Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

get out!

agak harsh kan title tu,, haha,, saya hanya keluar jalan-jalan dengan orang-orang yang kononnya mengidam na makan itu ini macam orang mengandung 5 bulan yang klo xdapat anak nanti meleleh air liur katanya dorang,, eh2! xla,, sesaje je kuar,, hilangkan tension yang kononnya study sampai na pecah kepala walaupun pada hakikatnya tak,,  haha,, mula-mula plan na pegi A&W tapi mase kuar tu da pukul 5.45, agak lewat di situ + plop ngan kete tetibe ramai sangat (banyak la!) macam sume balik na raye deepavali yang hanya disambut oleh Indian je,, ha! panjang plop explain kan,,
den, kitorang juz pegi Secret Recipe,, orang cakap klo pegi cni orang yang ade banyak duit je,, cane plop keadaan saya yang pegi kat situ yang hanya ade duit takat-takat boley idop hanya untuk makan dan klo makan kat situ, boley bayar makan kat kafe untuk 3hari? kesian gler~ so, saya tempah neyh je~
lepas g secret, den g Giant,, ramai jugak manusia kat Terengganu neyh,, memang penoh r,, ke sebab ai minggu?? mustahil,, b…

jom kemas bilik!

haha,, cam kerek je title tu,, macam sebelom neyh xpena kemas bilik,, ahaha,, mane tak nye, sebelom neyh sapu kipas, sapu lantai je,, hari neyh, bukan setakat kipas & lantai, meja tingkap kerusi pom disapu skali,, haha,, sebabnye? sebabnye? ade inspection,, klo xde mende alah tu, xde nye na sapu meja yang boleh dijadikan sebagai suspek klo selsema terjadi,, habok xyah cakap~ at least, tetiap 2minggu, kipas tu xde habok,, (*2minggu?! betol ke??) memang kemas tip top top tip r bilik,, haha,, yang penting sekali, mende-mende haram disembunyi ye skalik,, tiptop punyer sembunyi,, sembunyi pom kne ade tiptop gax,, klo x, xmemadai la saya bawak kan,, jeans setan iblis cooler ( antonim kepade heater) beras (sinonim kepada periuk nasik ) sume kasik sembunyi,, haha

. . . .
al kisahnye bangun pagi hari neyh,, fon semalam kononnye da charge la kan,, pagi tu, bangun tido na bukak fon,, . . . .
teeeettttt! ATTENTION! BATTERY LOW
 ................
terkedu seketika~ apehal plop neyh kan? 1 malam charge teti…

hati oh hati

tetibe nanges (xdela nanges cam kat atas tu kan) cuz bace note orang + blog orang duk citer sal abang dye yang memang rapat & kawen lalu dye da xde kawan & tempat untuk bermanja,,(walaupun pada hakikat saya merupakan sorang yang susa na nanges,, xsuke nanges!) . . . . . . . .
xpena-pena saya nanges, TER-nanges plop,, xde kaitan lasssom ngan idop saya tapi saya rase sebagai seorang manusia yang mempunyai ati & perasaan, memang nanges la kan,, 

 ............................... TAPI kan~ (tapi lagi ), saya xpena nanges la klo baca note walau sesedey cane pom note tu,, heran betol! paling xboleh di belah (xboley blah!) sekali apabila musim zaman era teknologi cenggini maka saya dan airmata mula berjinak-jinak untuk keluar dari mata apabila tengok citer yang sedey walaupon sebelum neyh saya xpena na nanges + sedey kerana da tau tu hanya rekaan semata-mata,, haish~
. . . . . . . .
tapi tapi & tapi! dari dulu sampai sekarang, saya xboley tengok laki nanges even my adek kene mara, saya yang tera…

travel to OVERSEA! [part two]

jom kite skodeng tinjau ape yang laki kami buat mase kat Pulau Jeju,, *sila lempar batu kat kepala saya,, terima kaseh
trip pertama yang naek penerbangan pertama kul9 MENGcheck-in diri kat resort kul12,, bile da masuk, pekene ngan e-cond + katil besar + tilam empuk, kami terus terhipnotize,, maka lena lah kami sampai kul3,, trip kedua xsampai-sampai jugak,, sesat ke flite delay? *kata saya yang xabes-abes berangan,, pang! PENAMPAR SEJIBIK,, lebey kurang pukul5 trip kedua sampai,, dihantar ke resort menggunakan rusa,, bukan rusa yang tergolong dalam golongan haiwam tetapi rusa besi,, rusa perodua,, sila tukar mind set anda ye,, kang dipikir nye sorang-sorang nek rusa haiwan tu, xpasal-pasal di cop menganiaya haiwan plop,, haish~

