Skip to main content

warded!


assalamualaikum


jangan plop tetibe sakit aty jantung tangan mata mahupun hidung bila baca tajuk tu,, saya sehat Alhamdulillah,, bukan saya yang masuk wad! bukan bukan! =.=" saya ta mo masuk wad,, nanti kan, tangan abes lebam-lebam kene cucuk jarum, kene masuk air, hamek darah,, uuuuuu~ seram!!! 


neyh ha! sepupu saya, kechik-kechik da kene masuk wad,, umo baru stahun lebey,, cian dye,, =( doktor suspect denggi sebab darah dye cair,, platelets dye kurang,, 29 / 150,, owh! sangat lah sikit,, =( tapi Alhamdulillah, bukan denggi,, tau ta ape platelets??? meh na kasik gambar import khas dari mr. google saya yang tersayang,, =D



platelets neyh la yang tutup luka kite tau,, klo platelets neyh kurang, klo kite luka cket jerk, banyak ler kuar darah tu,, klo terhantuk kepale time-time cenggini, pendarahan lam otak boley berlaku,, seram tak?! serammmmmm~ jadik jaga la kesihatan anda anda anda anda anda dah! banyak pulak~



berbalik kepada cerita saya dan bukan cerita anda, disebabkan darah dye still cair & platelet ta beranak-pinak dengan aktifnya, dari ospital besar Machang, c kechik neyh tros dihantar ke ospital besar Kota Bharu,, wuwu~ cian dye,, tangan dye, abes lebam-lebam,, hari-hari kene hamek darah ooo~ doktor kate, slagi platelets dye ta turun sampai 10 / 150, doktor ta mo kasik ubat,, 10 tu da kritikal awk~~ ape? doktor kejam??? jangan pk camtu,,


takan la selama kita idop, klo sakit, na bergantung ngan ubat jerk,, sakit kepale, ubat,, sakit kepale, ubat,, hurmmm~ doktor tu tanak kasik ubat sebab na suh body tuh berjuang sendirik untuk naikkan bilangan platelets tu,, kasik chance r kan? neyh, ta sempat body na berjuang, da masukkan ubat,, merajok segala jenis bakteria baek & antibody tu,, haaaaaa~ na suh dorang majok? ta mau kan,,


Alhamdulillah~ walaupun platelets dak kechik tu ta nek sampai bilangan yang sepatutnya, dye da kuar ospital,, tapi hari-hari kene pegi ospital jugak,, ospital Machang jerk,, dekat jerk ngan umah dye,, semalam pegi umah cik kechik neyh,, na hamek gambar dye tapi ta dapat,, aktip sangat tuannye,, =.=" kite na hamek gambo dye, dye na hamek gambo kite,, hadoi~ last2, habok pom tarak,, tapi dak kechik neyh da kurus cket,, =D sa ta tembam,, hehe~


arap sangat dak kechik yang chomel neyh cepat sembuh,, =D

iman husna

Comments

Mohd Suffian said…
comel gile dak nih!
cian diaaa...
hunnys~ said…
mmg cian~
da la kechik agy,,
klo da bsr, xpe laaa~
Mohd Suffian said…
tu ah sal... ishhh...

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…