cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Monday, January 31, 2011

$$$$$ kaching! kaching! =D


assalamualaikum billion-air million-air!


udara je banyak,, juta juta lemon udara! hehehe~ entah pape yang dikarutkan,, okeyh! straight to da point,, sebenarnye, mata saya sedang besinar-sinar bling-bling skam neyh,, haha! kenape?? sebab saya buh lampu lip lap lip lap kat mata saya,, muahahahahaha! 


tadela! mau kene renjatan elektrik, baru ta ley tengok duit bling-bling,, sebenornye, elaon da masyukkkkkk! hehehe~ so, saya & kawan-kawan seperjuangan di medan perang da ta jadi na pegi perang da sebab sume mata kuar duit da,, bukannye sume mate dorang tetibe jadik mesin ATM! bukan lerrrrrr~ cube cakap, sape punyer mata ta kuar tulisan 'duit oh duit' kalo tetibe lam bank korang yang ade duit spuloh hengget tetibe ade RM 3K +++++ ?!!! sila tolak secara slow pacik macik usahawan, billion-air, million-air, lemon-air & jugak manusia yang memang da banyak duit,,


klo duit neyh?? time kaseh je la,, hehe~

mau na pegi bank suh usulkan buh geriji besi, laser, pagar besi, pagar letrik, otromen, pawe rengges kat mesin ATM & jugak bank tersebot,, uishhh~ sayang betol duet dye kan,, haha! klo awk ta kuarkan duet tu cik Anis, awak na makan ape agaknye ye?? awak na beli buku cane ye?? awak na beli barang cane ye?? mintak ngan mak ayah awak ea?? pastu, duet awak buat pekasam?? wahhhhh! seronok + bersyukur + mintak supaya ade anak ramai macam awak cik Anis!


hello! klo mak bapak billion million lemon lemon-air pom boley bankrup ade anak cam awak cik Anis,, haish~ saya da pikirkan supaya duet saya beranak pinak! hahahaha~ bukan suh angsa makan duet saya pastu kuarkan telor mas! SAHAM! yup,, hehe~ 


yay! kaya! kaya! bukan roti kaya!!!!

tapi ade risiko kan? ape barang namenye saham klo tade risiko? pastu, yang awak na pegi letak beribu buat ape? letak sikit sudaaaaa~ ok dah! da panjang bebel,, taTa! g2 je awak stop?? yela,, yela,, 





assalamualaikum~
=D







p/s : balik cuti a.k.a bawak balik sekalik report lab + tutorial falsafah,, =.="

50th followers!


assalamualaikum sume-sume!


tajuk ta ley blah kan? orang len da beratos-ratos punyer follower pom tade buat entry,, ehhhh! tapela,, punyer la susah saya na dapat follower, tu yang saya buat entry spesel,, hehehehe~ tahniah untuk cik zila sebab jadik follower ke 50 saya,, tima kasih sangat-sangat! saya hargainya,, =D nah, hamek la adiah dari saya!


iphone 4 utk cik zilla,, =D



p/s : cik zilla hamek gambo je ea,, =D

Sunday, January 30, 2011

ur my BFF~



i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D


i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(



 ***********


Friends : call your parents by mr and mrs..
Best Friends : call your parents dad and mom..

Friends : has never seen you cry..
Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..

Friends : never asks for anything to eat or drinks..
Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..

Friends : asks you to write down your phone numbers..
Best Friends : she asks to you for her numbers..

Friends : borrow stuff for a few days then gives it back..
Best Friends : has a closet full of your stuff..

Friends : only knows a few things abaout you..
Best Friends : could write biography on your story..

Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing..
Best Friends : will always go with u together..
 
