cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Monday, February 28, 2011

pabila kelas menjadi HEBOH!


assalamualaikum~


ai sabtu lepas, ada pameran kat TTC a.k.a Terengganu Trade Centre,, name pameran?? maap, saya ta dapat na kesan tapi ada jugak la kaitan ngan kesihatan gitu kan,, so, disebabkan sekarang neyh subjek Biologi duk pung pang pung pang sal makanan + kesihatan, saya dan seluruh ahli kelas dikehendaki la pegi ke pameran tuh,,


pejalanan bermula pada pukul 11 ++ pagi jugak la,, janji na pegi pukul 11,, tapi biasela,, hehehehehe~ kitorang kepenatan setelah 4haghi berhempas pulas berguling terlentang berenang jadik tarjan dan sebagainya kat BIG kem,, :: BINA INSAN GURU :: nanti saya citer len k,, =D


mende pertama yang kami buat bila sampai kat tempat yang dituju adalah MAKAN!!! hahahahahaha~ lapar berceroks da perot masing-masing,, =D maka kami redah serbu menyerbu our favourite place, MC Donalds,,


menangis sebab terharu dapat makan,, haha!

motif?? padan muka wani!

& while walking before entering the TTC, i found this!!!


shomellll!!! =D

kendian, masoklah kami lam TTC tuh,, pusing punyer pusing, tarak papa pom,, =.=" kami p check kesihatan jerk,, check BMI, kandungan eh! kandungan gula dalam darah ler & macam-macam agy,, perasaan ta berapa na hampa teros ilam pabila hati melonjak girang mau pegi JOM HEBOH!!!


pes tyme okeyh JOMHeboh datang sini,, agak excited gak r sebab neyh pes tyme gak pegi kan,, klo kat tempat asal saya, memang kompem JOMHeboh ta kan datang,, haha! so, this is my only chance,, =D




na bawak balik sekor mende neyh na letak lam bilik, boleyh?? =D


bola-bola yang boley nyala,, =D

 sume gambo kat atas tade motip pom,, haha! gambo bola besauuu yang jadik mende untuk perasmian ta hamek ler,, harga dye RM15 sejibik,, chantek,, boley buat kusi untuk duduk,, tapi den ta mampu na beli sobab den ghase mahai,, hehe~


+++++ mende yang paling besh saya na kongsi,, kepada sesape yang suka hamek-hamek gambo, posing-posing macam model, boley la datang ke Terengganu sobab???? INI!


flying with colourful lites



no edit-edit aaaa gambar tuh sebab memang cahaya dye cenggitu,, chantek kan? kan? kan? lawa sangggggggat! & saya sukakannya,, =D



p/s : otak dalam kepala duk pikir sal keje bertimbun, kaki merayau keluar bilik,, =.="

Monday, February 21, 2011

jom buang LEMAK!


assalamualaikum~


start semalam, aktiviti membuang lemak telah diadakan kat kampus kesayangan saya neyh,, 4haghi dorang buat aktiviti buang lemak neyh! lame kan? kan? bermula semalam sampai 23 Februari 2011,, tertanya-tanya apekah aktiviti buang lemak sampai 4haghi berturut-turut??


AEROBIK!


tetiap taon ade,, =.=" it is a competition between units,, this sem, my unit withdraw from the competition because of BIG camp,, na cakap rugi, entahla~ na cakap ta rugi, entahla~ tapi tapi tapi!!!


nampak tak?!



ta nampak ke adiah dye ape?? first place dapat RM200! mane mau dapat aaaaaaa,, second place RM150, third place dapat RM100,, =D besh kan klo competition ade adiah duet? baru semangat na masok kan? kan? na tengok cane semangatnye dorang?? ape lagi, scroll down!!




neyh unit Pendidikan Khas,,dorang jadik kucing!

my fav unit, math!!! mmg ebat r dorang neyh! =D

close-up cket cane dorang make-up,,

spidey,, =D



neyh unit KPLI BI,,


taon lepas unit Math dapat secong ke third,, aaaa cenggitu r,, lupe~ asenye second,, =D dorang punyer aerobik sangat kemas dan menarik! =D


i bukan murtad unit tau korang-korang,, math & science kan ta dapat dipisah oleh BI,, eh! hehehehe~ good luck ea! =D




p/s : esok ta dapat na pegi tengok da unit len buat aerobik sebab da bertolak pegi BIG camp,, =C

