cikHUNNYSclick! click! click! nanti boleh saya dapat sekor hamster =D

PENG-stalker/s

cikHUNNYSWARNING! this blog contains alotalotalotalota of pictures. thank you =D. BEST VIEW WITH FIREFOX =D

Saturday, October 30, 2010

get out!

na tunjuk saya g Secret Recipe yang sangat sedap teramat punyer kek
agak harsh kan title tu,, haha,, saya hanya keluar jalan-jalan dengan orang-orang yang kononnya mengidam na makan itu ini macam orang mengandung 5 bulan yang klo xdapat anak nanti meleleh air liur katanya dorang,, eh2! xla,, sesaje je kuar,, hilangkan tension yang kononnya study sampai na pecah kepala walaupun pada hakikatnya tak,,  haha,, mula-mula plan na pegi A&W tapi mase kuar tu da pukul 5.45, agak lewat di situ + plop ngan kete tetibe ramai sangat (banyak la!) macam sume balik na raye deepavali yang hanya disambut oleh Indian je,, ha! panjang plop explain kan,,

den, kitorang juz pegi Secret Recipe,, orang cakap klo pegi cni orang yang ade banyak duit je,, cane plop keadaan saya yang pegi kat situ yang hanya ade duit takat-takat boley idop hanya untuk makan dan klo makan kat situ, boley bayar makan kat kafe untuk 3hari? kesian gler~ so, saya tempah neyh je~

saya hanya order ice lemon tea xtermasuk garfu n pisau + gule sume-sume tu ok
lepas g secret, den g Giant,, ramai jugak manusia kat Terengganu neyh,, memang penoh r,, ke sebab ai minggu?? mustahil,, biasenye xseramai neyh,, entahla,, biarkan luncai dan labunya (*tetibe),, da penat da,, balik kul 9.45,, na rehat den study,, cewah! study la kononnya,, werk!

kami bakal model untuk Secret Recipe Tahun 3090

Friday, October 29, 2010

jom kemas bilik!

haha,, cam kerek je title tu,, macam sebelom neyh xpena kemas bilik,, ahaha,, mane tak nye, sebelom neyh sapu kipas, sapu lantai je,, hari neyh, bukan setakat kipas & lantai, meja tingkap kerusi pom disapu skali,, haha,, sebabnye? sebabnye? ade inspection,, klo xde mende alah tu, xde nye na sapu meja yang boleh dijadikan sebagai suspek klo selsema terjadi,, habok xyah cakap~ at least, tetiap 2minggu, kipas tu xde habok,, (*2minggu?! betol ke??) memang kemas tip top top tip r bilik,, haha,, yang penting sekali, mende-mende haram disembunyi ye skalik,, tiptop punyer sembunyi,, sembunyi pom kne ade tiptop gax,, klo x, xmemadai la saya bawak kan,, jeans setan iblis cooler ( antonim kepade heater) beras (sinonim kepada periuk nasik ) sume kasik sembunyi,, haha

pergh! cam hotel da bilik saya! haha~
.
.
.
.

al kisahnye bangun pagi hari neyh,, fon semalam kononnye da charge la kan,, pagi tu, bangun tido na bukak fon,,
.
.
.
.

teeeettttt! ATTENTION! BATTERY LOW

 ................

terkedu seketika~ apehal plop neyh kan? 1 malam charge tetibe kuar amaran siap ngan bunyi teeettt agy,, fon ak ke plug ke charger yang rosak?? ati xyah cakap r, cuak sangat da,, xkan la fon rosak,, baru agy kot,, (ecececee,, na cakap jugak,, hampeh!) den g la try gune plug len, plug ok,, charger or fon? try gune kable, Alhamdulillah,, bukan fon,, pas, klo bukan fon? CHARGER! cane la plop charger boley rosak?! adoi~ tension betol,, apepon, xley na buat pape da pon,, uhuk~


selamat makan,,
(*tetibe,, maknenye na benti la tu,, haha)

Thursday, October 28, 2010

hati oh hati

gambar semata-mata untuk menjentik minda (pergh! ayat,, )
tetibe nanges (xdela nanges cam kat atas tu kan) cuz bace note orang + blog orang duk citer sal abang dye yang memang rapat & kawen lalu dye da xde kawan & tempat untuk bermanja,,(walaupun pada hakikat saya merupakan sorang yang susa na nanges,, xsuke nanges!)
 