------------------------------
 
how far you know about your lovely BFF.. answer this :


1. Tempat pertama bertemu dan pada tahun berapakah?
:: Sekolah Kebangsaan Hamzah 2, mase darjah 4 (2000) ::

2. Nama penuh dan tarikh lahir beliau?
:: Nur Zarith Sofea Badir Noon Zaman :: 050990 ::
 [ sebulan sebelum kelahiranku ]=D

3. Anak ke berapa dari berapa adik beradik?
 y neyh agak bermasah cket,, hehe~ 
sowie dear, ta ingat,, =P
:: klo ta silap, anak ke 5 KOT dari 8 ::
correct me if i'm wrong, plisss~

4. Rancangan kegemaran beliau?
:: dye jarang tengok tv,, hehe~ ::

5. Warna dan makanan kegemaran?
:: pink! pink ! pink! same cam saye,, hehe~ ::
:: dye suke mam roti! ::
selalu beli ngan saya kat kedai ROTI DESA,, =D

6. Namakan kekasih hati beliau dan berapa lama hubungan mereka.
 :: of coz la Nik Nurfarhanis! ::
tade owam len dah,, =D
11 tahun!!! =D

7. Lagu kegemaran beliau?
:: dulu selalu layan lagu lame-lame,, pastu westlife! ::
skam da ta tau dah,, =(
  
8. 5 perkara menarik tentang BFF anda?
:: chantek sangat! ::
:: baik hati ::
:: suke senyum ::
:: saya suke kening dye! asli punyer! ::
:: lucu sangat ::
:: bakal misi y shomel ::


9: Kata-kata istemewa untuk beliau :
"A true friend is someone
who thinks that you are a good egg
even though she knows that
you are slightly cracked." Bernard Meltzer. 







khas untuk rith :: 


" maaf sebab banyak org ta tau tentang rith,, ='( i should noe everything 'bout u but something happened in the middle of our friendship,, dun worry! awk tetap kawan saya sampai bila-bila,, da ta mo ingat yang lepas-lepas,, org na balik rith org y dulu,, yang ceria,, yang sentiase ade ngan org,, rith yang selalu banyak cakap,, tiap kali org ingat sal dulu, org mesti nanges,, tiap kali rith tulis tentang org, org mesti nanges,, terharu ooo~ ='( papepom, saya tetap sayang awak sampai bila-bila!!! "





p/s :  sume yang saya tulis kat atas tu, dari memori kepala saya yang da lapuk,,

Thursday, January 27, 2011

:: wishlist 2011 ::


assalamualaikum! =D


kite kan, baru kan, bangun kan, tido kan,, haha! sebenonye, duk kat uma da skam neyh,, yay! cuti tahun baru cina,, time kaseh ler bebanyak sebab adekan cuti neyh walaupun saya ta terlibat,, haha! bangun-bangun tido, teros teringat tentang wishlist yang terbengkalai neyh,, da na abes bulan da Anis oi! tapi tape~ tahun ta abes agy,, hehe~ jom kite tengok wishlistssssssssss saya,, =D



1 ) up-grade camera,, pheewwit! banyak duit awak kan? kan? =.=" cane pom, na upgrade gak! tahun neyh, mesti ade jugak adiah untuk diri sendirik! jadi, SILA KUMPUL DUIT DARI AWAL~ 

d90 - macam TERover sangat je na upgrade - =.="

d3100 - ok la klo y neyh tapi function dye more to video la plop,,


2 ) kereta itu penting! sighs! =.=" tetiap tahun ade lam wishlist,, bile entah ko na get-out!

tetap menjadi poooojaan atyku! =D


3 ) speaker,, saya na kasik bilik saya hancus! haha!


ego3nity,, mmg melampau giler wishlist!

4 ) mp3,, hurmmm~ yang neyh da lame jugak lam wishlist,, mampu je na sambar klo ade depan mata,, haha~

s700 - entah dapat ke tak,, =.="

eseries,, chantek sangat! =D


giler betol! sume gadgets kan? kan? mau ta abes duit cenggini,, klo dapat RM 1juta pom, belom tentu cukup buat saya,, haha! ok ok~ saya tipu,, saya agk cermat bab-bab duit neyh! punyer la berkobar-kobar na beli,, bile da cukup duit, da sampai kat kedai, boley jerk selamba badak air badak sumbu cancel,, =.=" ta tetap pendirian jugak manusia neyh,,


dalam senarai wishlist kat atas, yang menjadi keutamaan skam neyh, na upgrade kamera,, Ya Allah~ Kau makbulkanlah doa hamba-Mu,, Aminnn~ doakan untuk saya jugak ye,, =D yang len-len, boley je na sambar sambil pejam mata KECUALI kereta,, yang tu, O MY GOD! cannot aaaa na men pejam-pejam mata buat-buat buta pastu sambar kete tu,, tade sape na layan!


ya ya ya~ i noe,, cost sume mende tu giler tahap zirafah sikit punyer mahal,,bahasa apekah?? ignoreeee~ na upgrade camera tu, da beribu,, =.=" tengok ler dulu tapi nak sangat okeyh! ikat perot sampai jadik papan keping la ea,, hahahaha!

