Skip to main content

first contest :: CONTEST KAMI KEMBARKAH ::



lewat-lewat malam, baru na godek-godek lappy,, al-maklumla, baru balik dari forum maal hijrah,, baek kan? baek kan? hehe~ pas duk godek-godek lappy, tetibe tetengok satu amaran eh! pelawaan dari cik ninie tersayang pasal CONTEST KAMI KEMBARKAH,, actually, neyh pes time join contest,, jadik, ta bape reti,, hehe~ kire junior ler,, jangan isau! saya usahakan jugak untuk penuhi impian cik ninie yang telah tag saya dari tuan asal punyer contest neyh, cik dina,, =D


contest yang sangaaaat lah menarik untuk di join! ta susah pom,, =D kite kene citer pasal belangkas! =D ape pulak belangkas! silap silap! kite kene citer tentang kawan yang boley dikatakan kalo pegi mane-mane, musti dye ade untuk kite,, bak kata simpulan bahasa melayu, macam belangkas,, cewah!! besh kan contest neyh,, jom tengok syarat-syaratnya,,



1. buat satu entry bertajuk 'CONTEST KAMI KEMBARKAH'

2. semua blogger pun dialu-alu join contest nie...tak kira laki or perempuan pun boleh join...

3. WAJIB laa jadi follower FairyFysha kalau nak join contest nie....senang nanti nak tahu update terkini..

4. WAJIB letak banner contest ini kat sidebar blog korang yerk..(untuk promosi...hehe..)opss...jangan lupe link kan entry contest nie tau...

5. cerita serba sedikit laa pasal contest nie...

6. lepas join jangan lupa tau tinggalkan link korang kat tempat comment CONTEST nie...

7. kalau rajin tag laa 3 orang or lebih kawan blogger korang...jangan lupe inform mereka sekali tau...lagi ramai join lagi menarik kan...=)


diambil teros tanpa sebarang paksaan mahupun road-block dari blog tuan empunya contest,, hehe~


jom continue!
neyh la belangkas saya yang melekat kat saya tu,, =D

dye sangatlah lucu sampai boley pecah perut,,
cube la borak ngan dye klo na tau cane rase pecah perut tu,, =D



cik ninie kasik 4 gambo,, saya sebagai seorang yang pemalu lagi low profile, kasik 3 cukup ler walaupun saya ase cik dina na satu je kot,, haha! oh! untuk pengetahuan korang lagi contest neyh bukan untuk muka yang seiras! saya & belangkas saya tu, KEBETULAN sahaja,, takdir Allah ayng temukan kitorang,, meh na citer lebey lanjut,, =D

mak dye bagi nama dye NUR FARAHIDA BINTI ZULKIFLI,, pastu, mak dye lahirkan dye pada 21 SEPTEMBER 1990,, boley panggil dye Farah,, cane boley kenal dye? panjang citernye tapi akan saya pendekkan,, 


tempat temuduga IPG sama - IPG Kota Bharu -
kumpulan temuduga sama
dapat IPG yang sama - IPG KDRI-
satu unit yang sama - sains -
satu kelas yang sama - sains 2 -
&
satu bilik yang sama
&&&
kadang-kadang sekatil,, haha!
*pssssttt! kami penakut,, =.="


semuanya KEBETULAN,, dye orang pertama yang tegur saya mase hari daftar kat IPG neyh,, saya kan over pemalu,, jalan tunduk bawah jer,, haha! dye senang sangat tegur orang sebab dye peramah,, pastu, dye neyh jenis yang berterus terang,, ' berkata benarlah walaupun ianya menyakitkan',, itu yang selalu dye pesan untuk saya tapi ehem! hehe~ dye tegur saya ape yang ta baek,, memang kawan sejati r orang cakap,,


klo dah sekelas sama, bilik pom sama, memang belangkas guna gam gajah r kan,, haha! dalam gelak-gelak gila-gila dye pom, ade tegasnya,, jangan ler carik pasal ngan dye terutama klo time tido,, * both of us love to sleep,, =D * apa yang pasti, dye sangatlah baek & sangatlah lucu,, klo sehari ta buat orang gelak, memang ta sah kot,, konon na senyap, ta mo bercakap,, dye berjaya lakukannya dalam masa 5 minit sahaja! see?? she's so talkactive,, 


mase mula-mula jejakkan kaki kat IPG neyh, sume orang tanya, "kembar ke?" klo selisih tu, klo ta pandang dua kali memang ta sah,, haha! klo kitorang malas sangat na jawab, kitorang ya kan je,, klo ta, kitorang kne explain panjang + dengar dorang duk cakap ta percaya muka sama,, hehe~ terima kaseh & syukur di atas anugerah Ilahi yang diberi,, Alhamdulillah~


asenye da panjang lebar da entry neyh,, excited punyer pasal,, hikhikhik~ pastu, na ucap time kaseh ta terhingga untuk cik ninie kerana tag saya & untuk cik dina sebab contest yang menarik + berjaya tarik perhatian saya untuk join contest neyh,, =D


mase untuk mengetag!


cik rabiatul yang shomel gitu






p/s : name dye FARAHIDA & nama saya FARHANIS,, kebetulan~ =D

Comments

Mohd Suffian said…
miahahaha...
memang sama ah muke korang...
tapi muke kawan awak tu cam garang sket,
hehehe...
DiNa RiaNa said…
MEMANG SEIRAS..
SAMA-SAMA COMEL..
NEWAY..
THX 4 D ADD...
GUD LUCK YAA~~
=)
hunnys~ said…
:: cupee ::
hehe~
time kaseh!
=D
dye ta garang pom sbnrnye,,
=D
hunnys~ said…
:: dina ::
thnx fer da sweet contest too,,
=D
Mohd Suffian said…
sama-sama,
tapi takpe,
awak cakap je kat dia, saye cakap dia nampak cam garang,
heeeee...

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…