......................
petang tu, kami g makan ICT,, sila set balik minda anda bahawa ICT tu bukan Information & Communication Technologies! ICT tu ikan celup tepung,, tu la uniknye terengteeeeetttttt (nama dirahsiakan sebab na berangan),, bukan ikan je, so…

travel to OVERSEA! [part one]

disebabkan unit saye banyak giler punyer duit sem neyh, dengan baek hatinya ketua unit & penolong ketua unit saya na bawak kitorang ke OVERSEA! excited ok! " kite na pegi Sekayu ke OVERSEA? " kata penolong saya,, of cuz la na pegi OVERSEA kn,, agypom , xboley na pegi SEKAYU a.k.a air terjun Sekayu,, musin ujan,, bahaya~ saya xkawen lagi (*tetibe),, da settle sume, kami sume setuju pilih OVERSEA,, tanggal 22 Oktober 2010, maka berangkatlah kami,, saya pegi ngan PKU saya,, ade 2trip,, saya gune penerbangan pertama iaitu pukul 9pagi bersama farah, manohara, ruby n of cuz PKU a.k.a asilah,, trip ke2 pukul 3petang,, trip ke2 diketuai oleh ketua unit saya sendiri, Fahmi,,

.
.
.
.
.
neyh la mende y saya nek tu~
 Jepon punyer erpot *jangan berangan,, kolumpo sudaaa
gumbira sebab na g OVERSEA~
maafkan segala sume salah silap saya,, sobs sobsss * flite anda same je ngan saya,, jangan ngade2,,
trip saya sampai kul12 tengahai,, sebelum sampai ke destinasi, kami transit kat Jepun jap,, kami pe…

fizik fizik fizik!

3jam kluz fizik ai neyh,, cam na hancus otak ok,, adoi~ da la xpaham,, lect plop boley men next next soklam bile xley jawab,, saketnye aty~ sabor je la,, da la xtau na jawab cane, pastu tetibe lect dapat jawapan,, gune formula ape ntah,, carik-carik xjumpe,, adoi~ tension! tido!!!



p/s : awak,, ajar saya~ nasihat saya~ plissssss,,

sweet dream~

got a very sweet ever dream this afternoon~
(nampak ngat tido siang! upssss~) jarang dapat mimpi,, bile da ade mimpi, dye plop ade lam mimpi,, naseb bukan mimpi ngeri,, sweet larh!! mau mimpi g2 agy,, =D

no. 1!!

hoyeh! saya xsangka y group sy menang lam pertandingan penyampaian berita antara kumpulan lam unit saya! memang xsangka betol,, saya rase, saya punye group sangat & teramatlah biase persembahannya,, group len, cam lam tv da saya tgk! ade iklan agy,, fuh! memang ebat la,, saya punyer group, straight baca berita,, xde iklan2,, n on da same tyme, mase group lain duk sampaikan berita, saya & group still duk prepare buat berita tu!! bile da sampai turn, present je,, x pena wk rehearsal pom,, =D rezeki~ Alhamdulillah,,
 neyh la hadiahnye,, bukan beg neyh tau!
 dalam beg tu ade makanan,, banyak agy! tp da kongsi sume da~
pastu kan! xtau la, kebelakangan neyh, banyak ngat dapat adiah makanan,, haish~ dapat hamper AJK, makanan,, dapat adiah birthday, makanan a.k.a  coklat! =D no doubt la kan, klo birthday pompuan dapat banyak giler coklat walaupun pompuan tu xsuke,, tapi saya suke,, =D 
tengok! banyak kan makanan,, =D

sakit lutut ok!

semalam g silat,, da 2kali jadi gini,, g silat, balik mesti sakit lutut,, hai~ tau la kelas jatuh kan,, sampai sakit lutut dibuatnye,, adoi~ seksa betol! da la kelas tingkat3, bilik tingkat 2,, haaaa~ cane tu?? susah na gerak,, cam orang tua pom ade,, ahahahahahaha~ malam nanti ade lagi,, ase cam xna pegi je,, uhuk~
love to read~

matrix~

da lebey kurang 1tahun ++ saya tinggalkan matrix kedah, tempat saya mula-mula kenal erti dunia,, kenal erti tension belajar & kenal erti persahabatan hingga akhir hayat,, saya kenal Kak Hajar, Haffiz, Wardati dan Sakinah,, bukannya saya xkenal orang lain, kenal~ tapi saya list kat situ orang yang paling rapat & sentiasa ade ngan saya,, =D xkira senang atau susah,, kalau ingat balik, mesti saya akan nanges,, kenangan mase kat matrix masih segar lam kepale saya,, kehidupan kat situ, suasana kat situ, bilik tutor, dewan kuliah, makanan~ ah! semualah! tiap kali saya ingat, mesti jantung saya berdegup kuat,, sedih sangat na tinggalkan matrix,, heaven! kalaulah dapat pergi sana balik, imbas kenangan lalu tanpa perlu belajar~~ such a high dream i have there,, i miss my friends~my besh ever friends, sista n brother,, =(

 f5t5 sem1
 kak hajar & que