Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

pabila kelas menjadi HEBOH!

assalamualaikum~

ai sabtu lepas, ada pameran kat TTC a.k.a Terengganu Trade Centre,, name pameran?? maap, saya ta dapat na kesan tapi ada jugak la kaitan ngan kesihatan gitu kan,, so, disebabkan sekarang neyh subjek Biologi duk pung pang pung pang sal makanan + kesihatan, saya dan seluruh ahli kelas dikehendaki la pegi ke pameran tuh,,

pejalanan bermula pada pukul 11 ++ pagi jugak la,, janji na pegi pukul 11,, tapi biasela,, hehehehehe~ kitorang kepenatan setelah 4haghi berhempas pulas berguling terlentang berenang jadik tarjan dan sebagainya kat BIG kem,, :: BINA INSAN GURU :: nanti saya citer len k,, =D

mende pertama yang kami buat bila sampai kat tempat yang dituju adalah MAKAN!!! hahahahahaha~ lapar berceroks da perot masing-masing,, =D maka kami redah serbu menyerbu our favourite place, MC Donalds,,



& while walking before entering the TTC, i found this!!!


kendian, masoklah kami lam TTC tuh,, pusing punyer pusing, tarak papa pom,, =.=" kami p check kesihatan jerk,, check BMI, …

jom buang LEMAK!

assalamualaikum~

start semalam, aktiviti membuang lemak telah diadakan kat kampus kesayangan saya neyh,, 4haghi dorang buat aktiviti buang lemak neyh! lame kan? kan? bermula semalam sampai 23 Februari 2011,, tertanya-tanya apekah aktiviti buang lemak sampai 4haghi berturut-turut??

AEROBIK!

tetiap taon ade,, =.=" it is a competition between units,, this sem, my unit withdraw from the competition because of BIG camp,, na cakap rugi, entahla~ na cakap ta rugi, entahla~ tapi tapi tapi!!!




ta nampak ke adiah dye ape?? first place dapat RM200! mane mau dapat aaaaaaa,, second place RM150, third place dapat RM100,, =D besh kan klo competition ade adiah duet? baru semangat na masok kan? kan? na tengok cane semangatnye dorang?? ape lagi, scroll down!!











taon lepas unit Math dapat secong ke third,, aaaa cenggitu r,, lupe~ asenye second,, =D dorang punyer aerobik sangat kemas dan menarik! =D

i bukan murtad unit tau korang-korang,, math & science kan ta dapat dipisah oleh BI,, eh! hehehehe~ good l…

jom research lagi! =D

assalamualaikum~

okeyh, sebelum neyh, research & buat experiment pasal tapai & tempe kan? kan? menjadik oooo! sodap sangat! ade y kurang manis, ade yang manis,, saya suka yang kurang manis,, =D kenapa boley ada yang manis & kurang manis agaknya?? soalan yang agak menjentik minda saya tujukan buat anda,, sila la jawab,, =D

okeyh! lepas je buat tapai & tempe, tetibe lecturer saya yang berkaliber pom announce,,

" minggu depan kite akan buat telor masin,, jadik, sila pikior sendirik pemboleh ubah yang anda na buat disamping resipi na buat telor masin tuh,, saya bagi dua group,, satu buat resipi guna ayo garam,, satu agy buat resipi guna arang atau tanah atau sebagainya,, terima kaseh,, chow dulu! "

hah?! telor masin pulak dah! group saya kene buat resipi ayo garam,, sonang je kan? hehe~ masalahnye, na gune pembolehubah manipulasi ape??? mula-mula na buh telor yang berbeza,, uish mak datin! banyak telor ko na rembat kan? kan? hahahahahahah,, kos tinggi la pulak~ =.=&q…

research in progress ; almost ....

assalamualaikum~


having a hard time rite now : : need someone to talk & joke : : need a hot chocolate drink : :


too much works can destroy your brain   :: my hypothesis ::













p/s : still, work is not done ::

kononnya~

assalamualaikum~

ai neyh, sambil buat report biologi, sambil blogwalking,, hehe~ banyak blogwalking dari nulih report,, haha! uish~ tengok blog orang, sonok! chantek-chantek,,

pastu, ngan tetibe, datang la hangen na kasik belog kite chantek jugak,, font macam-macam syomel-syomel kan,, da kuar awan da lam kepale ghupe belog nanti,,

bukak la tutorial~ akhirnya! akhirnya! 




