Skip to main content

kau takkan dapat tengok kat bandar punyer!



assalamualaikum~


macam teruk je tajuk tapi ta pe,, yang penting, kepuasan!! ta perlu banyak-banyak tanda seru, jom proceed~ =D 


ai neyh, nenek saya belak ibu saya buat as-syura,, so, bangun ler saya pagi-pagi,, bangun sebab kene potpet berbakul-bakul bertimba-timba ngan ibu,, hehe~ pegi la saya balik kampung pagi neyh,, sonok beb!



korang ta pelik ke nenek saya awal-awal da buat as-syura?? mane ade orang buat awal-awal kan? kan? haaaaaa~ tu la,, bile orang citer, terime je bulat-bulat petak-petak,, haha! nenek saya buat awal sebab na kejar anak-anak dye tu,, bukan men kejar-kejar keliling umah! apekejadahnye nenek saya yang da tua na men kejar-kejar neyh? buang tebiat ape?! na kejar masa ler~ anak-anak dye sume da keje, duk jauh-jauh balik jarang-jarang,, ta dapat na tunggu lame,, tu yang bergegas buat,, =D



seawal pagi proses duk buat as-syura bermula,, cam umah tok bomoh dah umah nenek saya tu! mane tak nye,, asap berkepol-kepol! nanges ta yah cakap r,, terharu sangat dapat masak kan,, jangan duk bohong! nanges sebab asap masuk mata! sampai skam pedih agy mata,, ta mo citer panjang, layan gambar jerk k,,


nenek ku & the gang


ini bukan scandal!
yang neyh baru scandal,, haha!
wira perkasa! ( mlm nanti sakit pinggang r tu,, haha! )
hadek beghadek,,

bukan hadek beghadek,, =D

sepupu sepapat ikan sepat pulut lipat


action je lebey,, haha!

kacau jangan tak kacau!

macam kayuh sampan nyah nengok nye~

sambil nyanyi lagu siti nohalija

men kejar-kejar ngan asap

.
.
.
.
.


sekarang, waktu bersuka ria da tamat,, kite akan sambung belajar,, kite akan belajar tentang bulan,, eh! tetibe kau~ tau ta cane permukaan bulan murid-murid? cikgu akan tunjukkan,, jangan tido dalam kelas!

.
.
.
.
.





nampak ta rupe nye?? kaler kelabu & ade kawah,, harap murid-murid paham ye,, =D

*******************


selesai je duk kacau-kacau, mesti na tengok hasilnya kan?? meh na tunjuk~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




saya tertidur rupenye,, haha! kepenatan duk kacau syura tu,, hehe~ gambar as-syura ciap yang duk lam kawah tade la,, saya bangun-bangun, da buh lam talam da~ ta besh r kan hamek gambar yang da ciap buh lam talam,, =D



petang tu, saya pom balik la,, baju, tudung, seluar, badan, abes sume bau asap! kan betol, cam duk umah tok bomoh,, haha! esok, ajat di hati na buat somtim! na tau ape?? tunggu ea~ =D

Comments

yEb said…
nmpk happening :)
hunnys~ said…
mmg happening sangat smp pening,,
haha!
pening ngan bau asap,,
rmai org kg dtg,,
klo org lesap pom, xpasan,, haha!

bak kata pepatah ; klo ilang bawang sebiji, xder terjejasnye as-syura tu,, haha!

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…