Skip to main content

DutchLady 1/2 dozen RM1.40?!



kite bukan berada kat Jepun sekarang ya tapi bila bab-bab harga barang tetibe jadik murah giler, bukan kat Jepun je macik-macik sanggup beratur panjang, saya pom sanggup!!!!!




SITI UMAR AL-FAROUK - Setengah dozen air kotak Dutchlady pelbagai perisa yang kebiasaannya berharga RM 7 ++, kini berharga RM 1.40! mengejutkan? mengujakan? sememangnya!! saksi, Roz'ain J bersama rakannya, Seri Nur F yang juga merupakan penduduk tak berapa tetap kolej kediaman Siti Umar berkata, ' ko tengok sendirik resit neyh! sengget pat kan?kan?',, dia yang dikatakan keluar pada petang itu untuk mencari daun pisang bagi membalut tapai sebagai pembolehubah eksperimennya telah singgah di Hook Kee Seng untuk membeli sedikit barang,, rakan-rakannya yang sememangnya meminati & menggemari air tersebut melonjak, melompat, berteriak, menangis & teruja mendengar berita tersebut,, sebaik selesai solat Maghrib, rakan-rakannya yang lain dengan teruja sehingga sejuk kaki tangan telah bergegas ke Hook Kee Seng,,

perjalanan malam~

Hook Kee Seng,, bukan orang tuh! kedai tuuu~

awal-awal da rembat troli,, =D

mangsa!

Syazwani K yang sedang sakit pada waktu tersebut dengan tiba-tiba boleh terlupa tentang sakitnya akibat teramat teruja denagn penurunan harga air tersebut,, mereka membuat rumusan, kesimpulan & ringkasan bahawa penurunan tersebut disebabkan oleh air dah nak expired,, berita selanjutnya~


apabial sampai di rak air tersebut, keterujaan mereka tetibe menurun secara mendadak apabila tiada tulisan promosi mahupun lelong dipaparkan,, kehairanan mula terpancar di riak wajah mereka,, lalu, di scannya pelbagai perisa tersebut,, mane tau kot-kot kat scanner tu tulih sengget pat,,


hampa~~~ hanya itu yang tergambar di riak wajah mereka,, mereka masih tidak berputus asa lalu membuat pelbagai andaian,, salah seorang dari mereka dijadikan mangsa untuk membayar 1/2 dozen air tersebut dengan harapan yang sama,, 'keluarlah sengget pat!!!!',, keputusannya??


tiada~ perbelanjaan yang sepatutnya dihabiskan sebanyak kurang dari RM10 pada malam itu bertukar menjadi RM 30 apabila masing-masing mula kecewa lalu membeli sepuas hati,, sekian dari saya, Anis, mangsa keadaan,,





waaaaaaaa~ hampa sangat kot!!! berangan bagai nak rak da oooo~ konon lam almari tu na kasik full air tu jerk,, boleh rase tak perasaan saya?? ta boleyh?!!!! tapela~ hanya mangsa yang tau,, uhuk,, =(










p/s : kitorang buat spekulasi bahawa kak cashier tu salah scan! huh~

Comments

Mohd Suffian said…
bhahahhahaa... lawak gileeee
hunnys~ said…
soalan! soalan!

ape y lawaknye??
Mohd Suffian said…
korang ah lawak. tah pape tahhh...
tu ahh, lain kali jgn doakan benda yang bukan-bukan kat saye,
kan dah kene balik,
padan mukeee
hunnys~ said…
tade kaitan yerk,,
haha!
Mohd Suffian said…
ada...
sangat adaaa...
hunnys~ said…
alaaaaa~
jeles la tu ngan kite,,

hahahhahahaha!
Mohd Suffian said…
wat ape nak jeles ngan orang gile cam awakkk???
hunnys~ said…
saya ta gile lagi,,
waras,sihat walafiat agy,,
hehe~

pastu,baek plop tu!
=D
cikpia said…
HKSeng.....??? terengganu???

teringat zaman kecik2 dulu HKS je satu2 nye kedai yang ada kat KT. he he.....
hunnys~ said…
:: cikpia ::

a'ah,,
Hook Kee Seng,,
hehe~

sy blajo kt IPG,,
=D
kat batu rakit,,

ase mls na pegi jejaoh,
ctu jela tmpt sopimnye,,hehe~


p/s : hrga brg dye agak mhl ler,,uhuk,,
=.="

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…