Skip to main content

main hujan tetengah Machang!


assalamualaikum



actually na tulis esok entry neyh tapi disebabkan rase gedix + tetibe datang perasaan rajin telebey + excited sebab dye dapat pointer banyak ( tade kaitan,, haha! ) + baru bangun tido ( mase neyh baru bangun tido?? =.=" ) so, saya buat jugak entry neyh,,


tadi pegi pasar sena a.k.a pasar isnin a.k.a pasar minggu bagi negeri-negeri di luawww sana yang panggil cenggitu,, nekad na pegi walaupun ujan! entah ape yang buat na pegi sangat tu,, bukannye ade mamat encem pun na kuar ujan-ujan neyh,, dorang jaga muka,, ape kaitan muka ngan ujan?? takut ujan asid,, haha!


maka saya mulakan misi bersama adek kedua saya bersama kawan karib saya,, start turun dari umah, ujan da mula turun,, niat still ta bergamjak dari aty neyh,, na pegi jugak,, hehe~ misi pun berjalan,, bukan misi kat ospital!


na citer panjang kan?? so, saya sajikan ngan gambar je la,, hehe~



marsmallow yang mellow-mellow syomel!

favorite sate,, ta carik tempat len dah,, =D

spiral potato,, ta sangka da bekembang maju pasal malam.. =D

budak neyh kan, balik umah selesema,, cian dye,,
  
memang pasar malam tempat saya da besh!!

crispy wrap = RM 1.50,, sedap sangat!! =D

excited dapat makan,, 1st tyme ade kat p.malam,, =D

murtabak da nesh kat Machang,, klo org Machang ta tau, ta ley na cakap pa la,,

budak yang suka men ujan pastu seseme,, haha!

singgah kepsi Machang dulu,,

i love to snap pics,, hehe~

kepsi Machang kedekot! cikit je buh,, >=<




 *****************



malamnya pula, bila mana sume orang patot tido, musang-musang mula berjaga,, haha! 3 heko musang a.k.a saya bersama dua orang adek pompuan saya neyh plan na makan mee Ruski terbaek habaq hang ala-ala tentera,, haha!


makan depan petiais,, senang na songlap ais,,


kami hampar tikar, angkut satu mangkuk mee tu, letak depan peti ais,, ase-ase da berasap diri tu, senang sumbat lam peti teros,, haha! bile da 3 hadek beghadek pompuan berbual, maka kepala pom jadik gila,, pastu + plop ngan mee Ruski tarbaek habaq hang yang dorang buat hanya-tambah-sikit-sangat-air-sampai-saya-suh-tambah-lagi-sebab-pedas-sangat! maka, sambil makan, ayat-ayat puji-pujian seperti pedas, gilo! , panas, gilo! , air, gilo!, dan sebagainya teros keluar dari mulut dorang,, bukan mulut saya,, =D



fatin : pedas, gilo!
elly : ta baek cakap gilo, bodo!
saya : =.="



cam ta de beza je,, hahahahaha~ ape punyer adek laaa,, klo gado, na pecah umah! haish~ bila da duk sekali, umah pom na pecah jugak! haish~ =D







p/s : congrats fer da result! u deserve it,, =D

Comments

rabiatulpaid. said…
wow spiral potato.
make my stomach to stimulate.
muhaha.

p/s : bukan misi di hspital :p
hunnys~ said…
hehe~
ta tau la sedap ke ta,,
kwn y beli,,
kite hamek gambo jerk,,
haha!
-n0n0- said…
sedap laa wey.. haha..
asal byk ngat pic ak.. malu..
hunnys~ said…
temkiu,,
nnt ak na improve agy,,
ececececece~

haha! saje na buh bbyk,, =D

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…