Skip to main content

travel to OVERSEA! [part one]

disebabkan unit saye banyak giler punyer duit sem neyh, dengan baek hatinya ketua unit & penolong ketua unit saya na bawak kitorang ke OVERSEA! excited ok! " kite na pegi Sekayu ke OVERSEA? " kata penolong saya,, of cuz la na pegi OVERSEA kn,, agypom , xboley na pegi SEKAYU a.k.a air terjun Sekayu,, musin ujan,, bahaya~ saya xkawen lagi (*tetibe),, da settle sume, kami sume setuju pilih OVERSEA,, tanggal 22 Oktober 2010, maka berangkatlah kami,, saya pegi ngan PKU saya,, ade 2trip,, saya gune penerbangan pertama iaitu pukul 9pagi bersama farah, manohara, ruby n of cuz PKU a.k.a asilah,, trip ke2 pukul 3petang,, trip ke2 diketuai oleh ketua unit saya sendiri, Fahmi,,

.
.
.
.
.

neyh la mende y saya nek tu~

 Jepon punyer erpot *jangan berangan,, kolumpo sudaaa

gumbira sebab na g OVERSEA~

maafkan segala sume salah silap saya,, sobs sobsss
* flite anda same je ngan saya,, jangan ngade2,,

trip saya sampai kul12 tengahai,, sebelum sampai ke destinasi, kami transit kat Jepun jap,, kami pegi membeli belah dulu kat satu supermarket yang memang digeruni ramai,, kami je yang berani masuk supermarket tu ; supermarket GIANT! takut kan? kan?


 beli spek itam,, well~ kitoreng mau ke OVERSEA,,

amacam? kalah James Bond!


.............................................


trip kedua sampai pukul4 petang,,





maka sampailah kami ke destinasi! OVERSEA! SEE THE SEA??? we stay at OVERSEA,, ceh! baru berape saat jejakkan kaki, da skipping~ 

this is our destination, not FINAL DESTINATION ok~


JEJU ISLAND, Japan~

neyh pom same, Pulau Jeju~


setelah penat berjalan, kaki pun dah lembik, saya terjatuh lalu kepala saya pun terhantuk dek batu,, adeh!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kawan : y ko g merapik merepek ko pegi OVERSEA apehal??
anis     : bukan ke kte duk kat Jepun skam neyh??
kawan : na kne hantuk ngan batu lagi ke, anis??
anis     : penat berangan g oversea~~


.
.
.
.
.
.
.
.

SEA TELUK KETAPANG ( betol ke x name tu),,
situ la saya pegi sebenarnye,,

tul kan OVERSEA? seberang laut,, ahahahahahahaaha~


geng tangkap sotong!


kami same-same plan na skodeng laki malam nanti,,

yang pasti, saya dan pokok neyh xde ape-ape kaitan mahupun scandal sekalipun~




nanti kite sambung citer lagi untuk xtvt yang dilakukan kat Pulau Jeju ye,, dush! *kene lempang cuz kuat berangan,,

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…