Skip to main content

my first muffin


assalamualaikum


tengahai tadi, bosan-bosan ta tau na buat ape, masok dapur, selongkar kabinet, ade tepong,, pikir-pikir, ase na buat muffin,, cam sempat je na buat sebelom malam,, malas na buat malam,, kang ta sempat siap,, punyer la lame na buat kan,, haha! bohong betol~ well,, baru na belajar,,



lalu saya sediakanlah bahan-bahannya,, sangatlah mudah,, =D mula-mula na buh lam cup besar tapi cam cup kecik lagik comel,, tukar la cup,, =D



adun-adun sume bahan, pastu bakar~ guna oven & microwave,, ke same je dua tu?? =.=" tapi hasil lain plop,, bila muffin tu kuar oven, licin jerk permukaan dye,, kuar microwave, hah! merekah ooo~ orang cakap, klo merekah, kire jadi r muffin tu,, abes tu, yang ta merekah tu cane?? =.="



senang ati je saya buat muffin,, sebab ta mo bagi muffin tu bantat, saya gaul sikit-sikit,, bila ibu saya datang tengok, dye camporkan sume,, menanges la saya,, wuwu~ oh! muffinku musnah,, maka bantat la beliau-beliau itu,, =.="



don't worry,, rase dye still sedap,, hehe~ tapi kan, betol la orang cakap, klo muffin da bantat, sangat la ta sedap,, haha! na buat cane,, cam putus ase je na buat agy,, uhuk~ entah ler,, makan burger agy sodap,, =D


bahan basah

bahan kering

cup kecik yang kiut! =D

fresh from the microwave! =D





fresh from the oven! =D




malam neyh ibu suh saya buat sekali agy tapi da tade mood,, tu la~ ganggu ngat,, sampai nanges anak dara dye neyh,, haha! tu pun na nanges?? manje! hahahaha~ tapi kan, ibu cakap muffin saya manis,, saya cuma ikut sukatan je,, =D

dye makan muffin saya tau!

pas da ciap buat muffin, cepat-cepat pegi besiap na pegi ronda-ronda ngan faez,, hehe~ jalan-jalan dalam ujan,, besh! bagi dye muffin tu,, pastu dye banje saya minum air bandung! saya suke dye!! =D tengkiu dear~






p/s : manis tu berpunca dari saya yang memang da manis,, haha! =D

Comments

-n0n0- said…
ok.. pic ak sgt x cntik..! huhhuu..
hunnys~ said…
pahni pic mu lawa,, haha!

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…