Tuesday, January 25, 2011

experiment!


assalamualaikum,,


seminggu yang lepas, saya bersama kluzmate saya kena buat experiment biologi,, ta men bedah-bedah neyh! goli den eh! sem lepas men bedah-bedah dah,, cukop! sambung citer,, kite na kaji tentang pernafasan anaerobic,, hehe~ apekah anaerobic respiration itu?? sila google sendirik,, terima kaseh,, =D


jadi, untuk menjalankan experiment ini, kami dikehendaki membuat tapai & tempe,, dijelaskan sekali lagi,, TAPAI & TEMPE!!! bukan tapai & tempe gune plasticine ke ape ke,, bukan bukan! =.=" tapai & tempe betol,, =D agak seronok walaupun buat lam lab,, haha! tapi kan, bile gtau yang kitorang kene buat tapai & tempe untuk experiment, sume heran + pelik,, jangan isau,, saya pom pelik! haha~


jap je buat,, masalahnye, bile namenye experiment + bakal chekgu sains yang na ajar bebudak nanti, experiment tu hendaklah dilakukan sendirik dengan menggunakan pelbagai pembolehubah,, ingat tak pembolehubah ape?? ta ingat?! baru bape lame tinggal sekolah,, haish~ =.="


da panjang bebel nampaknye,, saya punyer group ubah kuantiti yeast a.k.a ragi tapai & ragi tempe,, na tengok rase cane klo ragi tu berlainan kuantiti,, =D


akhirnya, tapai & tempe saya menjadi!! dap dap dap! =D sangat cedappppppppp! ta manis,, tempe?? masih jugak menjadi! hehe~ tapi na buat balik umah na tunjuk kejayaan buat tapai & tempe ta tercapai,, tapela ibu ayah~ papa mama tengok gambo je la ea,, =D


tapai buh daun pandan,, =D


tempe


itu fungi a.k.a kulat putih,, =D









p/s : seronok tengok perubahan tempe dari tade fungi jadik ade banyak,, =D pengalaman pertama!

Sunday, January 23, 2011

war in my body!


assalamualaikum~ hukhukhuk,,
* gaya sore throat,, hehe~



sari pati kelapa eh! berita utama la! peperangan yang ta berapa besar sangat sedang berlangsung eh! berlaku antara bakteria baek & bakteria jahat,, bakteria baek sedang berhabes-habesan mempertahankan barrier dorang setelah 2hari ditebuk, dirompak, ditusuk, dihancur, diserang dengan lemah lembut bak kapas oleh bakteria jahat,,


peperangan yang julung kali diadakan, mane plop peperangan neyh sengaja diadakan Anis!,, silap silap,, peperangan yang julung kali berlangsung ini dinamakan sebagai Perang Khandaq,, eh! awak,, seronok-seronok je buh name perang kan?kan? tukar!! perang ini dinamakn sebagai Perang Influenza,, pergh! baru besh name,, haha~


buat mase sekarang, bakteria baek masih lagi bertahan tanpa bantuan dari pihak luar a.k.a ubat pahit mahupun manis,, mereka menggunakan segala kudrat yang ada untuk menewaskan bakteria jahat,, lalu, pemilik tanah, bukan la!! pemilik badan laaaa~ ok ok,, pemilik badan telah mengalami beberapa side effects akibat dari peperangan tersebut,, antaranya adalah :


1) hidung da merah cam badut

2) duk sok sek sok sek sebab idong ade air,, bukan sengaja buh air tau!

