Skip to main content

oh! mak bee

mak bee,, ya! mak bee~ bukan sebarang mak bee,, bukan sebarang mak,, mak bee jugak bukan sebarang binatang mahupun serangga,, lihatlah dunia! mak bee!!!!! ok dah~ da habes mengarut,, mak bee yang saya na habaq neyh bukannya mak bee kuah rojak mahupun pencolek buah ( buruk je bahasa ) ,, mak bee mai dari penang nuh! haha~


apa kaitan ngan mak bee plak cheq neyh? tak dak pa eh~ saja ja,, ekceli, cheq na p pulau pinang,, kononnya la, na ronda-ronda cuti-cuti Malaysia,, tapi masalahnya sekarang neyh musim ujan,, agak tergendala la rancangan cheq na p pulau pinang tu,, da la cheq da habaq kat kawan cheq yang duk belah sana cheq na p penang,, hadoi~


mengikut perancangannya, cheq akan nek gherek bas ai ahad neyh,, bape ai bulan ta tau,, jap na~ ha! 5 /12,, tiket ta beli lagi tapi angan da sampai da,, haha! kawan cheq pulak, katanya na suh tunggu ujan reda dulu,, takut-takut datangnya banjir, mana cheq na lari?? tu la citer nya,, bila la cheq boley pegi neyh,, haish~




p/s : biaq p la banjir ka apa ka,, cheq na p jugak!!! ( jangan jadik anka derhaka ye Anis,, baek~ )

Comments

Firdaus Khir said…
kalo ade rezeki ade lar 2..huhu~
hunnys~ said…
2 ler,,
ade rezeki,boley ler na pegi,,
uhuk~

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…