.
.
.
.
.
.
.
.

xpena-pena saya nanges, TER-nanges plop,, xde kaitan lasssom ngan idop saya tapi saya rase sebagai seorang manusia yang mempunyai ati & perasaan, memang nanges la kan,, 

comel la plop saye nanges,, ceh! perasan,, tapi nape perlu anime?

 ...............................
TAPI kan~ (tapi lagi ), saya xpena nanges la klo baca note walau sesedey cane pom note tu,, heran betol! paling xboleh di belah (xboley blah!) sekali apabila musim zaman era teknologi cenggini maka saya dan airmata mula berjinak-jinak untuk keluar dari mata apabila tengok citer yang sedey walaupon sebelum neyh saya xpena na nanges + sedey kerana da tau tu hanya rekaan semata-mata,, haish~

.
.
.
.
.
.
.
.

tapi tapi & tapi! dari dulu sampai sekarang, saya xboley tengok laki nanges even my adek kene mara, saya yang terase,, hati neyh tetibe jadik banjir bile dengar or tengok laki nanges,, xkire la kat tv ke citer ke (same la kan,, citer tu dimainkan kt tv) real life or fake life (ade ke), musti turut serta membanjirkan kawasan tu,, hai~ 


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


sebab utama saya turut nges adalah kerana saya tau yang laki memang susa na nges & bile dye nanges, dye memang sedey & xboley na tahan da perasaan dye yang sedey tu & memerlukan seseorang disisinya pada waktu tu,, setahu saya, laki malu na nges depan pompuan,, rite? bertuahlah sorang pompuan tu klo ade laki nanges depan, or even tepi or belakang or mane-mane je la kan asal boley dengar laki tu nanges,, specialnya pompuan tu~ (*tetibe terharu)



.
.
.
.
.
.
.
.
.

When you need a shoulder to cry on,
Remember that I have a warm embrace,
Ready to offer comfort.
(walaupun saya kering je kan)

When you think I'm being too tough,
Remember that which does not kill you
Makes you stronger.

When you need a friend to listen,
Remember that I am here for you,
Always.




p/s : awak, bile awak sedey, carik la saya,, awak na nanges pom xpe,, i'm olwez here for you,,

Wednesday, October 27, 2010

bile jepon berkata :

" If you are ON TIME, you are LATE "

travel to OVERSEA! [part two]

jom kite skodeng tinjau ape yang laki kami buat mase kat Pulau Jeju,, *sila lempar batu kat kepala saya,, terima kaseh

trip pertama yang naek penerbangan pertama kul9 MENGcheck-in diri kat resort kul12,, bile da masuk, pekene ngan e-cond + katil besar + tilam empuk, kami terus terhipnotize,, maka lena lah kami sampai kul3,, trip kedua xsampai-sampai jugak,, sesat ke flite delay? *kata saya yang xabes-abes berangan,, pang! PENAMPAR SEJIBIK,, lebey kurang pukul5 trip kedua sampai,, dihantar ke resort menggunakan rusa,, bukan rusa yang tergolong dalam golongan haiwam tetapi rusa besi,, rusa perodua,, sila tukar mind set anda ye,, kang dipikir nye sorang-sorang nek rusa haiwan tu, xpasal-pasal di cop menganiaya haiwan plop,, haish~

......................

petang tu, kami g makan ICT,, sila set balik minda anda bahawa ICT tu bukan Information & Communication Technologies! ICT tu ikan celup tepung,, tu la uniknye terengteeeeetttttt (nama dirahsiakan sebab na berangan),, bukan ikan je, sotong, udang, sume-sume yang seafood tu dipanggil ICT,, heran betol~ tapi xpe, pandai pilih tempat, dapat yang sedap woooo~

bukan makan ICT dalam nyior neyh tau,, gimik semata-mata hehehehe

tok ketua yang kool,, pakai spek oldschool gitu~ banyak fakta yang dye tau,, nanti boley tanya dye

ehem! lapar punyer hal, redah je!


