Skip to main content

itu adalah memori yang akan ku simpan

memories are sweet & sour


duk kemas-kemas intai-intai sepah-sepah tempat persembunyian, terjumpela satu kotak misteri ( dua sebenarnye tapi yang satu neyh lebey penting! ),, bukak la kotak neyh,, maka, terjumpelah akan saya satu macam itu memori,, adoi ayat! ta paham ler~ kasik simple laaaa,, ok ok,, =.=" saya jumpe banyak memori dalam tu,, i mean, i can recall so damn many memories when i opened that box,, dalam kotak tu, penuh dengan surat & kad raya,, but, i love the surat more lah~ hehe,, 


kotak misteri

bila bukak balik, baru perasan, banyak gak suratssss cinta kawan-kawan yang saya simpan,, yup! bile bace balik, memang kelakar,, haha~ macam-macam ade,, dari surat mase sekolah rendah sampai sekolah menengah,, seingat saya, last surat saya dapat mase saya Form 5,, memang la! Form 5 tu da last secondary school da! =.=" 


paling ta boley dibelah blah, surat mase sekolah rendah,, lucu sangat ok! mentang-mentang la blaja surat rasmi & ta rasmi, ko kasik sejibik cam surat rasmi ta rasmi yerk! haha~ siap alamat agy kat belah kanan tu,, haha! naseb je ta de ' Kehadapan saudari Anis',, hahahahahaha~ ta baek ooo gelak,, isi kandungan surat ta der men perasaan-perasaan neyh,, mane men i lap u, u labi i lagik! surat mau kawan-kawan jerk,, =D


kelakar bile baca balik! =D

pastu, bile da masuk secondary school, ayat da len da~ surat kasik luah perasaan & citer jerk banyak,, seronok kalau baca balik,, teringat zaman-zaman kegelapan diri sebelom jumpe 'SINAR BARU',, ecececece~ tulisan mauk jugak kasik besar kan,, bile bace balik, maka terfikir la akan saya, ape yang saya tulih sampai dorang balas cenggitu cenggini,, haha! ayat sume penoh semangat! kalo surat-surat dak-dak islamic, penoh kata-kata semangat & bait-bait lagu cinta nasyid,, kalo dak-dak SBP plop, full of stories! hehe,, sangat seronok biler baca,, MEMORIES~

.
.
.
.
.
.
.


pastu, saya selongkar cam tikus belanda dengan bersungguh-sungguh almari saya,, jumpe la satu file neyh,, wah! satu lagi memori telah tercipta ( sambil nyanyi lagu shila-memori tercipta ) di situ nampaknya,, hehe~ dalam file tu penuh ngan kad-kad chomel-chomel kiut-kiut miut-miut,, daripada??? kekasih & scandal kawan-kawan la!!








wahahahaha! kawan-kawan saya sangat la teramat kretip! bukan macam saya,, =.="  sumer orang tau, kalo duk asrama penuh mahupun mrsm atau asrama biase sekalipun, kekretipan tu musti ade,, neyh sume saya dapat mase duk kat asrama penuh,, suke sangat! kat sane, meja musti berbalut ngan ketas kaler-kaler pastu buh plastik,, bawah plastik, susun ler kad-kad yang dapat,, kadang-kadang, dapat surprise kad,, tengok-tengok da ade bawah meja,, sape anta, anonymous~ hehe,, bile na holiday, maka saat tu, berlambak lah kad-kad yang dapat,,


ta de keje ke dak-dak SBP neyh?? bile mase buatnye mende neyh?? banyak keje dak2 SBP neyh,, buzy ngat,, tapi ntahler,, biler datang mase tolak-ngan-jentolak-pom-ilmu-da-ta-boley-masuk, ni la keje buatnye,, hehe~ buatnye mase prep,, tu bagi orang yang rajin,, saya, bile prep sangat lah rajin! rajin tido,, haha! rindu sangat ngan dorang,, ='( 





*********************





selongkar sejibik lagi kotak~ jumpe la sebuah diari lapok,, =D saya bace balik ape yang saya tulih,, gelak guling-guling! hahahahaha~ ape punyer pemikiran la akuh mase tu agaknyer! ayat?? hadoyai~ skema sangat la! pastu siap men 'dia menggelar saya dengan blablabla',, ape punyer ayat MENGGELAR tuh Anis?! ok ok,, sangat lah malu + segan dengan diri sendirik macam-na-masukkan-kepale-dalam-tanah,, ta na la bagi sesape bace even my husband-to-be husband,, mauk bakar, tapi it is a part of MEMORY~




surat-surat tu, saya ta kan bakar,, saya akan bagi kotak tu kat hubby saya lepas akad nikah,, saya akan bagi hubby saya baca,, na bagitahu hubby saya ape yang saya rase pada waktu tu,, ape yang saya lalui waktu tu before jumpe ngan dye,, na citer kat dye memories tu,, ecececece~ tetibe jadik sweet la plak,, haha! ok la~ ase cam panjang sangat dah,, arap MEMORIES tu stiil saya ingat sampai saya kawen,, =D



* sume surat tu bukan surat cinta,, betol! saya ta tipu! *






p/s : husband-to-be pom ta boley bace! husband jerk! 

Comments

Alya Qistina said…
Omg that cute cards, haha. sangat mengimbau zaman sekolah. rindu school days. :)
hunnys~ said…
haha! tau xpe,, ib & the gang ler tu,,
pastu dak2 1F y buat,, haha!

korang2 kretip xpe,, hehe~ suke tgk!
musti qist bnyk agy,,haha!
5taun dk sane,,blambak,, haha!
Anonymous said…
mengapa tidak:)

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…