Skip to main content

jom research lagi! =D


assalamualaikum~


okeyh, sebelum neyh, research & buat experiment pasal tapai & tempe kan? kan? menjadik oooo! sodap sangat! ade y kurang manis, ade yang manis,, saya suka yang kurang manis,, =D kenapa boley ada yang manis & kurang manis agaknya?? soalan yang agak menjentik minda saya tujukan buat anda,, sila la jawab,, =D


okeyh! lepas je buat tapai & tempe, tetibe lecturer saya yang berkaliber pom announce,,


" minggu depan kite akan buat telor masin,, jadik, sila pikior sendirik pemboleh ubah yang anda na buat disamping resipi na buat telor masin tuh,, saya bagi dua group,, satu buat resipi guna ayo garam,, satu agy buat resipi guna arang atau tanah atau sebagainya,, terima kaseh,, chow dulu! "


hah?! telor masin pulak dah! group saya kene buat resipi ayo garam,, sonang je kan? hehe~ masalahnye, na gune pembolehubah manipulasi ape??? mula-mula na buh telor yang berbeza,, uish mak datin! banyak telor ko na rembat kan? kan? hahahahahahah,, kos tinggi la pulak~ =.="


last-last, buat je pembolehubah manipulasi satu bekas letak ayo garam, satu bekas letak garam je,, haaaaa~ ape akn jadik?? tunggu sebulan lagi,, =D


macam-macam kitorang kene buat kan? ta lame lagi, kitorang na buat yogurt! hahahahahaha,, cam chep la pulak,, tapi buat lam lab,, =D


yang neyh gambo group dak laki yang kene buat telor masin guna tanah liat,, =D


ini arang yang dihancurkan gune pemberat,, haha!

bahan utama : telor itik

tanah  DI KAWASAN perkuburan,, bukan tanah kubur!

bile lelaki yang buat keje-keje dapor.........

ginilah hasilnya,, hahahahaha!


tadaaa! chantek jugak laaa,, =D

sal tanah kubur dan jugak tanah DI KAWASAN perkuburan tu ada beza tau, kata lecturer,, ape bezanya?? klo tanah kubur, tanah tu tanah yang campor ngan mayat-mayat reput dah,, kalsium lam tanah tu dah bertambah dah,, haha! klo tanah DI KAWASAN perkuburan, tanah tu diambil kat kawasan perkuburan tu,, boley paham?? atau masih ta dapat beza??? paham-paham sendirik la,,malas na explain dah,, belajo bertingkat-tingkat kan,, =D




p/s : sedang menikmati nasi goreng cina + vico panas,, lewatnye mentakedarah,, ish3~ =.="

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…