Sunday, February 20, 2011

jom research lagi! =D


assalamualaikum~


okeyh, sebelum neyh, research & buat experiment pasal tapai & tempe kan? kan? menjadik oooo! sodap sangat! ade y kurang manis, ade yang manis,, saya suka yang kurang manis,, =D kenapa boley ada yang manis & kurang manis agaknya?? soalan yang agak menjentik minda saya tujukan buat anda,, sila la jawab,, =D


okeyh! lepas je buat tapai & tempe, tetibe lecturer saya yang berkaliber pom announce,,


" minggu depan kite akan buat telor masin,, jadik, sila pikior sendirik pemboleh ubah yang anda na buat disamping resipi na buat telor masin tuh,, saya bagi dua group,, satu buat resipi guna ayo garam,, satu agy buat resipi guna arang atau tanah atau sebagainya,, terima kaseh,, chow dulu! "


hah?! telor masin pulak dah! group saya kene buat resipi ayo garam,, sonang je kan? hehe~ masalahnye, na gune pembolehubah manipulasi ape??? mula-mula na buh telor yang berbeza,, uish mak datin! banyak telor ko na rembat kan? kan? hahahahahahah,, kos tinggi la pulak~ =.="


last-last, buat je pembolehubah manipulasi satu bekas letak ayo garam, satu bekas letak garam je,, haaaaa~ ape akn jadik?? tunggu sebulan lagi,, =D


macam-macam kitorang kene buat kan? ta lame lagi, kitorang na buat yogurt! hahahahahaha,, cam chep la pulak,, tapi buat lam lab,, =D


yang neyh gambo group dak laki yang kene buat telor masin guna tanah liat,, =D


ini arang yang dihancurkan gune pemberat,, haha!

bahan utama : telor itik

tanah  DI KAWASAN perkuburan,, bukan tanah kubur!

bile lelaki yang buat keje-keje dapor.........

ginilah hasilnya,, hahahahaha!


tadaaa! chantek jugak laaa,, =D

sal tanah kubur dan jugak tanah DI KAWASAN perkuburan tu ada beza tau, kata lecturer,, ape bezanya?? klo tanah kubur, tanah tu tanah yang campor ngan mayat-mayat reput dah,, kalsium lam tanah tu dah bertambah dah,, haha! klo tanah DI KAWASAN perkuburan, tanah tu diambil kat kawasan perkuburan tu,, boley paham?? atau masih ta dapat beza??? paham-paham sendirik la,,malas na explain dah,, belajo bertingkat-tingkat kan,, =D




p/s : sedang menikmati nasi goreng cina + vico panas,, lewatnye mentakedarah,, ish3~ =.="

research in progress ; almost ....


assalamualaikum~



having a hard time rite now : :
need someone to talk & joke : :
need a hot chocolate drink : :



too much works can destroy your brain  
:: my hypothesis ::








this is my research  =.="

i'm not lying  =.="

me ; research, tapai, tempe




p/s : still, work is not done ::

Friday, February 18, 2011

kononnya~


assalamualaikum~


ai neyh, sambil buat report biologi, sambil blogwalking,, hehe~ banyak blogwalking dari nulih report,, haha! uish~ tengok blog orang, sonok! chantek-chantek,,


pastu, ngan tetibe, datang la hangen na kasik belog kite chantek jugak,, font macam-macam syomel-syomel kan,, da kuar awan da lam kepale ghupe belog nanti,,


bukak la tutorial~ akhirnya! akhirnya! 





lupekan je laaaaaa~ =.="




punyer panjang tutorial + tade mase klo stakat na hamek mase jap je sambil buat report + ta reti + complicated + tetibe tenet cakap " anda ade mase 60 minit untuk bukak page neyh,, setiap satu page yang anda bukak 10 minit ye anda boleyh gune,, terime kaseh,, gune dengan cermat ye,, "


terima kaseh bebanyak je la ye,, =.="
bior je la belog hambe jadik lagu ni,,


budak pakai tudung pepel kne prank + bermandi bedak + mandi 2x semalam!




p/s : tolong siapkan report biologi saya boleyh?? =.="

Thursday, February 17, 2011

bila da malas ::::


assalamualaikum~


sebelum pape, saya na ucap
SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUL RASUL KEKASIH HATIKU,
YA RASULLULLAH S.A.W.


kembo ambe da hapdek blog dye,, dye hapdek sal kayanyo bahaso kito a.k.a bahase kelate,, hoh! malas nop tulih panjang-panjang,, sila la jenguk belog dye okeyh,,
=D


nah nah,, adiah dari ambe,, link belog dye,, haha!

selamat membaca,, =D



p/s : malah dooh ngoti ngoti nok buak biologi!

