Skip to main content

oh! sotooooo,,

semalam, perut neyh kan tetibe meragam mauk makan soto,, al-kisahnye sebab ternampak kak hana buat entry sal soto,, ape lagi, teros menggila na makan soto,, haha! da la saya ta dapat makan soto da kat terengteeeeetttttt (opppsss! naseb ta terlepas cakap,, hehe) cuz kedai yang jual tu da ta der,, macik, macik bukak gerai kat mane sekarang? saya rindukan macik eh! soto macik,, wuwu~ 

maka, kempunan la saya na makan soto,, balik umah, belom tentu dapat makan kan,, neyh sume salah kak hana! eh eh~ salah perut saya,, hehe~ maap kak hana,, =D pastu, tanpa berlengah-lengah lagi, saya pom bagitahu ibu saya saya na buat soto! saya nekad tekad ta putus asa blablablabla!

.
.
.
.
.
.
saya : chek, kak long na buat soto,,
chek : nanti-nanti la kita buat ea,,
sup daging, singgang daging ta abes agy kat uma neyh,,
sape na abeskan??
.
.
.
.
.
.
.

lalu, saya pom masuk ke bilik~ kononnye sedey la,, kononnye dapat la makan esoknye,, eh eh! teros na makan,, macam order kat hotel awak buat rumah tu ye Anis,, tak pe la~ saya ta kesah asalkan ibu saya buat,, 

bangun pagi neyh, ibu saya masuk bilik,, "kak long, che long buat soto,, na pegi uma dye ta?" teros terjun katil!! haha~ excited sangat kot! rase cam che long dengar je kata aty saya ( upenye ibu saya da bagitau che long  yang saya na makan soto,, heeee~) terharu sangat dapat makan soto che long,, hukhukhuk~ terima kasih che long,,


nek umah che long teros terkam mende neyh,, haha!

neyh saya tambah daging goreng yang diperap ngan rempah sate,, sedap!

agak banyak saya makan,, haha! saya sangat seronok!!!!!! =D nanti na buat sendirik,, papepom, kamsahamnida che long, ibu~ =D



p/s : kadang-kadang saya rase cam saya makin pelik,, makin menggila na makan macam-macam,, haha!

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…