cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Sunday, December 19, 2010

my first muffin


assalamualaikum


tengahai tadi, bosan-bosan ta tau na buat ape, masok dapur, selongkar kabinet, ade tepong,, pikir-pikir, ase na buat muffin,, cam sempat je na buat sebelom malam,, malas na buat malam,, kang ta sempat siap,, punyer la lame na buat kan,, haha! bohong betol~ well,, baru na belajar,,



lalu saya sediakanlah bahan-bahannya,, sangatlah mudah,, =D mula-mula na buh lam cup besar tapi cam cup kecik lagik comel,, tukar la cup,, =D



adun-adun sume bahan, pastu bakar~ guna oven & microwave,, ke same je dua tu?? =.=" tapi hasil lain plop,, bila muffin tu kuar oven, licin jerk permukaan dye,, kuar microwave, hah! merekah ooo~ orang cakap, klo merekah, kire jadi r muffin tu,, abes tu, yang ta merekah tu cane?? =.="



senang ati je saya buat muffin,, sebab ta mo bagi muffin tu bantat, saya gaul sikit-sikit,, bila ibu saya datang tengok, dye camporkan sume,, menanges la saya,, wuwu~ oh! muffinku musnah,, maka bantat la beliau-beliau itu,, =.="



don't worry,, rase dye still sedap,, hehe~ tapi kan, betol la orang cakap, klo muffin da bantat, sangat la ta sedap,, haha! na buat cane,, cam putus ase je na buat agy,, uhuk~ entah ler,, makan burger agy sodap,, =D


bahan basah

bahan kering

cup kecik yang kiut! =D

fresh from the microwave! =D





fresh from the oven! =D




malam neyh ibu suh saya buat sekali agy tapi da tade mood,, tu la~ ganggu ngat,, sampai nanges anak dara dye neyh,, haha! tu pun na nanges?? manje! hahahaha~ tapi kan, ibu cakap muffin saya manis,, saya cuma ikut sukatan je,, =D

dye makan muffin saya tau!

pas da ciap buat muffin, cepat-cepat pegi besiap na pegi ronda-ronda ngan faez,, hehe~ jalan-jalan dalam ujan,, besh! bagi dye muffin tu,, pastu dye banje saya minum air bandung! saya suke dye!! =D tengkiu dear~






p/s : manis tu berpunca dari saya yang memang da manis,, haha! =D

2 comments:

-n0n0- said...

ok.. pic ak sgt x cntik..! huhhuu..

hunnys~ said...

pahni pic mu lawa,, haha!

:: heart wif u ::