Tuesday, February 15, 2011

:: the smell ::



the smell of hot chocolate






:: quiet ::
:: calm ::
:: tranquil ::
:: peaceful ::
:: serene ::
:: restful ::
:: relaxed ::
:: still ::
:: composed ::
:: sober ::
:: placid ::
:: smooth ::
:: sedate ::
:: settled ::
:: immovable ::
:: equable ::
:: pacific ::
:: unruffled ::
:: temperate ::
:: impassive ::
:: even ::
:: collected ::
:: recollected ::
:: sober-minded ::
 :: soundless ::
:: halcyon ::
:: easeful ::
:: self-possessed ::
:: well-balanced ::
:: reposeful ::
:: surgeless ::
:: sober-blooded ::
:: self-composed ::
:: together ::
:: long-suffering ::
:: noiseless ::
:: stilly ::
:: good-tempered ::



p/s : KKBI Biology - not finish yet! 
       Sunday         - need to submit   =.="

Sunday, February 13, 2011

senyum ta nampak gigi?!


assalamualaikum~


setelah sekian lama menyepi tanpa kata, akhirnya, ya akhirnya!!! satu entry telah dibuat,, tu pun sebab cik abie yang tag untuk contest,, klo ta, tade idea mauk tulis,, plus plus plus! more more more & more activities are coming sooooooon! so, there's no time fer me to sit in front of my lappy & 'perah da otak' & write write write,,


okeyh! kembali ke tajuk asal,, senyum ta nampak gigi~ actually, it is a contest,, ya ya ya,, rajin bebenor masuk contest kan? kan? tapela dari duk sesaje tade idea,, haha! sejujur jujur jujurnya, saya klo senyum memang nampak gigi la sebab saya memang ada gigi lagi,, hahahahahaha! nanti tua, da tade gigi, saya join lagik contest neyh okeyh,, =D


gambo-gambo yang akan dipertaruhkan neyh memang bukan saya sorang je lam gambo tu sebab saya jarang hamek gambo sorang sorang,, kenape???? sebab ramai ngat na menyebok,, hahahahahaha! but, the truth is, ta besh hamek gambo sorang-sorang,, tade kenangan ngan kawan-kawan,, tapela ea penganjur, cik muaz,, =D
( psssttt! saya punyer background same r ngan cik muaz,,
jeng jeng jeng~ =.=" )








erk! asenye da cukup la tu kan,, harap diterime pakai la gambo-gambo tu,, hehe~ oh! adiahnye perfume kan? kan? saya suke perfume!!!!! =D



na tag sape ea?? 

awak
anda
kamu
kalian
&
seseorang,,

=D


p/s : get ready fer rehersal action song tonite,, =.="

Thursday, February 3, 2011

happy chinese new year!


 assalamualaikum~


yay! raya! raya! saya suka raya! hooray! dapat duit,, hehe~ =D orang len duk makan besauuu kat umah datok nenek kan, saya plop, duk dapor buat roti jala,, haha! apedaaaa~ raya cina kene la makan besauuu a.k.a yee sang kan? kan? letak asam limau, minyak bijan pastu plum sauce, then gaul tinggi-tinggi sampai tade satu habuk pun ade lam pinggan! hahahahahahaha~ sumenye jatuh ke lantai sebab syok ngat lambung,, =D 




tape,, makan roti jala da okay dah,, tambah plop ngan kuzi ayam,, hulamak! sodap!!! selagi ta abes satu periuk kuzi tu, slagi tu saya makan,, hahahahaha! lenguh pinggan nyah duk buat roti jala,, =.=" mase duk nulih entry neyh, kuzi ayam ta masak agy,, hehe~ my mum pegi makan kenduri la plop,, ish! hari neyh raya cina la mak,, 


hand-made oooo~ =D




yang ta beshnye raya cina taun neyh, sambil duk buat roti jala, perot meragam la plop!!!! geram betol! klo dye tau na buang tape,, neyh sakit jeeeeeeeeeeeeee~ paling ta suke klo sakit cenggini! ta tau cane na buat,, orang na raye la perot! nape la awak ta paham keadaan saya? nape la raye cina jugak awak na sakit?? ish! =.=' 


sabo je la,, jom kita rehat wahai perot!

:: heart wif u ::