3) badan panas sejuk,, klo panas tu, neyh mesti sebab tempat tu kne bom,, betol! percayalahhhh~

4) sakit badan a.k.a nerves a.k.a urat ta bape na dawai,, hancus dek kne bom ngan bakteria jahat!

4) sakit kepale akibat bising bunyi dorang duk berperang! senyap boley tak?!




ok,, itu saja berita buruk hari ini,, segala perkembangan tidak akan di-update,, hahahahaha~


tiada kaitan ngan berita neyh,,haha!




p/s : cepat la cuti,, na balik~ ta larat da neyh,, ='(

Saturday, January 22, 2011

residential colleges day :: day TWO ::

waalaikumussalam~
bgs2,, na baca entry bagi salam dulu,, baek betol,, anak sapa la neyh? hehe~


hari kedua bermula awal pagi agy,, perasmian & aerobik perdana,, klo ta silap, aerobik tu kul 8 KOT,, punyer la semangat na aerobik kan, turun-turun da abes daaaa~ haha! turun kul 8.30, mane na sempat,, muahahahaha~ pastu ade sukaneka untuk penghuni wanita + kanak-kanak,, dolu2, men rebut-rebut gula-gula jerk,, skam neyh, bukan setakat gula-gula, ngan duit skalik!!! tabur syiling + gula-gula,, mata duitan punyer budak! *jeles sebenornye~ =.="  petangnya pulop, sukaneka untuk penghuni lelaki,, malam, acara kemuncak, mini konsert,, boley la tahan dari tade lasom kan?kan? =D


sila la tengok gambo-gambo yang ta seberape neyh,, hehe~ malas na citer panjang! so, gambo neyh dari pagi sammmmmpai malam,, scroll la bebaek k,, =D




muka di pagi hari yang segar,, hehehe~



i love this pic damn much! sape y hamek?? saya! haha~

yang ini jugak,, sape yang hamek?? saya jugak!!

n also this,, ta mo riak dah,, alhamdulillah~ =D

neyh miss saya okeyh! =D



haiyah! tolong jangan dekat ngan wani!




photographer pagi itu,, =D



awak sangatlah gedix,, tolong pegi jaoh2!




makan nasi lemak atas jalan raya,, motif?? kasihan~

sukaneka wanita,, -sambut belon air-

gerai kami ade popia pisang tersedap di dunia!! =D

berebut duit! bukan gula-gula,, =.="

mini konsert,,









p/s : harap-harap femula nerves & sciatic nerves + tibia nerve ta rosak,, uhuk~

residential colleges day :: day ONE ::


assalamualaikum


lame ta post entry kan?kan? hehe~ actually, malas na tulis agy sebab :

1) malas
2) busy giler
3) ta sempat
4) na abeskan dulu hari kolej kediaman


cukup la empat kan,,hehe~ disebabkan aktivviti dye yang banyak, jadi saya ringkaskan gune gambar,, haha! banyak gambar, sikit citer,, besh kan? kan? =D oh! sebelum tu, saya bersama Persatuan Seni Silat Cekak bukak gerai,, hikhikhik~ sambil-sambil duk jual tu, kitorang ajak masok silat skali,, =D



jom kite teroskan dengan aktiviti hari pertama! jommmm!!! jangan muntah plop tengok banyak gambo k,, hehe~



daftar utk merentas desa,, 369, lawa gler no gua! haha~

warm-up dulu! =D

prepare to run!


akhirnya, top30! first tyme dalam idop + sejarah!

penat gilossss~ =.="

100+ sangat berguna pada waktu itu,, =D


kak! saya da glemer kan akak! =D


***********************************


sesi pagi da abes da! kite ke jelajah ke sesi petang plop k,, =D


van milo yang datang boley membankrup kan sesape y jual air,,haha!





 ********************


 sesi malam menjelma! =D



gangster IPG,,haha~


makan-makan kat gerai sedap punyer sup!! =D

mum's calling,,
 



okeyh! da selesai da untuk first day,, =D nanti saya sambung untuk day two plop,, papai! =D







p/s : disebabkan terover push body over da limit sangat mase lari,kaki jadik sakit sangat sampai skam! ='(

:: heart wif u ::