Skip to main content

tips untuk kuruskan badan

hohohoho~ disebabkan adek saya a.k.a dr.tips selalu eh memang mengeluarkan tips-tips yang bagus, jadik, saya selaku kakak yang tak penah sah mahupun disahkan terasa terpanggil untuk membuat tips,, hehe~ tips saya sangatlah senang,, sesiapa pun boley ikut tak kira tok nyang, tok nenek, pacik, macik, jiran tiri atau jiran 40 buah rumah sekalipun,,



ha! hamek kau! slim gitu~


ta der gambar orang melayu ka??


ha! hamek! hamek!


hehehehe~


caranya :

JANGAN MAKAN SELAMA DUA HARI!


ha! tu je tips dari saya,, saya da penah buat! sangatlah berkesan sampai berat saya ta naik-naik sampai sekarang,, tang tu ja berat saya,, haha!



cautions : 

* lakukan bila anda sihat sahaja,, klo sakit, ta yah memandai!
* kembung perut, angin masuk perut, puting beliung mahupun tsunami akan hadir dalam perut anda
* jangan minum ENO! gune minyak angin jerk ok~
* perut akan rehat selama dua hari,,
* boley telan roti dan lain-lain kecuali nasi,, ( kan da gtau, ta makan nasi )



komen pengamal tips neyh ( iaitu saya ) :

 " setelah saya mula menjauhkan diri dari nasi selama dua hari, tsunami mulai melanda di dalam perut saya,, namun, saya hentikannya dengan menggunakan minyak angin,, lega rasenye~ perut saya terasa agak ringan apabila tiada makanan mahupun seranggan atau cacing di dalam perut saya untuk dikisar,, setelah tamat tempoh penyeksaan, saya mula membedal nasi sebanyak dua pinggan,, berselera sekali saya makan! macam orang kebuloq! ta sempat saya menghabiskan suapan terakhir, perut mulai 'brona',, sakit sekali habaq ang! ta boley na berdiri oooo~ sebabnye?? perut da mula bekerja dengan bersungguh-sungguh mengisar makanan tersebut,, fuh fuh fuh! sakit oooo~ nasihat saya, JANGAN AMALKAN TIPS INI,, terima kasih! "



haaa~ itulah dia komen dari pengamal kita,, hehehehehe~ selamat menjauhkan diri dari tips neyh,, tata! hingga berjumpa lagi!





p/s : bukan sengaja ta makan! atas meja tu ade ikan rebus jerk,, mulut ta mo nganga! tu yang ta makan sampai dua hari,, haha!

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…