......................................................



 next! petang tu kami ke pantai~ dan terjumpe dengan PRINCE & PRINCESS!! amat bertuah punyer badan~

 yang mane satu PRINCE?? kude tu haaa~
dye terkena sumpah datok kebayan yang pakai baju itam tu,,
=D

i'm da PRINCESS from India~ hehehe,,

den, aktiviti meredah laut plop,, eh! xde la sampai kami g berenang meredah laut kan,, duduk tepi tu je,,

muka bahgia cam lepas jumpe shinchan,, =D





 sedang mencari otromen,,

geng na pegi hamek kursus kawen bersama-sama,, muke happy je sebut na kawen, =D

...........................................

malamnya, kononnya na buat camp fire la kan, tapi kan, jaoh la plop ngan pantai,, kononnye lagi na buat kat tempat BBQ, kang betol-betol jadik camp fire plop,, so, kami pom buat la ala-ala camp fire menggunakan fire dari tempat BBQ,, =D  *asal suke, happy, buat =D,, xde bentuk len??

 neyh la fire punyer camp,,

 chef untuk malam tu,, bangga diri nampak,,

cam xde api je,, perlu kuarkan kuasa neyh na idopkan api , kata farah
jap jap! aku na lari dulu, kata mano,,
saya?? senyum itu sedekah,, =D

pastu malam tu ade game,, maka TER-reveal lah segala rahsia-rahsia yang ade,, seronok gax! dapat kenal kawan dengan lebih rapat,, oooo~ rupe-rupenye camtu, camni n so on,, agak meriah la malam tu ngan tetibe tok ketua punyer energy cam gune battery xpena discharge kan, cam gune super power energizer punyer battery, duk menyanyi ngan gitar nye yang hanya menggunakan muzik yang same xtukar-tukar,, tapi xpe~ fun! tok ketua memang function lah!

 tok ketua dan gitarnya + battery energizer

eksyen semata-mate,, terima kaseh!

 kononnya na suh teka kuih raya tapi ape yang dibuatnye entah~


 cameraman untuk shift malam


..................................

camp fire yang xbrape na fire pom abes kul1.30 pagi,, dak pom puan masuk bilik, zZzZzZ,, dak laki maseh meneruskan kembara dorang ke pantai,,

esoknye, balik la kitorang setelah abes berkembara ke negara orang,, *dush! xsedar-sedar agi upenye,, sesi otograp n bergambar bermula skali agy,, =D *memang sah xde bentuk len agy!

tetengah panas duk menyaing otograp,, jadik ikan kering nanti~




bersaksikan pintu bilik, saya bukan awek dye

kami akan ke London plak xlame lagi


sampai di situ je pengembaraan saya dan kawan-kawan di negara orang, iaitu kat Pulau Jeju, Jepon,, tolong la hempuk saya beramai-ramai hingga saya koma!

THE END OF THE STORY~

Tuesday, October 26, 2010

travel to OVERSEA! [part one]

disebabkan unit saye banyak giler punyer duit sem neyh, dengan baek hatinya ketua unit & penolong ketua unit saya na bawak kitorang ke OVERSEA! excited ok! " kite na pegi Sekayu ke OVERSEA? " kata penolong saya,, of cuz la na pegi OVERSEA kn,, agypom , xboley na pegi SEKAYU a.k.a air terjun Sekayu,, musin ujan,, bahaya~ saya xkawen lagi (*tetibe),, da settle sume, kami sume setuju pilih OVERSEA,, tanggal 22 Oktober 2010, maka berangkatlah kami,, saya pegi ngan PKU saya,, ade 2trip,, saya gune penerbangan pertama iaitu pukul 9pagi bersama farah, manohara, ruby n of cuz PKU a.k.a asilah,, trip ke2 pukul 3petang,, trip ke2 diketuai oleh ketua unit saya sendiri, Fahmi,,

.
.
.
.
.

neyh la mende y saya nek tu~

 Jepon punyer erpot *jangan berangan,, kolumpo sudaaa

gumbira sebab na g OVERSEA~

maafkan segala sume salah silap saya,, sobs sobsss
* flite anda same je ngan saya,, jangan ngade2,,

trip saya sampai kul12 tengahai,, sebelum sampai ke destinasi, kami transit kat Jepun jap,, kami pegi membeli belah dulu kat satu supermarket yang memang digeruni ramai,, kami je yang berani masuk supermarket tu ; supermarket GIANT! takut kan? kan?


 beli spek itam,, well~ kitoreng mau ke OVERSEA,,

amacam? kalah James Bond!


.............................................


trip kedua sampai pukul4 petang,,





maka sampailah kami ke destinasi! OVERSEA! SEE THE SEA??? we stay at OVERSEA,, ceh! baru berape saat jejakkan kaki, da skipping~ 

this is our destination, not FINAL DESTINATION ok~


JEJU ISLAND, Japan~

neyh pom same, Pulau Jeju~


setelah penat berjalan, kaki pun dah lembik, saya terjatuh lalu kepala saya pun terhantuk dek batu,, adeh!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kawan : y ko g merapik merepek ko pegi OVERSEA apehal??
anis     : bukan ke kte duk kat Jepun skam neyh??
kawan : na kne hantuk ngan batu lagi ke, anis??
anis     : penat berangan g oversea~~


.
.
.
.
.
.
.
.

