Skip to main content

jom kemas bilik!

haha,, cam kerek je title tu,, macam sebelom neyh xpena kemas bilik,, ahaha,, mane tak nye, sebelom neyh sapu kipas, sapu lantai je,, hari neyh, bukan setakat kipas & lantai, meja tingkap kerusi pom disapu skali,, haha,, sebabnye? sebabnye? ade inspection,, klo xde mende alah tu, xde nye na sapu meja yang boleh dijadikan sebagai suspek klo selsema terjadi,, habok xyah cakap~ at least, tetiap 2minggu, kipas tu xde habok,, (*2minggu?! betol ke??) memang kemas tip top top tip r bilik,, haha,, yang penting sekali, mende-mende haram disembunyi ye skalik,, tiptop punyer sembunyi,, sembunyi pom kne ade tiptop gax,, klo x, xmemadai la saya bawak kan,, jeans setan iblis cooler ( antonim kepade heater) beras (sinonim kepada periuk nasik ) sume kasik sembunyi,, haha

pergh! cam hotel da bilik saya! haha~
.
.
.
.

al kisahnye bangun pagi hari neyh,, fon semalam kononnye da charge la kan,, pagi tu, bangun tido na bukak fon,,
.
.
.
.

teeeettttt! ATTENTION! BATTERY LOW

 ................

terkedu seketika~ apehal plop neyh kan? 1 malam charge tetibe kuar amaran siap ngan bunyi teeettt agy,, fon ak ke plug ke charger yang rosak?? ati xyah cakap r, cuak sangat da,, xkan la fon rosak,, baru agy kot,, (ecececee,, na cakap jugak,, hampeh!) den g la try gune plug len, plug ok,, charger or fon? try gune kable, Alhamdulillah,, bukan fon,, pas, klo bukan fon? CHARGER! cane la plop charger boley rosak?! adoi~ tension betol,, apepon, xley na buat pape da pon,, uhuk~


selamat makan,,
(*tetibe,, maknenye na benti la tu,, haha)

Comments

Popular posts from this blog

matrix fwens~

assalamualaikum


seperti yang telah dijanjikan, entry sal manusia-manusia yang telah memporak-porandakan idop saya selama setahun mase saya kat matrix,, eh! bukan bukan! bukan setahun tapi sampai sekarang,, ta boley ke dorang bagi saya aman? haha! kawan-kawan yang akan saya kenang sampai saya mati~

kenape? sebab dorang la yang ceriakan idop saya bila mana saya sedang stress study, bila saya bosan, meroyan, bila sa perlukan teman, bila saya ta dapat tido malam, & bila saya na tiru dorang punyer tutorial,, hehe~ keje meniru jerk! na buat banyak ngat,, haha! alasan ta muna-sabah-sarawak langsung! klo ta bg tutorial banyak-banyak, bile na pandai? jawab! jawab!

pegi mane-mane, musti cukup corum :: 5 orang :: kluz len-len tapi hati tetap bersama,, oh! sedeynye hati klo teringat jaman-jaman matrix,, banyak na citer klo topik matrix di bukak,, setahun ta cukup! ta cukup untuk berkawam tapi cukup untuk belajar,, ta sanggop na belajar kat sane,, hehe~ stress bile study tapi bahagia bile berkawa…

childhood fwens~

assalamualaikum

ta de story na tulis sebenarnye,, tapi kan, tetibe jerk terpikir sal tajuk neyh,, hehe~ anda anda anda mesti ade kan kawan-kawan mase jaman-jaman kecik-kecik kiut miut time muka tade volcanos sume tu kan? =D saya? ramai sangat childhood fwens! mungkin sebab saya comel kot, tu yang ramai na kawan ngan saya,, haha! just kidding~


ramai memang la ramai tapi yang melekatnye hanya dua orang,, dua ke?? dua la kot,, jadik bestfwen smp skam,, wlupn jarang kontek ta mcm dulu, tapi still ta lost kontek,, =D


ade dua orang,, sorang dekat umah, sorang agy jauh cket dari umah,, 



dye baik ngan saya,, dekat ngan umah saya,, dekat jerk,, tapi tu pun jarang pegi,, =D perap je kat umah, cane na pegi,, haha! tuannye ganas-ganas cket tapi hati baek~ ta pena pun gado ngan dye tau! dari sekolah rendah agy,, dajah 3 sampai skam,, =D ngan orang len dye gado jgk,, haha! ngan saya je tak,, special punyer! =D dye baek ngan saya,, selalu bawak saya jalan-jalan round kawasan perumahan,, saya bonceng je,…

ur my BFF~

i've been tagged by my own BFF ever ever ever BFF 'bout diz,, =D

i'm sorry fer everything that happened to us past few years ago,, ='(


 ***********

Friends : call your parents by mr and mrs.. Best Friends : call your parents dad and mom..
Friends : has never seen you cry.. Best Friends : has always had the best shoulder to cry on..
Friends : never asks for anything to eat or drinks.. Best Friends : opening the fridge and makes herself at home..
Friends : asks you to write down your phone numbers.. Best Friends : she asks to you for her numbers..
Friends : borrow stuff for a few days then gives it back.. Best Friends : has a closet full of your stuff..
Friends : only knows a few things abaout you.. Best Friends : could write biography on your story..
Friends : will leave you behind if that is what the crowd is doing.. Best Friends : will always go with u together.. ------------------------------ how far you know about your lovely BFF.. answer this :

1. Tempat pertama bertemu dan pada tahu…