lupekan je laaaaaa~ =.="



punyer panjang tutorial + tade mase klo stakat na hamek mase jap je sambil buat report + ta reti + complicated + tetibe tenet cakap " anda ade mase 60 minit untuk bukak page neyh,, setiap satu page yang anda bukak 10 minit ye anda boleyh gune,, terime kaseh,, gune dengan cermat ye,, "

terima kaseh bebanyak je la ye,, =.=" bior je la belog hambe jadik lagu ni,,





p/s : tolong siapkan report biologi saya boleyh?? =.="

bila da malas ::::

assalamualaikum~

sebelum pape, saya na ucap SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUL RASUL KEKASIH HATIKU, YA RASULLULLAH S.A.W.

kembo ambe da hapdek blog dye,, dye hapdek sal kayanyo bahaso kito a.k.a bahase kelate,, hoh! malas nop tulih panjang-panjang,, sila la jenguk belog dye okeyh,, =D

nah nah,, adiah dari ambe,, link belog dye,, haha!
selamat membaca,, =D


p/s : malah dooh ngoti ngoti nok buak biologi!

:: the smell ::

the smell of hot chocolate





:: quiet :: :: calm ::
:: tranquil ::
:: peaceful :: :: serene ::
:: restful ::
:: relaxed ::
:: still ::
:: composed ::
:: sober ::
:: placid ::
:: smooth ::
:: sedate ::
:: settled ::
:: immovable ::
:: equable ::
:: pacific ::
:: unruffled ::
:: temperate ::
:: impassive ::
:: even ::
:: collected ::
:: recollected ::
:: sober-minded ::
:: soundless ::
:: halcyon ::
:: easeful ::
:: self-possessed ::
:: well-balanced ::
:: reposeful ::
:: surgeless ::
:: sober-blooded ::
:: self-composed ::
:: together ::
:: long-suffering ::
:: noiseless ::
:: stilly ::
:: good-tempered ::


p/s : KKBI Biology - not finish yet!         Sunday         - need to submit   =.="

senyum ta nampak gigi?!

assalamualaikum~

setelah sekian lama menyepi tanpa kata, akhirnya, ya akhirnya!!! satu entry telah dibuat,, tu pun sebab cik abie yang tag untuk contest,, klo ta, tade idea mauk tulis,, plus plus plus! more more more & more activities are coming sooooooon! so, there's no time fer me to sit in front of my lappy & 'perah da otak' & write write write,,

okeyh! kembali ke tajuk asal,, senyum ta nampak gigi~ actually, it is a contest,, ya ya ya,, rajin bebenor masuk contest kan? kan? tapela dari duk sesaje tade idea,, haha! sejujur jujur jujurnya, saya klo senyum memang nampak gigi la sebab saya memang ada gigi lagi,, hahahahahaha! nanti tua, da tade gigi, saya join lagik contest neyh okeyh,, =D

gambo-gambo yang akan dipertaruhkan neyh memang bukan saya sorang je lam gambo tu sebab saya jarang hamek gambo sorang sorang,, kenape???? sebab ramai ngat na menyebok,, hahahahahaha! but, the truth is, ta besh hamek gambo sorang-sorang,, tade kenangan ngan kawan-kawan,, tapela …

happy chinese new year!

assalamualaikum~

yay! raya! raya! saya suka raya! hooray! dapat duit,, hehe~ =D orang len duk makan besauuu kat umah datok nenek kan, saya plop, duk dapor buat roti jala,, haha! apedaaaa~ raya cina kene la makan besauuu a.k.a yee sang kan? kan? letak asam limau, minyak bijan pastu plum sauce, then gaul tinggi-tinggi sampai tade satu habuk pun ade lam pinggan! hahahahahahaha~ sumenye jatuh ke lantai sebab syok ngat lambung,, =D 



tape,, makan roti jala da okay dah,, tambah plop ngan kuzi ayam,, hulamak! sodap!!! selagi ta abes satu periuk kuzi tu, slagi tu saya makan,, hahahahaha! lenguh pinggan nyah duk buat roti jala,, =.=" mase duk nulih entry neyh, kuzi ayam ta masak agy,, hehe~ my mum pegi makan kenduri la plop,, ish! hari neyh raya cina la mak,, 





yang ta beshnye raya cina taun neyh, sambil duk buat roti jala, perot meragam la plop!!!! geram betol! klo dye tau na buang tape,, neyh sakit jeeeeeeeeeeeeee~ paling ta suke klo sakit cenggini! ta tau cane na buat,, orang na raye la pe…