SEA TELUK KETAPANG ( betol ke x name tu),,
situ la saya pegi sebenarnye,,

tul kan OVERSEA? seberang laut,, ahahahahahahaaha~


geng tangkap sotong!


kami same-same plan na skodeng laki malam nanti,,

yang pasti, saya dan pokok neyh xde ape-ape kaitan mahupun scandal sekalipun~




nanti kite sambung citer lagi untuk xtvt yang dilakukan kat Pulau Jeju ye,, dush! *kene lempang cuz kuat berangan,,

i hate you!

sejuk kaki tangan ak kau buat tau!

Thursday, October 21, 2010

fizik fizik fizik!

3jam kluz fizik ai neyh,, cam na hancus otak ok,, adoi~ da la xpaham,, lect plop boley men next next soklam bile xley jawab,, saketnye aty~ sabor je la,, da la xtau na jawab cane, pastu tetibe lect dapat jawapan,, gune formula ape ntah,, carik-carik xjumpe,, adoi~ tension! tido!!!




p/s : awak,, ajar saya~ nasihat saya~ plissssss,,

Wednesday, October 20, 2010

sweet dream~

got a very sweet ever dream this afternoon~
(nampak ngat tido siang! upssss~)
jarang dapat mimpi,,
bile da ade mimpi, dye plop ade lam mimpi,,
naseb bukan mimpi ngeri,,
sweet larh!!
mau mimpi g2 agy,,
=D

no. 1!!

hoyeh! saya xsangka y group sy menang lam pertandingan penyampaian berita antara kumpulan lam unit saya! memang xsangka betol,, saya rase, saya punye group sangat & teramatlah biase persembahannya,, group len, cam lam tv da saya tgk! ade iklan agy,, fuh! memang ebat la,, saya punyer group, straight baca berita,, xde iklan2,, n on da same tyme, mase group lain duk sampaikan berita, saya & group still duk prepare buat berita tu!! bile da sampai turn, present je,, x pena wk rehearsal pom,, =D rezeki~ Alhamdulillah,,

 neyh la hadiahnye,, bukan beg neyh tau!

 dalam beg tu ade makanan,, banyak agy! tp da kongsi sume da~

pastu kan! xtau la, kebelakangan neyh, banyak ngat dapat adiah makanan,, haish~ dapat hamper AJK, makanan,, dapat adiah birthday, makanan a.k.a  coklat! =D
no doubt la kan, klo birthday pompuan dapat banyak giler coklat walaupun pompuan tu xsuke,, tapi saya suke,, =D 

tengok! banyak kan makanan,, =D

Tuesday, October 19, 2010

sakit lutut ok!

semalam g silat,, da 2kali jadi gini,, g silat, balik mesti sakit lutut,, hai~ tau la kelas jatuh kan,, sampai sakit lutut dibuatnye,, adoi~ seksa betol! da la kelas tingkat3, bilik tingkat 2,, haaaa~ cane tu?? susah na gerak,, cam orang tua pom ade,, ahahahahahaha~ malam nanti ade lagi,, ase cam xna pegi je,, uhuk~

love to read~

Monday, October 18, 2010

matrix~

da lebey kurang 1tahun ++ saya tinggalkan matrix kedah, tempat saya mula-mula kenal erti dunia,, kenal erti tension belajar & kenal erti persahabatan hingga akhir hayat,, saya kenal Kak Hajar, Haffiz, Wardati dan Sakinah,, bukannya saya xkenal orang lain, kenal~ tapi saya list kat situ orang yang paling rapat & sentiasa ade ngan saya,, =D xkira senang atau susah,, kalau ingat balik, mesti saya akan nanges,, kenangan mase kat matrix masih segar lam kepale saya,, kehidupan kat situ, suasana kat situ, bilik tutor, dewan kuliah, makanan~ ah! semualah! tiap kali saya ingat, mesti jantung saya berdegup kuat,, sedih sangat na tinggalkan matrix,, heaven! kalaulah dapat pergi sana balik, imbas kenangan lalu tanpa perlu belajar~~ such a high dream i have there,, i miss my friends~ my besh ever friends, sista n brother,, =(

 f5t5 sem1

 kak hajar & que

:: heart wif u ::