Skip to main content

Posts

serius!

Assalamualaikum! ^^
entri ni sangat serius. sungguh!

bukan sebab saya nak kawen.

nope~ lambat lagi tapi takde la lambat sangat dah ^^

keseriusannye sangat tinggi. sungguh!

ape yang seriusnye?

SERIUS MALAS NAK TULIS BLOG

iya. sangat serius ^^

terlalu banyak yang peristiwa sampai bertimbun-timbun

TAPI

satu pun tak update.

maafin~





p/s : mungkin akan tiba bila saya rajin nak update ^^ wish me luck for my semester 5's exam.
Recent posts

bah-a-gia

assalamualaikum
makin hari, makin saya lupakan yang saya ada blog T_T kesian blog ni tak terisi. saya ingat nak banyakkan resipi dalam blog ni tapi malasnye Allah yang tahu,, nak amek gambar, nak upload (tu sebenarnye yang leceh sikit),, tapi In Syaa Allah, one fine day okeyh ^^ 
saya dah tulis dah sume resipi & i put it in draft folder using mobile's blog,, ingatkan mobile's blog tu link ngan kita punya blog, ghupenye bila bukak draft time bukak blog guna lappy, takdeeeeee~
so, hilang terus mood,, sabor jela,, oh ya! sekarang ni, musim orang tak sehat kan? jaga kesihatan baik-baik, jangan pegi tempat orang ramai & bilakeluar, balik terus mandi,, emmm macam doktor pulak dah,, hehe,
actually, i need to do my chemistry's report,, ada 3 reports sumenye & i need to finish one for each day plus need to do mind map for PJ. 
so, ape kaitan ngan BAH-A-GIA dalam post ni? takde. takde kaitan. 
just wanna tell all of you to always be happy in whatever you do,, jangan meng…

TAWARAN TAWARAN TAWARAN!

assalamualaikum!
hai hai hai! =D lama tak jumpa kan? dah lama tak membebel ^^ tak nak cakap banyak, straight to the point!
pernah dengar tentang GROUPON tak? macam rare je bunyi kan tapi tak tahu pape kan sebab ZALORA, THEPOPLOOK lebih biasa didengar kan? haha! okeyh meh nak cite ^^
Groupon ni macam nak bagi peluang kat kite untuk beli barang dengan harga murah guna kupon,, paham tak? Ya Allah, murahnye takyah cakap! ada sampai 91% diskaun Groupon bagi! mana kau nak dapat kat kedai??? paling tinggi pun 70% je,,tu pun bagi diskaun kat barang yang harga rm200> je,,
TAPI BUKAN KAT GROUPON! Groupon boleh bagi diskaun sampai 91% kat mana-mana barang! most of all, FREE DELIVERY UNTUK PENINSULAR MALAYSIA!!! kalau ini bukan good news untuk korang especially girls out there, xtau la tu nak habaq lagu mana lagi,,
macam-macam korang boleh dapat! melancong pun boleyhhhhhh~ KPOPPERS kat luar sane yang sedih sangat tiket mahal melampau tapi teringin sangat nak pegi, Groupon pun ada bagi diskaun…

December 2012

Assalamualaikum


sekarang ni saya duk umah, cuti sebulan setengah =D happy holiday to me! yela, anak murid cuti, saya pun kena cuti jugak,, hehe ^^

keje makan tido makan tido besarkan badan pastu jadi ketua program pastu belajar masak *oh! the best part! hari tu belajar buat ketupat sutun, pastu belajar masak rendang ayam & many more ^^ tak ingta takpe asalkan ada pengalaman,, ye dak? hehe

&&& habes je tahun ni, insyaAllah, melangkah lagi setapak; semester 5. hummmm~ semoga dipermudahkan segala urusan dan semoga saya tabah, cekal & banyak bersabar dalam segala hal, insyaAllah~

kawan-kawan sume dah habes belajar,, ada yang grad tahun ni, ada yang tahun depan. soo jealous! saya?? i still have two more years to finish my study,, kalah orang yang belajar doktor beb! takpe! rilex, jangan gelabah tapi mood saya sekarang agak down bila pikir pasal kerjaya saya. haih~ rase macam tak mampu tapi saya takleh nak berundur. takpe, teruskan! dengan izin Allah, dengan hati yang ce…
awok, saya rindu ko awok. sungguh. kadang-kadang, datang tetiba perasan rindu tu. saya nangis. malam ni saya rindu awok lagi. tapi apa yang saya boleh buat. mesej awok? segan. awkward. sebab dulu lain, dan sekarang lain. dulu kita kongsi macam-macam. sekarang, betapa segannya saya ngan awok. saya nak kita macam dulu tapi macam mustahil untuk berkongsi kesemuanya macam dulu. ada dinding tapi masih, kita berbicara, berborak, berjumpa. awok, awok tahu sapa awok kan? saya tak pernah ada saem macam awok. kebaikan yang awok buat kat saya, tak pernah saya lupa. awok, kerja elok-elok ye. bawak kete leklok. jangan langgar pagar rumah lagi.




p/s : saya memang rindukan awok ='(

#XPDC Trans Chemerong-Berembun-Lansir

assalamualaikum!
hai uolls! iolls akhirnya update blog setelah mengepost beberapa patah perkataan,,hehe,, hari tu, saya ke Gunung Tebu,,it is just a training to go to Tahan Mountain but unfortunately i didn't go to Tahan Mountain because i don't confident with my strength. saya ingatkan dah nak bersara setelah sekali je naik gunung tapi tapi tapi setelah diajak untuk next xpdc nih, rase macam rindu pulak & akhirnya membubuh namo.
den sonarnyo 2,3 kali jugak duk men tarik tali nak pogi ke tidok,,last-last buh jugak nama sebab katanya misi utama adalah nak tengok air terjun,,den memang suko air nih =D xpdc ni bermula pada 18 Oktober 2012 - 21 Oktober 2012.  4hari 3malam (1hari 1malam berada kat hutan lipur chemerong sebelum naik gunung)
hari pertama mendaki, hujan turun dengan ummmmm xtaula lebat ke tak sebab jalan bawah pokok kan tapi rase macam lebat =.=" xpdc kali ni, hari pertama memang teruk sikit sebab kami terus ke puncak gunung,, sehari naik, 2hari turun,, ehhh…

Soonerrrr

Assalamualikum! Ahaiiii! Salam ceria salam 1 Malaysia! Ewahhhh~ haha!  Hajat dihati mau menulis tapi apakan daya karangan berjela-jela hilang begitu saja namun jangn risau jangan hampa suatu hari akan ku tulis jua cuma bukan sekarang waktunya,,Itu saja untuk kali ni jangan marah mohon  sabar selamat hari raya aidiladha =D