Skip to main content

cry like a baby~

wawawawawa~ uwaaaaaaa~ hukhukhukhuk~ 

ini bukan saya


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ha! gitu la lebey kuram baby nanges,, betol ke tak?? entah,, haha! na tau, g skodeng baby okeyh bukan bay bi,, upsss~ sorry,, =D tetibe na kuarkan tajuk neyh,, why? why? why?



tadi duk buat keje abah,, abah ngaja sekolah rendah, so bile buat keje dye, musti la sume nye berkaitan ngan primary school kan?kan? ta kan la berkaitan ngan secondary school plop kan,, haha!



duk susun takwim tahunan untuk 2011,, pergh! satu tahun tetiap bulan ade MESYUARAT!!! tetibe ase oh! saya-na-tukar-kerjaya-saya-balik,, hadoi~ ade je mesyuarat tetiap minggu,, hukhukhuk,, i thought that being a teacher is so damn easy ( not-so-easy-like-makan-kacang-ok! ) ta pena terpikir dek kepala hotak saya akan mesyuarat-mesyuarat tersebut,, 

sume-sume tu MESYUARAT!!!

pastu, sambil-sambil memikirkan naseb-naseb bakal chekgu chekgi muda cun meletop hot panas-panas awww tu, tetibe terlihat lah akan saya satu ayat (ayat ke) yang terpampang kat kertas tu :: MAJLIS PENYERAHAN ILMU :: secara otomatik, na bergenang air dalam mata saya neyh,, terkenang la balik kisah-kisah dulu,,



dari primary school, secondary school sampai la skam,, bile ade je majlis neyh, kompem! lelaki yang tough kasar hensem jambu pomdan gay jambu air jambu batu hah! sume laaaaa! leleyh punyer masok majlis tu,, hehehehe~ 



mase primary school, saya memang nanges r,, sedeyh weyh,, secondary?? mule-mule tahan beb! ta nanges pom ( bakal mak mertua ade, ta kan na nanges,, haha! ),, pastu, bile masok je kawan-kawan2 yang nanges tadi, duk menanges kat saya, ape agy, join sekaki r nyah,, hehe~



asenyer, luz majlis yang saya hadiri, mase PLKN,, ade gak majlis gni,, hoh! orang cakap, kebal bai! jadik jantan oooo ( ok saya tipu! saya maseh perempuan tulen ),, mase majlis neyh, disebabkan ta mo join orang len nanges, saya jadik orang FIRST g salam ngan chekgu-chekgu & jurulatih,, heeeee~



keputusannya?? bagus! ta nanges setitik air mata pom,, bangga kot! bangga amende?! malu r! orang len duk nanges suksak suksak, saya dengan selamba derk je g duk kat tempat duduk saya! 2nd person lepas saya tu, lam 10 minit baru masuk lam kompeni,, hah! apa macam?? tapi ta pe~ pengalaman terbaikyang saya alami kat sana,, klo saya ingat balik PLKN, ade sedey & ade suka,, seronok bila pikir tentang duk kat sane,, sedey bile ingat apa yang terjadi kat tempat saya mase saya kat PLKN,, ta mo ingat~ go away! syuh syuh!!



so, keje abah da selesai~ kenangan lalu pun da terbang jauh,, then, i should stop la kan,, klo ta mau stop?? saya bukan manusia,, saya alien,, (^-^)v

Comments

BLADE EDGE said…
Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE
hunnys~ said…
wslm,,

jutaan berlemon2 cuz sudi singgah,,
=D

nnt kte jln2 blog awk okeyh?
ppepom, thnx again~

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…