,, pastu, bila orang nilai kita, kita hambat dye dengan separuh hati kita! time bile la plop dye na nilai kite =.="

itu kepada sesiapa yang ta ley terima pandangan orang len,, yang boley terime pulak, redha je~ klo baek, ubah,, klo yang dengar pastu tetibe ayat-ayat tu kuar ikut telingan kiri? sabo je la~

ok lah~ apa yang bagitahu nanti, renung tenung sampai tembus & menung kan lah,,
" apa yang kita buat sekarang akan menjadi kesan …

dye cakap ::

dye cakap saya kecik dye cakap saya cam budak sekolah menengah tingkatan pat dye cakap saya gelong dye cakap saya bongok dye cakap saya ta ley duk diam dye cakap saya suka kutuk dye dye cakap saya ta puas ati ngan dye dye cakap saya ta matang dye cakap saya ngek dye cakap saya mudah kene tipu


papepun dye cakap, saya tetap akan cakap :


SAYA TA KESAH sebab AWAK YANG TA BETOL SEBENANYE!

hahahahahahaha!




p/s : hope we can meet each other again ; here~

:: everytime we touch ::

I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness, but I don't know why
Without you it's hard to survive.

'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
'Cause everytime we touch, I feel this static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so...
I can't let you go.
Want you in my life.

Your arms are my castle, your heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
The good and the bad times, we've been through them all.
You make me rise when I fall.

'Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
'Cause everytime we touch, I feel this static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart b…
our meals :: tonite thanx to Wany Thursday!



eat as long as you can eat eat as long as you still have your mouth eat as long as your mouth can munch & thanx to Allah fer da gift



ALHAMDULILLAH~





p/s : assignment TITAS in da process~ =D